αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρικ για να κάνεις ένα ναρκισσιστή να πανικοβληθεί

Πέντε τρικ για να κάνεις ένα ναρκισσιστή να πανικοβληθεί

Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τους ναρκισσιστές. Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για αυτό τον τύπο ανθρώπων.

Ο ναρκισσισμός είναι ένα από τα πιο τοξικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας που μπορεί να έχει ένα άτομο και μπορεί να προκαλέσει ανείπωτη ζημιά στους ανθρώπους γύρω του.

Η ζωή τους περιστρέφεται γύρω από τις δικές τους επιθυμίες και ανάγκες, τους νοιάζει μόνο το πόσο τους αγαπούν οι άλλοι άνθρωποι, και κάνουν συνεχώς σχέδια για το πώς θα χειραγωγούν τους άλλους ανθρώπους για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Τι μπορείς να κάνεις όμως από τη μεριά σου; Εδώ είναι 5 τρικ για να κάνεις ένα ναρκισσιστή να πανικοβληθεί. Σίγουρα τον βγάλεις έξω από τα νερά του.

1) Σταμάτα να τους δίνεις την «προσοχή» που θέλουν

Ο ευκολότερος τρόπος για να βάλετε έναν ναρκισσιστή σε πανικό είναι να κόψετε την… παροχή προσοχής. Οι ναρκισσιστές τρέφονται από την προσοχή. Κάθε είδους. Είτε είναι καλη είτε κακή, δεν έχει σημασία. Εφόσον γνωρίζουν ότι κάποιος τους προσέχει, δεν τους νοιάζει τι περιλαμβάνει αυτή η προσοχή. Έτσι, αν θέλετε να εμποδίσετε έναν νάρκισσο να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του, σταμάτα να του δίνεις προσοχή.

Εάν επικοινωνήσουν μαζί σας και απαιτήσουν να απαντήσετε σε κάτι που συνέβη, αγνοήστε τους εντελώς.

2) Να είσαι απόλυτα ήρεμος

Τίποτα δεν εξοργίζει περισσότερο έναν ναρκισσιστή από κάποιον που παραμένει ήρεμος σε μια κατάσταση που κανονικά θα του προκαλούσε πανικό. Απολαμβάνουν να παρακολουθούν τους άλλους να είναι σε κρίση, γιατί συνήθως τότε νιώθουν οι ίδιοι δυνατοί.  Ενεργήστε εντελώς ήρεμα και κρατήστε τα συναισθήματά σας κρυμμένα. Αυτό θα τους οδηγήσει στον τοίχο γιατί δεν μπορούν να σας αναστατώσουν και να σας ελέγξουν.

3) Πάρε τον έλεγχο της συζήτησης

Αν θέλετε να σταματήσετε έναν ναρκισσιστή, πάρτε τον έλεγχο της συζήτησης. Μην τους αφήσετε να κυριαρχήσουν. Αν πάντα προσπαθούν να ελέγξουν τη ζωή σας και να σας πουν τι να κάνετε και πότε, πείτε τους ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν τα σχέδια σας. Μπορείτε να τους δώσετε συμβουλές, να τους επισημάνετε τα μειονεκτήματα και τα ελαττώματα τους ή απλά να μην τους δώσετε την ευκαιρία να μιλήσουν. Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν ναρκισσιστή να επιτίθεται σε κάποιον που προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του. Οπότε, μη φοβάσαι. Απλά πάρε τον έλεγχο της συήτησης.

4) Στρέψε τα φώτα πάνω τους

Αν θέλετε να βάλετε έναν ναρκισσιστή στη θέση του, μία επιλογή είναι να τον βάλετε τον στο επίκεντρο. Εάν προσπαθούν πάντα να είναι το κέντρο της προσοχής για όλους τους λάθος λόγους, τότε δώστε τους αυτό που θέλουν αλλά με διαφορετικό πλαίσιο. Μπορείτε να τους επισημάνετε τα ψέματα που λένε και την ανεντιμότητα που δείχνουν. Όταν το κάνετε αυτό, είναι πιθανό να πέσουν οι μάσκες. Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να είναι αρκετό για να προκαλέσει λίγο πανικό.

5) Κράτα το σύντομο

Αν δεν θέλετε να κολλήσετε στην παγίδα τους, είναι καλύτερο να περιορίσετε τις συζητήσεις σας στο ελάχιστο. Βλέπετε, οι ναρκισσιστές έχουν πρόβλημα με τις ανθρώπινες σχέσεις. Ως αποτέλεσμα, δυσκολεύονται να αναπτύξουν ενσυναίσθηση και οικειότητα. Η παράταση των συνομιλιών μαζί τους θα κάνει αυτές τις ελλείψεις να ξεχυθούν, γι’ αυτό είναι πάντα καλύτερο να κρατάτε τις συνομιλίες σας σύντομες και ‘γλυκές’. Μια απάντηση «ναι» ή «όχι» στις ερωτήσεις τους, αρκεί. Αυτό μπορεί να τους προκαλέσει και εκνευρισμό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =