αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να γίνεις πιο τυχερός

Πέντε τρόποι για να γίνεις πιο τυχερός

«Εντάξει, αυτός/η είναι τυχερός/η». Είναι μια από τις φράσεις που ακούμε πιο συχνά, σε μια προσπάθεια να… δικαιολογηθεί η επιτυχία κάποιου. Και στην Ελλάδα. Μερικές φορές, μπαίνουμε στον πειρασμό να σκεφτούμε ότι κάποιοι άνθρωποι είναι απλώς τυχεροί- και ότι η τύχη βρίσκεται έξω από τον κύκλο επιρροής μας.

Γιατί μερικοί άνθρωποι φαίνεται να τα έχουν όλα; Γιατί η τύχη φαίνεται να ευνοεί στους ίδιους ανθρώπους ξανά και ξανά;

Κι όμως, η τύχη… δεν είναι τόσο τυχαία. Σε πολλές περιπτώσεις, η τύχη είναι απλώς το αποτέλεσμα των πράξεών σας. Με άλλα λόγια, μπορείτε να είστε πιο τυχεροί υιοθετώντας τις σωστές συνήθειες.

Εδώ είναι λοιπόν 5 τρόποι για να γίνεις πιο τυχερός.

Να είσαι ξεκάθαρος με τους στόχους σου

Γιατί πρέπει να είστε ξεκάθαροι σχετικά με τους στόχους σας; Επειδή σας κάνει να συνειδητοποιήσετε περισσότερο τις ευκαιρίες γύρω σας που σχετίζονται με αυτούς τους στόχους.

Και αν εκφράσετε τους στόχους σας στους ανθρώπους γύρω σας, είναι πιο πιθανό να σας φέρουν ευκαιρίες σχετικές με εσάς και τους στόχους σας.

Κρατήστε τους στόχους σας στην κορυφή του μυαλού σας, ίσως γραμμένους σε ένα σημειωματάριο ή αποθηκευμένους σε ένα digital αρχείο και αναθεωρήστε τους τακτικά.

Να είσαι ανοιχτός σε ευκαιρίες

Συνέχεια του προηγούμενου point. Πρέπει να είσαι ανοιχτός στις ευκαιρίες που προκύπτουν στη διάρκεια της διαδρομής. Μερικές φορές, οι ευκαιρίες σας χτυπούν την πόρτα, αλλά είστε πολύ φοβισμένοι για να ανοίξετε την πόρτα.

Μερικές φορές χρειάζεται να είστε πρόθυμοι να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας για να δεχτείτε την τύχη στη ζωή σας.

Κάνε παρέα με τους σωστούς ανθρώπους

Οι τυχεροί άνθρωποι έχουν τους κατάλληλους ανθρώπους στο προσωπικό τους δίκτυο.

Συνδεθείτε ενεργά με άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε. Ψάξτε για μέντορες ή coaches. Γίνετε μέλος ή οργανώστε κοινότητες. Πηγαίνετε σε συναντήσεις και events. Ο κύκλος των φίλων σας καθορίζει ποιοι είστε. Εάν περιτριγυρίζεστε από δημιουργικούς και καινοτόμους ανθρώπους, το πιθανότερο είναι ότι θα σας δώσουν ώθηση για να φτάσετε ψηλά. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Να ξέρεις τις πιθανότητες

Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε την τύχη σας απλά γνωρίζοντας τις πιθανότητες. Εάν δεν ξέρετε ποιες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας, μπορεί να νιώσετε άτυχοι αν βιώσετε την αποτυχία. Από την άλλη πλευρά, εάν γνωρίζετε από πριν ότι οι πιθανότητες αποτυχίας σας είναι 80%, θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να πάρετε αυτήν την απόφαση (και πιθανότατα να αποτύχετε) εξαρχής.

Εάν αλλάξετε τις καταστάσεις και βελτιώσετε τον εαυτό σας, έτσι ώστε η πλειονότητα των αποφάσεών σας να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, είναι λογικό ότι θα βιώσετε την επιτυχία περισσότερες φορές. Το κόλπο είναι να κάνετε όσο περισσότερη έρευνα μπορείτε για τις σημαντικές αποφάσεις, ώστε να γνωρίζετε το πλήρες εύρος των πιθανοτήτων που έχετε.

Σχέδιο για τα απρόβλεπτα

Στην καριέρα και στην προσωπική μας ζωή, υπάρχουν πάντα πιθανές… αναποδιές που περιμένουν στη γωνία. Δεν μπορείτε να ελέγξετε το αν θα χτυπήσει την πόρτα ή όχι η καταστροφή. Μπορείτε όμως να ελέγξετε αν είστε ή όχι προετοιμασμένοι για αυτό. Όταν χτυπάει την πόρτα η καταστροφή, τα άτομα που είναι προετοιμασμένα γι’ αυτήν φαίνονται πάντα πιο τυχερά από αυτά που δεν είναι προετοιμασμένα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι προϊόν τύχης. Είναι προϊόν προετοιμασίας. Μπορείτε, επομένως, να αυξήσετε τη τύχη σας απλά προετοιμαζόμενοι για τα απρόοπτα. Να σκέφτεστε το κακό σενάριο, να εξετάζετε τις πιθανές καταστροφές που θα μπορούσαν να σας έρθουν και να έχετε ένα σχέδιο για καθεμία από αυτές. Εάν η καταστροφή δεν έρθει ποτέ, θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό. Εάν συμβεί η καταστροφή, θα είστε τυχεροί που έχετε προετοιμαστεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + nine =