αρχικηVIRALΠέντε τροφές και ποτά που πρέπει να αποφεύγεις πριν πας για ύπνο

Πέντε τροφές και ποτά που πρέπει να αποφεύγεις πριν πας για ύπνο

Σύμφωνα με το περιοδικό Fortune, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να μας κρατήσουν ξύπνιους, να διαταράξουν τους κύκλους του ύπνου και να επηρεάσουν την ποιότητά του.

Συγκεκριμένα, μερικές ώρες πριν πέσουμε στο κρεβάτι θα πρέπει να αποφεύγουμε τα εξής:

  1. Καφεΐνη

«Μπορεί να χρειαστούν από έξι έως οκτώ ώρες μέχρι το σώμα σας να επεξεργαστεί και να εξαλείψει την καφεΐνη που καταναλώνετε γρήγορα», εξηγεί χαρακτηριστικά στο Fortune η Kristine Dilley, η οποία εξειδικεύεται στην διατροφολογία στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Οχάιο. Βέβαια, αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, αφού οι μεγαλύτεροι τείνουν να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούν την καφεΐνη.

  1. Αλκοόλ

Παρότι με την κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αποκοιμηθείτε ταχύτερα, ενδέχεται να επιδεινώσει την ποιότητα του ύπνου. «Το δεύτερο ήμισυ του ύπνου κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαταραγμένο και γεμάτο με περίεργα όνειρα, καθώς η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μας ξυπνά συχνότερα και να διακόπτει τον βαθύτερο κύκλο του ύπνου», δηλώνει η Dilley.

  1. Μεγάλα γεύματα

Εάν καταναλώσετε μεγάλα γεύματα δύο ή τρεις ώρες πριν πέσετε για ύπνο, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα δυσκολευτείτε να αποκοιμηθείτε. «Είναι καλύτερο να μοιράζετε τις θερμίδες σας σε ίσες ποσότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας και έπειτα να παίρνετε τον χρόνο σας και να απολαύσετε το βραδινό σας», προτείνει η Diley.

  1. Τρόφιμα με πολλά λιπαρά

Τα λιπαρά φαγητά επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης, ενώ μπορεί να προκαλέσουν «τσιμπήματα», καούρες, αλλά και μία άβολη αίσθηση, η οποία βέβαια χαλάει την ποιότητα του ύπνου.

  1. Καυτερά φαγητά

Τα καυτερά φαγητά μπορεί να προκαλέσουν καούρες και δυσπεψία και συστήνεται να καταναλώνονται τουλάχιστον δύο ώρες πριν τον ύπνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =