αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να διαχειριστείς κάποιον που διαφωνεί με οτιδήποτε λες

Πέντε τρόποι για να διαχειριστείς κάποιον που διαφωνεί με οτιδήποτε λες

Ίσως έχεις έναν τέτοιο άτομο στον κύκλο σου. Στις προσωπικές ή επαγγελματικές σου επαφές. Είναι αυτός που διαφωνεί με οτιδήποτε λες.

Ανεξάρτητα από το πόσο ξεκάθαρα λες την άποψή σου, αυτό το άτομο θέλει να σε αμφισβητήσει, να σε διακόψει και να αντικρούσει τα πάντα. Και το πιο ενοχλητικό κομμάτι; Δεν έχεις ιδέα γιατί το κάνει.

Τα καλά νέα: Εδώ είναι 5 τρόποι για να διαχειριστείς κάποιον που διαφωνεί με οτιδήποτε λες.

1# Ρώτα το «γιατί». Μερικές φορές η πιο εύκολη απάντηση είναι η πιο απλή που μπορείτε να σκεφτείτε. Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί ένα άτομο σας «χτυπά» σε κάθε πράγμα που λέτε, τότε απλώς κοιτάξτε τον και ρωτήστε τον: “Γιατί;”. Κάπως έτσι θα καταλήξεις, πιθανότατα, σε ένα συμπέρασμα. Στην ρίζα του φαινομένου.

2# Ασε χώρο. Οταν ένα άτομο αισθάνεται ότι τελικά έρχεται αντιμέτωπο με την δική του αρνητική συμπεριφορά, θα μπει στο δωμάτιο νιώθοντας ότι θα πρέπει να φωνάξει μόνο και μόνο για να τον ακούσουν. Έτσι, εκτός από το να του δείξετε καλοσύνη και κατανόηση, θα πρέπει επίσης να τον κάνετε να νιώσει ότι αυτή θα είναι στην πραγματικότητα μια γόνιμη συνομιλία, όπου και τα δύο μέρη θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν και να εξηγήσουν την οπτική τους. Αφήστε τον λοιπόν να νιώθει ότι μπορει να μιλήσσει ελεύθερα. Μην του μιλάς όταν αρχίζει να μιλά, μην τον κόβεις στη μέση του θέματος. Αφήστε τον να τελειώσει τις προτάσεις και τα points του τις στιγμές που επιλέγει αυτός, όχι όταν επιλέγετε να τον διακόψετε εσείς.

3# Μιλήστε για κάτι άλλο. Όταν ένα άτομο δεν σταματά να απαντά σε όλα όσα λέτε, τότε ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι απλώς να αφήσετε το θέμα και να αρχίσετε να μιλάτε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Έτσι δεν θα τους αφήσεις να συνεχίσουν να σε φθείρουν. Και εάν συνεχίζουν να σε «χτυπούν» και για άλλα θέματα, αυτομάτως θα φανεί ότι έχουν κάποια εμπάθεια μαζί σου.

4# Βρείτε points στα οποία δεν μπορείτε να διαφωνήσετε. Εάν ένα άτομο δεν σταματά να διαφωνεί μαζί σας, τότε ένας σίγουρος τρόπος για να τον πάρετε με το μέρος σας είναι να ανα-προσανατολίσετε τη συζήτηση και να την οδηγήσετε σε ένα point με το οποίο απλά δεν μπορεί να διαφωνήσει. Ουσιαστικά, πρέπει να βρείτε κοινά σημεία μεταξύ σας και μετά να ξεκινήσετε να χτίζετε από εκεί. Αυτό το άτομο ίσως να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να «συνδεθεί» μαζί σας για κάτι, πριν τον πείσετε για οτιδήποτε άλλο.

5# Αποφάσισε αν αξίζει τον κόπο. Έχετε κάνει ό,τι μπορείτε για να τους πείσετε για τα επιχειρήματά σας. Γνωρίζετε ότι αυτό που λέτε είναι αντικειμενικά σωστό, αλλά η άλλη πλευρά δεν δείχνει να αλλάζει οπτική. Θα μπορούσατε να συνεχίσετε όλη την ημέρα, προσπαθώντας να βρείτε διαφορετικούς τρόπους για να πείσετε αυτό το άτομο για την άποψή σας, σίγουρα. ‘Η θα μπορούσατε να κάνετε κάτι άλλο: Απλά να σταματήσετε την προσπάθεια και να απομακρυνθείτε. Αναρωτηθείτε: Αξίζει αυτό το άτομο και αυτή η συζήτηση τον χρόνο μου; Πολύ συχνά παρασυρόμαστε σε πολύωρες συζητήσεις με ανθρώπους που δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι τρόποι για να ηρεμήσεις το μυαλό σου μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =