αρχικηVIRALΠέντε συνηθισμένες συμπεριφορές που διώχνουν τους άλλους μακριά σου. Πόσες από αυτές έχεις;

Πέντε συνηθισμένες συμπεριφορές που διώχνουν τους άλλους μακριά σου. Πόσες από αυτές έχεις;

Καθώς μεγαλώνουμε, πρέπει να υπενθυμίζουμε συνεχώς στον εαυτό μας ότι η ικανότητά μας να φαινόμαστε προσιτοί γίνεται όλο και πιο σημαντική για να δημιουργούμε νέες συνδέσεις με άλλους ανθρώπους.

Τώρα θα δούμε 5 συνηθισμένες συμπεριφορές που μπορεί ακούσια να σας κάνουν να φαίνεστε λιγότερο προσιτοί, μαζί με χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε αυτές τις συνήθειες.

Μόλις αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτογνωσία για το πώς ενεργείτε, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό περιβάλλον, μπορείτε στη συνέχεια να διορθώσετε τον εαυτό σας και να δημιουργήσετε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα γύρω σας.

1) Χαμογελάς σπάνια

Ένα ζεστό και γνήσιο χαμόγελο είναι ένα από τα σημάδια ενός προσιτού ανθρώπου.

Όταν σπάνια χαμογελάτε, δημιουργείται μια εντύπωση ψυχρότητας ή αδιαφορίας, που μπορεί να αποτρέψει τους άλλους από το να ξεκινήσουν μια συζήτηση μαζί σας.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την αξία ενός απλού χαμόγελου. Η θετική ενέργεια δεν είναι μόνο μεταδοτική αλλά έχει και τη δύναμη να χαλαρώνει τους άλλους. Σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, ένα χαμόγελο μεταδίδει αυτοπεποίθηση. Δείχνει ότι είστε ανοιχτοί στις επαφές με άλλους.

Αν και δεν είναι απαραίτητο να έχετε ένα συνεχές χαμόγελο στο πρόσωπό σας, η προσπάθεια να χαμογελάτε πιο συχνά, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρώτης επαφής με ένα άτομο, μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στις πρώτες εντυπώσεις των ανθρώπων για εσάς.

2) Παραπονιέσαι συνεχώς

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι αιώνιοι… παραπονούμενοι. Είναι συναισθηματικά κουραστικό να είσαι κοντά τους.

Όταν παραπονιέστε συχνά –είτε πρόκειται για δουλειά, είτε για την προσωπική σας ζωή ή ακόμα και για παγκόσμια γεγονότα– συμβάλλετε σε αυτήν την αρνητική ατμόσφαιρα που κάνει τους άλλους να διστάζουν να σας πλησιάσουν.

Αν και είναι απολύτως φυσικό να εκτονώνεστε για τις διάφορες απογοητεύσεις, πρέπει να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι η μόνιμη εστίαση στα άσχημα μέρη της ζωής σας θα σας κάνει δυστυχισμένους.

3) Κάνεις πλάκα με τους άλλους…

Δεν έχουν όλοι την ίδια αίσθηση του χιούμορ. Ενώ η χρήση του χιούμορ για να… κάνετε πλάκα με τους άλλους μπορεί να σας φαίνεται αβλαβής, μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει τους άλλους να αισθάνονται άβολα, γελοιοποιημένοι και ανήσυχοι.

Είναι λιγότερο πιθανό να αισθάνονται ασφαλείς με την παρουσία σας, καθώς φοβούνται ότι θα γίνουν άλλος ένας στόχος των αστείων σας.

4) Δεν ακολουθείς το Dress Code

Αν το ντύσιμο σου είναι… εντελώς έξω από την περίσταση, μπορεί να κάνει τους άλλους ανθρώπους να απομακρυνθούν από κοντά σου. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να το εκλάβουν ως έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον ή ως ένδειξη ότι δεν σας ενδιαφέρει να συνδεθείτε με άλλους.

Προσπαθείστε να συμβαδίζετε με το προβλεπόμενο Dress Code σε διάφορες περιστάσεις π.χ. professional meetings, semi-casual events ή μια ομαδική έξοδο για ποτό. Και μην ξεχνάτε την προσωπική περιποίηση και υγιεινή. Δείξτε πρώτα σεβασμό στον εαυτό σας, πριν περιμένετε από τους άλλους να δείξουν σεβασμό για εσάς.

5) «Κλειστή» γλώσσα του σώματος

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να στείλει σήμα σε άλλους ανθρώπους για το εάν θέλετε ή όχι να σας πλησιάσουν.

Η «κλειστή» γλώσσα του σώματος, όπως τα σταυρωμένα χέρια, οι καμπουριασμένοι ώμοι ή το να είσαι με πλάτη στο πλήθος, μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση αδιαφορίας ή εχθρότητας.

Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν συνειδητοποιούν ότι δείχνουν «κλειστοί» απλώς επειδή είναι ντροπαλοί. Μπορεί να μην γνωρίζουν κανέναν στο δωμάτιο ή ίσως έχουν κοινωνικό άγχος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι πράγματα που κάνουν οι ευφυείς άνθρωποι χωρίς καν να το συνειδητοποιούν

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − three =