αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τεχνικές που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που μαθαίνουν οτιδήποτε γρηγορότερα

Πέντε τεχνικές που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που μαθαίνουν οτιδήποτε γρηγορότερα

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είναι σε μία φάση συνεχούς μάθησης. Όσο ψηλά και να φτάσουν, συνεχίζουν να μαθαίνουν νέα πράγματα. Για αυτό παραμένουν στην κορυφή στο πεδίο τους.

Αλλά εδώ υπάρχει μία σκέψη που γυρνά στο μυαλό πολλών ανθρώπων: Θέλω να μάθω νέα πράγματα, αλλά δεν έχω χρόνο. Πιθανόν έχει τύχει να προσπαθείτε να μάθετε κάτι για την δουλειά σας ή να διαβάζετε για το πανεπιστήμιο και να αναρωτιέστε αν υπάρχει τρόπος να μάθετε την ύλη πιο γρήγορα- και να μην ξεχάσετε αυτά που μάθατε.

Το αμερικανικό lifehack.org παραθέτει σε άρθρο του κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι 5 τεχνικές που εφαρμόζουν οι άνθρωποι οι οποίοι μαθαίνουν οτιδήποτε γρηγορότερα. Και παράλληλα δεν ξεχνούν τις νέες πληροφορίες που λαμβάνουν. Μπορείς να εφαρμόσεις αυτά τα μικρά tips.

1# Έχουν μία μικρότερη μονάδα μέτρησης της επιτυχίας. Ας είμαστε ειλικρινείς, όταν πρόκειται να μάθετε νέα πράγματα, δεν είναι πάντα εύκολο. Αρχίζεις να διαβάζεις πολλές πληροφορίες και μερικές φορές πιθανότατα συναντάς κάτι που σε μπερδεύει ή δυσκολεύεσαι να μπεις γενικότερα στο νέο πεδίο που σε ενδιαφέρει. Συνήθως η πρώτα αντίδραση σε αυτό είναι να προσπαθήσεις να κατανοήσεις όλες τις… ακατανόητες πληροφορίες ταυτόχρονα. Όταν το κάνετε αυτό, επιβραδύνετε τη διαδικασία εκμάθησης. Το τρικ που μπορείτε να εφαρμόσετε: «Σπάστε» τη νέα δεξιότητα ή τεχνική σε πολύ μικρότερα κομμάτια και δουλέψτε τα μεμονωμένα μέχρι να μπορέσετε να τα συνδυάσετε όλα μαζί.

2# Εμβαθύνουν σε ένα πράγμα μέχρι να το μάθουν. Ο καθένας έχει πολλούς τομείς στη ζωή του όπου θα ήθελε να κάνει κάποιες βελτιώσεις. Ίσως θέλετε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να είστε πιο υγιείς ή να πηγαίνετε για ύπνο νωρίτερα ή να πηγαίνετε στο γυμναστήριο με συνέπεια. Ακόμα κι αν είστε αφοσιωμένοι και έχετε τις καλύτερες προθέσεις να εργαστείτε για την επίτευξη των στόχων σας, είναι φυσικό να επιστρέψετε… στις παλιές κακές συνήθειες τελικά. Κάθε μέρα, εκπαιδεύστε το μυαλό σας να εστιάζει σε ένα πράγμα τη φορά, ώστε να μην χάνετε την εστίασή σας. Έτσι εμποδίζετε το μυαλό σας να αποσπαστεί σε ένα εκατομμύριο διαφορετικές κατευθύνσεις σκεπτόμενο όλα τα άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε. Μόλις δημιουργήσετε μια νέα σταθερή συνήθεια ή πετύχετε έναν νέο στόχο για τον οποίο εργάζεστε, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στον επόμενο.

3# Οι μικρές περίοδοι μελέτης κάθε μέρα είναι καλύτερες από τις μεγάλες, σποραδικές συνεδρίες. Όλοι έχουμε στριμώξει στο μυαλό μας πολλές νέες πληροφορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ειδικά στο πανεπιστήμιο ή στο σχολείο, το βράδυ πριν από το διαγώνισμα που θα γράφαμε την επόμενη ημέρα. Αλλά αν το σκεφτείτε, πόσες από αυτές τις πληροφορίες πραγματικά διατηρήσατε μετά; Μάλλον όχι πολλές. Εάν καθίσετε και προσπαθήσετε να μελετήσετε για 6 ώρες συνεχόμενα, μετά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να θυμάστε πολύ λίγα πράγματα. Αντίθετα, όταν μελετάτε λίγο κάθε μέρα, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τις νέες γνώσεις. Θα μάθετε πιο γρήγορα αυτό που θέλετε, και θα το θυμάστε καλύτερα.

4# Όταν ξεκινούν δοκιμάζουν πολλές διαφορετικές μεθόδους, μέχρι να βρουν την κατάλληλη. Όταν ξεκινάτε με κάτι καινούργιο, αρχίστε να δοκιμάζετε μια σειρά από νέες μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να μάθετε πιο γρήγορα. Όταν βρείτε αυτή που λειτουργεί καλύτερα, «κλειδώστε» την. Μέχρι να φτάσεις στο level που θες.

5# Ζητούν βοήθεια για να μην κάνουν τα ίδια λάθη. Όταν μαθαίνετε νέα πράγματα, θα κάνετε λάθη σίγουρα στην πορεία. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον που μπορεί να σας δείξει πού έγινε το λάθος και τι μπορείτε να κάνετε την επόμενη φορά για να αποφύγετε να επαναλάβετε το εν λόγω λάθος. Έτσι θα κερδίσεις χρόνο. Όταν νιώθεις ότι μπερδεύεσαι, είναι χρήσιμο ένα δεύτερο ζευγάρι που σε βοηθήσει. Βρείτε αυτό το άτομο που θα σας καθοδηγήσει και θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτά τα εμπόδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν πετυχαίνουμε τους στόχους που βάζουμε στην αρχή της χρονιάς: Η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη παραθέτει 4 λόγους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 17 =