αρχικηVIRALΠέντε τρικ για να μάθεις πιο εύκολα μια ξένη γλώσσα

Πέντε τρικ για να μάθεις πιο εύκολα μια ξένη γλώσσα

Οι νέες απαιτήσεις στο χώρο εργασίας, οι προοπτικές εργασίας στο εξωτερικό και η μεγαλύτερη ευκολία στα ταξίδια, τα οποία έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον των νέων στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Όπως όμως είναι γνωστό, η εκμάθηση μίας νέας ξένης γλώσσας είναι δύσκολο πράγμα και γεμάτη προκλήσεις. Παρακάτω όμως έχουμε μερικές συμβουλές που θα κάνουν την εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας πιο εύκολη και ευχάριστη διαδικασία.

1. Μάθε τις 100 πιο κοινές λέξεις της γλώσσας που επέλεξες

Κάθε γλώσσα αποτελείται από χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια λέξεις και φράσεις, αλλά δε χρειάζεται να τις γνωρίζεις όλες για να πεις ότι ξέρεις καλά τη γλώσσα. Άλλωστε ακόμη και στη μητρική μας γλώσσας δε είναι δυνατό να ισχυριστούμε πως γνωρίζουμε τα πάντα.

Ωστόσο, μπορείς να ανακαλύψεις τις 100 πιο συχνά χρησιμοποιημένες λέξεις της γλώσσας που σε ενδιαφέρει, να εξασκηθείς σε αυτές και γενικώς να τις μάθεις καλά. Μόλις μάθεις αυτές τις λέξεις καλά, θα είναι πιο εύκολο για σένα να μάθεις τη γραμματική και να σχηματίσεις φράσεις.

2. Λεξικό

Φυσικά, κάθε φορά που μαθαίνεις μία ξένη γλώσσα πρέπει να προμηθευτείς ένα λεξικό. Ο καθηγητής ή η καθηγήτρια σου θα μπορέσει να σου προτείνει σίγουρα ένα καλό, αλλά καλό θα ήταν να έχεις και ένα pocket.

Έτσι, θα μπορείς να το κουβαλάς μαζί σου όταν ταξιδεύεις ή όταν θέλεις να διαβάσεις για παράδειγμα στο διάλειμμα από τη δουλειά σου, αλλά δε θέλεις να κουβαλήσεις κάτι πολύ μεγάλο.

3. Ταινίες & σειρές

Μόλις πάρεις μία μικρή γεύση της γλώσσας που θέλεις να μάθεις και μάθεις τις πρώτες λέξεις, μπορείς να αρχίσεις να εξασκείσαι μέσω της έβδομης τέχνης. Ψάξε επιτυχημένες ταινίες της εκάστοτε εγχώριας παραγωγής ή σειρές. Μπορείς επιπλέον να δεις αγαπημένες ταινίες ή σειρές μεταγλωττισμένες στην εκάστοτε γλώσσα. Άλλωστε για κάποιες γλώσσες αυτό είναι εφικτό και στο Netflix.

4. Να ακούς και λίγη μουσικούλα

Πολλές φορές μας “κολλάει” μία φράση ή ακόμη και λέξη απλώς και μόνο επειδή την ακούσαμε σε ένα αγαπημένο τραγούδι. Έτσι, λοιπόν εκτός από να ανακαλύψεις νέους καλλιτέχνες και νέα μουσική γενικώς, το να ακούς μουσική στη γλώσσα που μαθαίνεις σε βοηθάει να αφομοιώσεις καλύτερα το λεξιλόγιο και παράλληλα, βοηθάει να αποκτήσεις καλύτερη προφορά.

5. Διάβασε

Εκτός από το διάβασμα των απαραίτητων εγχειριδίων που θα κληθείς να χρησιμοποιήσεις με τον δάσκαλό σου, θα σε βοηθούσε να κάνεις και λίγο… extra διάβασμα! Μόλις λοιπόν φτάσεις σε ένα επίπεδο pro ή έστω λενα βήμα πριν το επίπεδο pro, καλό θα ήταν να διαβάζεις περιοδικά, blog, sites, άρθρα και βιβλία στη γλώσσα που επέλεξες. Έτσι, θα εξασκηθείς περισσότερο στη γλώσσα που διάλεξες και παράλληλα, θα μάθεις νέα πράγματα!

Πηγή: neolaia.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =