αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να ανοίγεις συζητήσεις

Πέντε τρόποι για να ανοίγεις συζητήσεις

Έχεις παρατηρήσει κάποιον στο πλήθος που μόλις τράβηξε την προσοχή σου; ‘H θέλεις να ξεκινήσεις μια συζήτηση με κάποιον που βλέπεις στο γραφείο; ‘Η με κάποιον/α που έτυχε να κάτσει δίπλα σου σε ένα ομαδικό δείπνο. Υπάρχουν απλοί τρόποι για να ανοίξεις συζητήσεις με άλλους ανθρώπους. Μπορεί πολλοί να αγχώνονται σχετικά με το πως μπορούν να «σπάσουν το πάγο», αλλά αν κινηθείς σωστά μπορείς να τα καταφέρεις.

Εδώ είναι 5 τρόποι για να ανοίγεις συζητήσεις.

Πες ένα «γεια»

Η αρχή όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά είναι ο χαιρετισμός. Ένας χαιρετισμός μπορεί να είναι casual ή επίσημος ανάλογα με το περιβάλλον ή την κατάσταση. Για παράδειγμα, όταν συναντάτε έναν νέο εργοδότη, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν επίσημο χαιρετισμό. Με κάποιον σε απλό περιβάλλον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε φόρμα. Τις περισσότερες φορές, το καλύτερο είναι να επιμείνουμε στους επίσημους χαιρετισμούς. Θυμηθείτε να χαμογελάτε και να δείχνετε σίγουροι για την αλληλεπίδραση. Αρκετά απλό, σωστά; Ας προχωρήσουμε.

Κάνε μια ερώτηση

Και πάλι, ανάλογα με το περιβάλλον, πρέπει να κατευθυνθείτε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δεν ξεκινήσατε μια συζήτηση λέγοντας το όνομά σας απλώς για να φύγετε, σωστά; Εάν μόλις γνωρίσατε το άτομο, μπορείτε να ξεκινήσετε με μια ερώτηση. Αυτές οι ερωτήσεις συνήθως λειτουργούν και έχουν κάποιο είδος αντίδρασης, που πάει τη συζήτηση παρακάτω. Το να κάνετε μια ερώτηση δείχνει ότι ενδιαφέρεστε για το τι νιώθουν ή τι σκέφτονται οι άλλοι, και αυτό είναι πάντα καλό. Για παράδειγμα: «Τι γνώμη έχεις για αυτό το event;» ή «Διασκεδάζεις;».

Ημιπροσωπικές ερωτήσεις

Μετά τα βασικά, πρέπει ακόμα να ξεκινήσετε μια πραγματική συνομιλία. Όταν αισθανθείτε άνετα, κάντε μια ημιπροσωπική ερώτηση. Ίσως μπορείτε να ρωτήσετε σε ποια περιοχή μένουν ή με τι ασχολούνται επαγγελματικά. Αυτά είναι συνήθως αρκετά ασφαλή ξεκινήματα συνομιλίας που πάντα οδηγούν σε μια τεράστια ποικιλία θεμάτων. Μπορείτε να μιλήσετε και για τον εαυτό σας, αλλά πάντα να προσπαθείτε να δίνετε έμφαση στο άλλο άτομο. Αυτό τους κάνει να νιώθουν σημαντικοί.

Πες ένα καλό λόγο

Το να πεις κάτι ωραίο σε έναν γνωστό είναι μια καλή κίνηση. Τα κομπλιμέντα για ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ λειτουργούν πάντα καλά με κάποιον που δεν είστε τόσο κοντά, αλλά έχετε μια βασική γνωριμία. Από την άλλη πλευρά, τα κομπλιμέντα μπορούν να κρατήσουν τη συζήτηση ζωντανή καθώς μπορεί να διακλαδιστεί σε ψώνια, χόμπι ή άλλα σχετικά θέματα. Για παράδειγμα: «Είναι ένα πολύ ωραίο το ρολόι σου, από πού το πήρες;»

Ταξίδια

Αυτό είναι κυρίως για άτομα που γνωρίζεις- άλλα όχι μόνο. Το να μιλάς για ταξίδια και διακοπές είναι πάντα μια καλή ιδέα. Οι στενοί φίλοι και οι παρέες στα δείπνα λατρεύουν να μιλούν για τις εξορμήσεις τους σε διάφορα μέρη. Θα βρείτε μια σχεδόν ατελείωτη ποικιλία θεμάτων για να διαλέξετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =