αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε στρατηγικές για να «επιβιώσεις» σε μια τοξική ανθρώπινη σχέση

Πέντε στρατηγικές για να «επιβιώσεις» σε μια τοξική ανθρώπινη σχέση

Μπορεί να σου τύχει παντού. Στην δουλειά ή στην προσωπική σου ζωή. Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε βιώσει μια τοξική ανθρώπινη σχέση με κάποιον άλλο άνθρωπο. Είναι τότε που δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς την κακή κατάσταση που έχει προκύψει, και συνήθως υπομένεις αυτή την σχέση χωρίς να κάνεις τίποτα για να «διασωθείς». Μέχρι που έρχεται η στιγμή να πεις το οριστικό «αντίο».

Τώρα θα δούμε μερικές στρατηγικές μπορείς να ακολουθήσεις. Και οι οποίες ίσως είναι… σωτήριες για πολλούς. Το It’s Possible παραθέτει 5 στρατηγικές για να «επιβιώσεις» σε μια τοξική ανθρώπινη σχέση. Και να πληγείς όσο το δυνατόν λιγότερο. Δες τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις, στην παρακάτω λίστα.

1# Βάλε τα όρια. Κάνε όσο πιο ξεκάθαρους μπορείς τους «κανόνες του παιχνιδιού». Και πες τους στην άλλη πλευρά. Μην αφήσεις τον άλλο να λέει ό,τι θέλει, όπως θέλει, όποτε θέλει.

2# Μην παίρνεις πάνω σου τον πόνο του άλλου. Μια συνηθισμένη κίνηση που κάνουν οι τοξικοί άνθρωποι (ίσως και άθελα τους μερικές φορές), είναι να σε… φορτώνουν συνεχώς με τα δικά τους προβλήματα. Το αποτέλεσμα είναι να περνά όλη η αρνητική ενέργεια σε εσένα και να σε φθείρει. Βάλε και εκεί τα όρια σου και μην αφήνεις τον πόσο του άλλου να σε επηρεάζει άμεσα. Άλλωστε δεν θα βοηθηθεί η άλλη πλευρά με κάτι τέτοιο.

3# Παρέμεινε αυθεντικός. Ένα ακόμα λάθος που κάνουμε συχνά σε μια τοξική ανθρώπινη σχέση, είναι να αποκλίνουμε  από τον πραγματικό μας εαυτό, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του άλλου. Προσπάθησε να μην αλλοιωθείς. Σκέψου τι θα γινόταν αν κάθε φορά άλλαζες για να κάνεις… το χατίρι κάποιου άλλου.

4# Περιόρισε τον χρόνο που περνάς μαζί του. Αν δεν θέλεις αν βγάλεις εντελώς ένα άτομο από τη ζωή σου, μπορείς τουλάχιστον να περιορίσεις τον χρόνο που περνάς μαζί του. Είναι διαφορετικό να συναναστρέφεσαι με ένα «τοξικό» άτομο κάθε ημέρα, και διαφορετικό να τον βλέπεις 1 φορά τον μήνα. Φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να είναι δύσκολο, αν ο άλλος είναι π.χ. ένας συνάδελφος στο ίδιο γραφείο. Εκεί μπορείς απλά να περιορίσεις τις συναναστροφές και τις συζητήσεις μαζί του.

5# Μην ζητάς συμβολές από αυτό το άτομο. Θα βρει παντού ένα πρόβλημα. Θα σου κάνει κριτική. Θα σε αποθαρρύνει. Δεν έχει νόημα να μοιράζεσαι τα σχέδια σου με ανθρώπους που δεν μπορούν να σε καταλάβουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 8 =