αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συνήθειες που έχουν οι ταπεινοί άνθρωποι. Και είναι ελκυστικοί σε όλους

Πέντε συνήθειες που έχουν οι ταπεινοί άνθρωποι. Και είναι ελκυστικοί σε όλους

Η ταπεινότητα είναι μια ιδιότητα που φαίνεται να λείπει στις μέρες μας. Οι δυνατές, παράτολμες, εγωιστικές συμπεριφορές τείνουν να τραβούν τη μεγαλύτερη προσοχή επειδή συχνά αναζητούν απεγνωσμένα αυτή την προσοχή.

Αυτό μπορεί να σε απομονώσει. Το αλαζονικό άτομο πιστεύει ότι «ξέρει καλύτερα» και το φωνάζει σε όλους τακτικά.

Και τι γίνεται με αυτούς; Αργά ή γρήγορα, αυτό το άτομο θα βρεθεί μόνο του ή απλώς περιτριγυρισμένο από ανθρώπους που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να… βουτήξουν σε αυτήν την αρνητικότητα. Αυτό σίγουρα δεν είναι καλό. Είναι δύσκολο να έχεις υγιείς, ευτυχισμένες σχέσεις όταν μια αλαζονική στάση απομακρύνει τους ανθρώπους.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν; Εδώ είναι 5 συνήθειες που έχουν οι ταπεινοί άνθρωποι. Και είναι ελκυστικοί. Μπορείς να τις αντιγράψεις.

Παραδέχονται τα λάθη τους

Οι λογικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι θα κάνουν λάθη από καιρό σε καιρό. Αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρεπόμαστε.

Οι περισσότεροι σέβονται ένα άτομο που κάνει ένα λάθος και είναι ειλικρινής σχετικά με αυτό. Είναι ένας τρόπος γιανα φτάσεις και στην ποιοτική ηγεσία, επειδή είναι καλύτερο να επιταχύνετε και να διορθώσετε το πρόβλημα παρά να το καλύψετε, προκαλώντας περαιτέρω προβλήματα.

Ναι, κάποιοι θα προσπαθήσουν να το χρησιμοποιήσουν εναντίον σας. Ωστόσο, μην αφήσετε αυτό να σας αποθαρρύνει από το να κάνετε το σωστό.

Μαθαίνουν

Ένας ταπεινός άνθρωπος είναι ένας διδασκόμενος άνθρωπος. Κανείς δεν τα ξέρει όλα. Μάλιστα, ότι αυτοπαρουσιάζονται ως… παντογνώστες σπάνια συνειδητοποιούν πόσο γελοίοι ακούγονται καθώς προσπαθούν να αναλύσουν πράγματα που δεν γνωρίζουν.

Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που γνωρίζουν πράγματα που εσείς δεν γνωρίζετε. Δείτε το ως θετικό. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να σας διδάξει κάτι νέο, αν μπορείτε να αφήσετε στην άκρη τη δική σας υπερηφάνεια και τον εγωισμό σας, για να αποδεχτείτε το μάθημα.

Ζητούν βοήθεια

Οι ταπεινοί άνθρωποι ζητούν βοήθεια όταν τη χρειάζονται, αντί να χτυπούν πεισματικά το κεφάλι τους στον τοίχο μέχρι να κατανοήσουν τα πράγματα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέχετε σε κάποιον άλλο κάθε φορά που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα. Μερικές φορές είναι καλύτερο να καταλάβετε κάτι μόνοι σας. Ίσως προσπαθείτε να διδάξετε στον εαυτό σας μια νέα δεξιότητα ή απλά να σας αρέσει το challenge. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

Είναι λάθος όμως να έχεις πρόσβαση σε κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει και τελικα να τον απορρίπτεις από υπερηφάνεια. Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε τέσσερις ώρες χτυπώντας το κεφάλι σας σε ένα πρόβλημα, αν μπορείτε απλώς να ζητήσετε λίγη βοήθεια από έν άλλο άτομο. Είναι χάσιμο χρόνου και προσπάθειας.

Λένε «μπράβο» στους άλλους για τα κατορθώματα τους

Οι ταπεινοί άνθρωποι δεν φοβούνται να δουν άλλους ανθρώπους να πετυχαίνουν. Δίνουν τα εύσημα εκεί που πρέπει και γιορτάζουν τις επιτυχίες άλλων ανθρώπων. Δεν ντρέπονται να μοιραστούν τα εύσημα σε ομαδικά projects και θα γιορτάσουν μία επιτυχία ως ομαδική προσπάθεια.

Αλλά επίσης δεν ντρέπονται να πάρουν το credit για μια δουλειά που έκαναν. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να κρύβονται πίσω από την ομάδα για να αποφύγουν τα φώτα της δημοσιότητας. Μπορεί να αισθάνονται ότι είναι αλαζονικό να αναγνωρίζουν τη νίκη τους. Αυτό δεν είναι χρήσιμο γιατί δεν παίρνετε το credit που δικαιούστε.

Είναι ανοιχτοί σε άλλες απόψεις και οπτικές

Ο κόσμος είναι γεμάτος από περίπλοκες απόψεις και οπτικές που προέρχονται από μια ποικιλία εμπειριών ζωής που έχει ο καθένας. Ένας ταπεινός άνθρωπος θα καταλάβει και θα εκτιμήσει ότι οι άλλοι έχουν διαφορετικές απόψεις από αυτόν.

ΟΚ, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτείτε κραυγαλέες αναλήθειες, παραπληροφόρηση ή άτομα που ενεργούν ανέντιμα. Υπάρχουν και αυτά εκεί έξω.

Πολλοί άνθρωποι όμως έχουν καλούς λόγους για να πιστεύουν αυτό που κάνουν. Αφήστε τους να εκφραστούν και προσπαθήστε να τους καταλάβετε.

Δεν είναι θέμα να πιστεύεις ή να μην πιστεύεις. Είναι θέμα να λάβετε υπόψη τις πληροφορίες και να σκεφτείτε ότι μπορεί να έχετε άδικο ή να μην έχετε απόλυτα δίκιο για ένα συγκεκριμένο πράγμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 8 =