αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συνήθειες που πρέπει να κόψεις αν θες να φτάσεις στην επιτυχία

Πέντε συνήθειες που πρέπει να κόψεις αν θες να φτάσεις στην επιτυχία

Είμαστε το άθροισμα των συνηθειών μας, λέει μια σοφή φράση. Όταν αφήνετε τις κακές συνήθειες να κυριαρχούν, αυτές εμποδίζουν σαφώς την πορεία σας προς την επιτυχία. Και είναι επίσης αλήθεια ότι οι κακές συνήθειες είναι ύπουλες: Σας σαμποτάρουν αργά για να μην παρατηρήσετε καν τη ζημιά που προκαλούν.

«Οι αλυσίδες της συνήθειας είναι πολύ ελαφριές για να γίνουν αισθητές, μέχρι να γίνουν πολύ βαριές για να τις σπάσουμε», έχει πει ο Warren Buffett.

Πρέπει να δεις τα δεδομένα και να κινηθείς γρήγορα λοιπόν. Εδώ είναι 6 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις, αν θες να φτάσεις στην επιτυχία.

Κινείσαι πολύ αργά

Πολλοί άνθρωποι κινούνται πολύ αργά. Χωρίς να έχουν χρονοδιάγραμμα. Χωρίς να βάζουν κανένα deadline. Δεν μπορείς να κερδίσεις έτσι. Κάπως έτσι η ζωή περνά. Και δεν θα πετύχεις όλους αυτούς τους υψηλούς στόχους που έχεις στο μυαλό σου.

Οι σούπερ επιτυχημένοι άνθρωποι κινούνται γρήγορα.

Κάνουν σπριντ
Βρίσκουν «παραθυράκια»
Ψάχνουν για πιο γρήγορους τρόπους
«Αντιγράφουν» καλές πρακτικές από άλλους

Λες «ναι» όταν πρέπει να πεις «όχι»

Το «όχι» είναι μια ισχυρή λέξη που δεν πρέπει να φοβάστε να χρησιμοποιήσετε. Ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα όχι. Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία.

Περιμένεις να δράσεις μόνο όταν είσαι σίγουρος… ότι θα πετύχεις

Οι περισσότεροι συγγραφείς ξοδεύουν αμέτρητες ώρες κάνοντας καταιγισμό ιδεών που αφορούν στους χαρακτήρες και τις πλοκές τους, και γράφουν τη μια σελίδα μετά την άλλη παρόλο που ξέρουν ότι δεν θα συμπεριλάβουν τις περισσότερες απο αυτές στα βιβλία. Το κάνουν αυτό γιατί ξέρουν ότι οι ιδέες χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν. Τείνουμε να παγώνουμε όταν είναι ώρα να ξεκινήσουμε, επειδή γνωρίζουμε ότι οι ιδέες μας δεν είναι τέλειες και ότι αυτό που παράγουμε μπορεί να μην είναι καθόλου καλό. Αλλά πώς μπορείτε ποτέ να δημιουργήσετε κάτι σπουδαίο αν δεν ξεκινήσετε και δεν δώσετε χρόνο στις ιδέες σας να εξελιχθούν;

Σταματάς εκεί που σταματούν οι περισσότεροι άνθρωποι

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι υπενθυμίζουν στον εαυτό τους ότι όταν αισθάνονται ότι θέλουν να τα παρατήσουν, βρίσκονται στο ίδιο σημείο όπου οι περισσότεροι άνθρωποι τα παρατούν. Συνεχίζοντας, έχουν ήδη βρει έναν τρόπο να ξεπεράσουν τον «μέσο όρο» χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο ή την στρατηγική κάποιου γκουρού. Συνεχίστε να εργάζεστε όταν η επιτυχία φαίνεται δύσκολη και θα έχετε όλα τα αποτελέσματα που δεν κατάφεραν να έχουν άλλοι.

Πιστεύεις ότι ξέρεις πάντα περισσότερα από του άλλους

Όταν νομίζεις ότι είσαι… ειδικός, καταλήγεις να το λες συνέχεια στους ανθρώπους. Έτσι αυτοί οι άλλοι σταματούν να σου δίνουν ιδέες και feedback, γιατί υποθέτουν ότι τα ξέρεις όλα. Ή, ειλικρινά, μισούν τη στάση σου. Προσπάθησε να είσαι ταπεινός και συνειδητοποίησε ότι δεν ξέρεις ούτε το 50% αυτού που υπάρχει στον μεγάλο κόσμο εκεί έξω… και στην πραγματικότητα, αυτό είναι το καλό.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =