αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συνήθειες που έχουν οι απαισιόδοξοι άνθρωποι (και ποια η διαφορά με τους ρεαλιστές)

Πέντε συνήθειες που έχουν οι απαισιόδοξοι άνθρωποι (και ποια η διαφορά με τους ρεαλιστές)

Απαισιόδοξος είναι κάποιος που βλέπει πάντα την αρνητική πλευρά. Οι απαισιόδοξοι άνθρωποι περιμένουν το χειρότερο να συμβεί, και γενικά θεωρούνται δυστυχισμένα, ζοφερά άτομα. Ωστόσο, πόσο λεπτή είναι η γραμμή μεταξύ ενός απαισιόδοξου και ενός ρεαλιστή;

Πολλοί απαισιόδοξοι θα ισχυριστούν ότι είναι ρεαλιστές. Και πιθανώς νιώθουν ότι όλοι οι αισιόδοξοι είναι ευκολόπιστοι και απερίσκεπτοι επειδή δεν βλέπουν τον επικείμενο κίνδυνο. Ωστόσο, ο ρεαλισμός και η απαισιοδοξία είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Οι ρεαλιστές χρησιμοποιούν το λογικό σκεπτικό τους για να «προβλέψουν» ποιο θα είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα. Οι απαισιόδοξοι άνθρωποι δεν έχουν αυτή τη δύναμη λογικής και θα υποθέσουν αυτόματα το χειρότερο, ανεξάρτητα από τα στοιχεία που υποδηλώνουν το αντίθετο.

Ένας απαισιόδοξος δυσκολεύεται να αποδεχθεί ότι οι άλλοι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται διαφορετικά από αυτούς. Μπορεί ακόμη και να αισθάνονται ότι είναι ευθύνη τους να πείσουν τους άλλους… ότι έχουν δίκιο. Ένας ρεαλιστής, από την άλλη πλευρά, μπορεί να αναγνωρίσει διαφορετικές απόψεις και να μην το πάρει προσωπικά εάν οι άνθρωποι διαφωνούν μαζί του.

Εδώ είναι 5 συνήθειες των απαισιόδοξων ανθρώπων

1. Περιμένουν πάντα το χειρότερο

Αυτό μπορεί να σχετίζεται με οτιδήποτε. Το αποτέλεσμα μιας συνέντευξης για δουλειά, ο λόγος που χτυπάει το τηλέφωνο ή πόσο διασκεδαστικό θα είναι το αποψινό πάρτι. Ένας απαισιόδοξος είναι ένα… «μισοάδειο ποτήρι» και δεν έχει ποτέ ελπιδοφόρες προσδοκίες ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από το αναμενόμενο.

2. Δυσκολεύονται να δουν τη χαρά στη ζωή

Κάποιος απαισιόδοξος δεν στοχεύει να είναι λυπημένος. Ένας απαισιόδοξος μπορεί απεγνωσμένα να θέλει να αισθάνεται εξίσου ενθουσιασμένος όπως όλοι οι άλλοι, αλλά του είναι αδύνατο να σκεφτεί λογικά, όπως κάνουν οι άλλοι γύρω του.

3. Δεν εμπιστεύονται τους άλλους

Ως απαισιόδοξος, το άτομο αυτό θα χρειαστεί πολλή σκληρή δουλειά πριν μπορέσει να κοιτάξει το μέλλον με θετικότητα. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για αυτούς τους ανθρώπους να δημιουργήσουν στενούς συναισθηματικούς δεσμούς, καθώς πάντα πιστεύουν ότι μια ανθρώπινη σχέση… δεν θα εξελιχθεί καλά. Έτσι δυσκολεύονται να εμπιστευθούν τους άλλους. Είναι πάντα καχύποπτοι.

4. Τάση προς το άγχος

Ενώ ο κόσμος γύρω από έναν απαισιόδοξο θα φαίνεται αφελής, αυτός αγχώνεται έχοντας στο μυαλό του της πιθανότητες να πάνε τα πράγματα στραβά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και πανικό. Το άτομο μπορεί να φτάσει να νιώθει απομόνωση και να έχει ανησυχίες που κανείς άλλος δεν φαίνεται να βλέπει.

5. Έχουν πάντα ένα Plan B

Ένας απαισιόδοξος μπορεί να δει τον εαυτό του ως ρεαλιστή. Είτε έτσι είτε αλλιώς, έχουν πάντα ένα Plan B. Εάν δεν μπορείτε να αποδεχτείτε την πιθανότητα ότι τα σχέδια θα λειτουργήσουν καλά, θα σχεδιάζετε πάντα ένα εφεδρικό σχέδιο. Αυτό κάνει τους απαισιόδοξους ανθρώπους εξαιρετικά μέλη της ομάδας που μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα από τους περισσότερους τα προβλήματα και τα challenges που προκύπτουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 5 =