αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συνήθειες των πολύ αποφασισμένων ανθρώπων. Και όλοι μπορούμε να διδαχτούμε κάτι από αυτές

Πέντε συνήθειες των πολύ αποφασισμένων ανθρώπων. Και όλοι μπορούμε να διδαχτούμε κάτι από αυτές

Πολλοί άνθρωποι θέτουν στόχους. Λίγοι ξεκινούν να κινούνται προς αυτούς. Τα challenges που ανοίγονται συνήθως μπροστά δεν είναι εύκολα. Και έτσι, οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν… στη θεωρία. Δεν είναι έτοιμοι να ρισκάρουν να αποτύχουν, να θυσιάσουν τις κοινωνικές συναθροίσεις τους ή κάποια Σαββατοκύριακα τους.

Η επιτυχία δεν είναι αδύνατο να έρθει. Το έχουν καταφέρει πολλοί άλλοι πριν από εσάς. Τι κοινό είχαν όλοι αυτοί μεταξύ άλλων; Ήταν αποφασισμένοι. Έτσι κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια, φτάνοντας στον μεγάλο στόχο τους. Όπως κι αν ορίζεται αυτός για τον κάθε ένα.

Εδώ είναι λοιπόν 5 συνήθειες που ΄έχουν οι αποφασισμένοι άνθρωποι. Και όλοι μπορούμε να διδαχτούμε κάτι από αυτές.

1# Εστιάζουν στην μεγάλη εικόνα. Οι καθημερινές δυσκολίες μπορούν να αποκρύψουν τον μεγάλο στόχο. Η γρήγορη καθημερινότητα και όλα όσα συμβαίνουν μέσα σε αυτή μπορούν να σε βγάλουν εκτός δρόμου και να σε οδηγήσουν σε λάθος μονοπάτι. Κάποιες φορές είναι χρήσιμο να κάνεις ένα βήμα πίσω, για να επεξεργαστείς τα δεδομένα και να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις που θα σε οδηγήσουν εκεί που θες. Μην ξεχνάς ότι για να φτάσεις στους μακροπρόθεσμους μεγάλους στόχους σου, μάλλον θα πρέπει να κάνεις αναθεωρήσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής και να λάβεις χρήσιμο feedback. Μην αφήσεις όσα συμβαίνουν καθημερινά να κρύψουν την μεγάλη εικόνα.

2# Δεν φοβούνται να αποτύχουν. Βασικό χαρακτηριστικό που έχουν ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου. Δεν φοβούνται να αποτύχουν. Η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά δεν είναι ο τελικός προορισμός. Μία απόρριψη, για παράδειγμα, σου δίνει επιπλέον χρόνο για να βελτιώσεις το project σου. Μια αποτυχημένη επιλογή, μπορεί να σου δείξει τι είναι αυτό που δεν δουλεύει. Πάρε τα χρήσιμα μαθήματα από τις αποτυχίες, βελτιώσου και κάνε βήματα προς τα εμπρός.

3# Αποφεύγουν τη σύγκριση με άλλους. Στην εποχή μας είναι πολύ πιο εύκολο να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους λόγω των social media. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δημοσιεύουν για τις επιτυχίες τους, κάτι που ίσως σε κάνει να ξεχνάς ότι είναι ακόμα άνθρωποι επιρρεπείς σε λάθη και αποτυχίες. Μην αποπροσανατολίζεσαι. Η πραγματική πρόοδος δεν καθορίζεται από το ποιος είναι πιο μπροστά στη ζωή, αλλά αντίθετα από το πόσο καλύτερος είσαι από τον χτεσινό εαυτό σου. Ανεξάρτητα από τον στόχο, πάντα θα υπάρχει κάποιος στον κόσμο που είναι πιο έξυπνος, ταχύτερος ή πιο εξειδικευμένος από εσένα.

4# Επικεντρώνονται σε αυτά που μπορούν να ελέγξουν. Ο καιρός, οι άνθρωποι γύρω σου, ο τρόπος που συμπεριφέρεται ένας γείτονας ή η γνώμη των ξένων, αυτά είναι πράγματα που θα παραμείνουν ίδια, ανεξάρτητα από το πόση ψυχική ενέργεια ξοδεύετε διαφωνώντας ή από τον αν επιθυμείτε να ήταν διαφορετικά. Ένα εξαιρετικά αποφασισμένο άτομο καταλαβαίνει ότι το μόνο για το οποίο αξίζει να ανησυχεί είναι αυτό που μπορεί να ελέγξει: Την προσπάθεια που καταβάλλει, τις λέξεις που λέει, την αντίληψή του για τα γεγονότα και την τελική του δράση. Η εστίαση σε οτιδήποτε άλλο είναι σπατάλη πολύτιμης ενέργειας και χρόνου.

5# Έχουν υπομονή και επιμονή. Όχι, μάλλον δεν θα γίνεις… εκατομμυριούχος μέσα σε μια νύχτα. Ανεξάρτητα από τι πιστεύουν κάποιοι, η επιτυχία δεν έρχεται αμέσως μετά το πρώτο βήμα. Θα χρειαστούν πολλά βήματα, πειράματα, αλλαγές, αποτυχίες και challenges που θα πρέπει να ξεπεράσεις. Είναι σημαντικό να μείνεις συγκεντρωμένος και να συνεχίσεις την προσπάθεια σου. Μέχρι τον τελικό στόχο. Όπως λέει και ο δισεκατομμυριούχος Jack Mak: Όσο δεν τα παρατάς, έχεις πάντα μία ακόμα ευκαιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 15 =