αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να βρεις σε τι είσαι καλός (ακόμα κι αν νομίζεις ότι δεν είσαι καλός σε τίποτα)

Πέντε τρόποι για να βρεις σε τι είσαι καλός (ακόμα κι αν νομίζεις ότι δεν είσαι καλός σε τίποτα)

Ταλαντούχοι άνθρωποι μπορούν να εντοπιστούν παντού: Στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά, στη γειτονιά ή στα social media. Βλέποντάς τους, μπορεί να σκεφτείς: «Γιατί δεν γεννήθηκα με αυτό το ταλέντο;». Αλλά η αλήθεια εδώ είναι ότι όλοι έχουμε ένα ή περισσότερα ταλέντα. Όλοι είναι καλοί σε κάτι. Κάποιος μπορεί να είναι καλός στο γράψιμο, κάποιος άλλος στις πωλήσεις, και ένας άλλος στο πλέξιμο.

Το σημαντικό είναι να ανακαλύψεις σε τι είσαι καλός. Αντί να παρατηρείς το πως οι άλλοι… εντυπωσιάζουν τον κόσμο. Εδώ είναι λοιπόν 5 τρόποι για να βρεις σε τι είσαι καλός- ακόμα κι αν νομίζεις ότι δεν είσαι καλός σε τίποτα.

1# Δες τι είναι εύκολο για εσένα, και δύσκολο για τους άλλους. Σίγουρα οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου, σου έχουν ζητήσει διάφορες χάρες κατά καιρούς. Τι σας ζητούν οι περισσότεροι; Να επιδιορθώσετε βλάβες στον υπολογιστή τους; Να τους βοηθήσετε με το business project τους; Να τους μεταφράσετε κείμενα; Δες τι είναι αυτό που σου ζητούν οι περισσότεροι. Θα μπορούσε να είναι ένα απλό σημάδι ότι κάνετε κάτι καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο – δηλαδή είναι το ταλέντο σας. Ο κόσμος είναι γεμάτος προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Εάν οι φίλοι και η οικογένειά σας έχουν ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα που πρέπει να λύσουν, πιθανότατα δεν είναι οι μόνοι που το αντιμετωπίζουν. Και άλλοι άνθρωποι ίσως να αναζητούν κάποιον για να τους δώσει τη λύση που χρειάζονται – αυτό το άτομο θα μπορούσες να είσαι εσύ.

2# Βγες έξω από τη ζώνη άνεσης σου. Η ασφάλεια κάτω από τη ζώνη άνεσης μπορεί να είναι αυτό που εμποδίζει κάθε απρόσμενο ταλέντο να βγει στην επιφάνεια και να τραβήξει προσοχή σας. Όταν δοκιμάζεις πράγματα με τα οποία αισθάνεσαι «άβολα» μπορείς να επεκτείνεις τα όρια σου. Αν δυσκολεύεσαι να μιλήσεις μπροστά σε πολύ κόσμο, πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις δημόσιες ομιλίες, για παράδειγμα. Μόνο με τέτοιες κινήσεις θα βελτιωθείς και ίσως θα ανακαλύψεις ταλέντα που τα αφήνεις στην αφάνεια.

3# Βελτίωσε τα υπάρχοντα skills σου. Για τι πράγμα ήδη σε πληρώνουν; Αν για παράδειγμα δουλεύεις σε μια εταιρία, ένας εργοδότης σε έχει επιλέξει για να κάνεις μια συγκεκριμένη δουλειά. Και σε πληρώνει για αυτό. Αντί να αποκτήσετε μια νέα δεξιότητα που μπορεί να είναι ή να μην είναι καν ένα κρυφό ταλέντο, προσπαθήστε να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας και να αναπτύξετε τα ήδη υπάρχοντα skills σας. Υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο για να μάθετε στην εξειδίκευση οποιασδήποτε δεξιότητας, είτε πρόκειται για τη λογιστική, το μάρκετινγκ στα social media, τη συμβουλευτική ή οτιδήποτε άλλο. Γίνε expert σε αυτό που ήδη κάνεις.

4# Σε τι ξοδεύεις τον χρόνο σου; Όλοι έχουμε δραστηριότητες στις οποίες όταν απορροφηθούμε ξοδεύουμε πολύ χρόνο. Επειδή ακριβώς μας αρέσουν και είμαστε καλοί σε αυτές. Σε αυτή την ψυχική κατάσταση οι άνθρωποι τείνουν να αισθάνονται οι πιο ευτυχισμένοι και πιο ικανοποιημένοι. Δες που ξοδεύεις τον χρόνο σου ευχάριστα… χωρίς να το καταλάβεις. Ακόμα και ένα χόμπι, μπορεί να κρύβει ένα ταλέντο.

5# «Αποσυνδέσου» από τον κόσμο και άκου τον εαυτό σου. Ένας άλλος τρόπος για να βρεις αυτό στο οποίο είσαι καλός, είναι να μείνεις μόνος και να ακούσεις τον εαυτό σου. Πολλές φορές μέσα στον «θόρυβο» της καθημερινότητας χανόμαστε. Και είναι δύσκολο να βρούμε τα σημεία εκείνα στα οποία είμαστε καλοί. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και ο Bill Gates περνά χρόνο μόνος μέσα σε μια καλύβα, για να φτάσει στην καλύτερες ιδέες. Πάντα είναι χρήσιμο να περνάς λίγο χρόνο μόνος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =