αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρικ για να τελειώνεις πιο γρήγορα την δουλειά σου

Πέντε τρικ για να τελειώνεις πιο γρήγορα την δουλειά σου

Είναι πιθανό η δουλειά να σου «τρώει» ένα σημαντικό κομμάτι της ημέρας. Υπάρχουν μάλιστα αρκετοί άνθρωποι που κάθονται στο γραφείο πέρα από το επίσημο ωράριο τους, έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τα ανοιχτά tasks. Ακόμα χειρότερα τα πράγματα αν είσαι freelancer ή startupper, που σημαίνει ότι μπορείς να παρασυρθείς και να δουλεύεις… σχεδόν όλη την ημέρα.

Και τι μπορείς να κάνεις πρακτικά; Η παρακάτω λίστα ίσως σου φανεί χρήσιμη. Είναι 5 κινήσεις για να τελειώνεις πιο γρήγορα την δουλειά σου. Στόχος είναι να καταφέρεις να είσαι περισσότερο παραγωγικός και συγκεντρωμένος την ώρα που δουλεύεις, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να… ξεχειλώνεις τα ωράρια σου.

1# Ο κανόνας 52-17. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μέθοδο μπορείτε να δουλεύετε 52 συνεχόμενα λεπτά και να ξεκουράζεστε 17 λεπτά. Αυτή η αναλογία δουλειάς-ξεκούρασης είναι που ακολουθούν οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Desk Time, μια εφαρμογή που ελέγχει πόσο αποτελεσματικά και σωστά δουλεύει κανείς. Όπως έχουμε ξανά πει, τα διαλείμματα είναι απαραίτητα. Μετά από αυτά τα κενά επιστρέφεις στη δουλειά πιο συγκεντρωμένος και παραγωγικός.

2# Βάλτε ακουστικά και ακούστε μουσική. Αν έχετε κάποιον συνάδελφο που του αρέσει να σας πιάνει την κουβέντα ενώ δουλεύετε τότε τα ακουστικά θα του κόψουν λίγο τη φόρα. Επίσης έρευνα που έγινε από την Applied Cognitive Psychology έδειξε ότι η ποπ μουσική μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά σας. Μια άλλη έρευνα της Acoustical Society of America απέδειξε πως οι φυσικοί ήχοι της θάλασσας μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και να αυξήσουν τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα.

3# Το κινητό μακριά. Το κινητό είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι περισσότεροι άνθρωποι καθυστερούν να τελειώσουν τη δουλειά τους. Κρύψτε το κινητό σας ώστε να μην το έχετε καθόλου στο οπτικό σας πεδίο. Και φυσικά να είναι στο αθόρυβο. Αν θες, μπορείς να ελέγχεις τις ειδοποιήσεις σου μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

4# Βρες τις πιο παραγωγικές ώρες σου. Κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του ρυθμούς και για να δουλέψει πιο αποτελεσματικά πρέπει να βρει ποιες ώρες λειτουργούν καλύτερα για αυτόν. Κάποιοι δεν μπορούν να δουλέψουν πρωί-πρωί και περιμένουν να περάσουν πρώτα 1-2 ώρες. Άλλοι θέλουν να πιάνουν κατευθείαν δουλειά και να χαλαρώνουν προς το μεσημέρι. Άλλοι το βράδυ. Γράφοντας και εντοπίζοντας τις παραγωγικές σας ώρες θα καταφέρετε να γλιτώσετε πολλές ώρες δουλειάς αλλά και κούρασης.

5# Προετοιμάσου από την προηγούμενη ημέρα. Είναι σημαντικό να οργανώνεις το πρόγραμμα σου από την προηγούμενη ημέρα. Έτσι ώστε να μην «χάνεσαι» μέσα στις έκτακτες δουλειές ή τους περισπασμούς που μπορεί να προκύψουν. Βάλε συγκεκριμένα πλαίσια, και δούλεψε μέσα σε αυτά, πάνω στα tasks που έχεις σημειώσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =