αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να αφήσεις πίσω το παρελθόν και να προχωρήσεις στη ζωή σου

Πέντε τρόποι για να αφήσεις πίσω το παρελθόν και να προχωρήσεις στη ζωή σου

Δυσκολεύεσαι να ξεκολλήσεις από το παρελθόν; Αν πέσεις σε αυτή την παγίδα, είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσεις να προχωρήσεις και να εξελιχθείς στη ζωή σου. Πρέπει να αφήσεις πίσω παλιές σχέσεις, συγκρούσεις και αμφιβολίες, και να ζήσεις το τώρα.

Είσαι ένα εντελώς διαφορετικό άτομο από ότι ήσουν ένα δευτερόλεπτο πριν. Ακόμα και τα κύτταρα που αποτελούν το σώμα σας βρίσκονται σε συνεχή κίνηση. Η ζωή είναι σε μια κατάσταση αλλαγής, με ή χωρίς εσένα. Δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν πριν από ένα δευτερόλεπτο, πόσο μάλλον πριν από χρόνια. Και σίγουρα δεν έχει νόημα να φέρνεις το παρελθόν σε πρώτο πλάνο κάθε φορά που χρειάζεται να πάρεις μία απόφαση για την τωρινή ζωή σου.

Αλλά πως μπορείς να το αφήσεις πίσω μια για πάντα; Εδώ είναι 5 τρόπο που θα σε βοηθήσουν να απαγκιστρωθείς και να βαδίσεις προς τα εμπρός.

1. Αποφασίστε συνειδητά να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν. Μπορεί να νομίζετε ότι αυτή η δήλωση είναι προφανής, αλλά δεν είναι. Συνειδητά σημαίνει να γνωρίζεις τι σου έχει συμβεί και να κατανοείς πώς επηρεάζεσαι από αυτό. Δεν είσαι απλώς βυθισμένος σε τυφλά συναισθήματα. Η λήψη μιας απόφασης σημαίνει ότι έχετε σταθμίσει τις επιλογές σας και έχετε επιλέξει να ακολουθήσετε μια πορεία προς τα εμπρός, με διορατικότητα.

2. Δες τα χρήσιμα μαθήματα. Όπως με οτιδήποτε μας συμβαίνει στη ζωή, υπάρχουν πάντα νέα πράγματα να μάθουμε. Όταν τα πράγματα δεν μας πάνε καλά, νιώθουμε ότι στερούμαστε αυτό που τόσο θέλαμε. Μπορεί να νιώθουμε απόρριψη. Η αυτοεκτίμησή μας μπορεί να πλήττεται. Μπορεί να νιώθουμε ότι χάνουμε τη Γη κάτω από τα πόδια μας, σαν να μην ελέγχουμε πλέον το πεπρωμένο μας. Αλλά ακόμα και μέσα στις πιο δύσκολες καταστάσεις υπάρχουν χρήσιμα μαθήματα. Δες τα και προσπάθησε να είσαι καλύτερος από εδώ και στο εξής.

3. Συγχώρεση. Συγχωρήστε τους άλλους ακόμα κι όταν δεν πρέπει να τους συγχωρέσετε. Οι άνθρωποι με τους οποίους διασταυρωνόμαστε μπορούν να φέρουν τεράστιο πόνο που διαρκεί χρόνια. Είτε πρόκειται για φίλους, οικογένεια ή πρώην συντρόφους, συγχωρέστε τους. Δεν τους συγχωρείτε για να τους βοηθήσετε, είναι -κυρίως- για να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Η αποθήκευση αυτών των αρνητικών συναισθημάτων μέσα σας δεν βοηθά ποτέ. Αφήνοντας τον θυμό να φουντώνει είναι ο τρόπος με τον οποίο αφήνετε το παρελθόν να ελέγξει το παρόν σας. Συγχωρήστε και τον εαυτό σας. Μπορεί να έχετε κάνει κάποια λάθη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζείτε στα λάθη σας.

4. Αποδέξου αυτό που έχει ήδη γίνει. Σε πολλές περιπτώσεις στη ζωή μας, αυτό που έχει ήδη γίνει δεν αλλάζει. Ένας άνθρωπος που έχει φύγει από την ζωή δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. ‘Η η απόλυση από μία δουλειά, είναι μία απόφαση που δεν αλλάζει. Αποδέξου αυτό που έχει γίνει και προσπάθησε να προχωρήσεις προς τα εμπρός, βάζοντας νέα δεδομένα στη ζωή σου και φτιάχνοντας ένα πλάνο.

5. Ζήτα βοήθεια. Δεν χρειάζεται να το περάσεις όλο μόνος. Όταν κάποιος είναι εκεί για να σε ακούσει, κάνει τη διαφορά. Αν δεις ότι κανένας από τους παραπάνω τρόπους δεν μπορεί να σε «ξεκολλήσει», τότε ζήτα την βοήθεια κάποιου άλλου. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να ανοιχτείτε στην οικογένεια ή τους φίλους σας, αναζητήστε τις συμβουλές ενός ειδικού. Το να μπορείς να ανοιχτείς σε κάποιον που δεν συμμετέχει στη ζωή σου μπορεί να είναι απίστευτα θεραπευτικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =