αρχικηVIRALΠέντε στοιχεία που δείχνουν ότι είσαι επιλεκτικός με τους άλλους ανθρώπους

Πέντε στοιχεία που δείχνουν ότι είσαι επιλεκτικός με τους άλλους ανθρώπους

Ίσως σου έχουν πει ότι είσαι πολύ απαιτητικός απέναντι στους άλλους ανθρώπους. Ή ότι είσαι μοναχικός, αντικοινωνικός τύπος. Τι γίνεται όμως αν είσαι απλώς ένα κοινωνικά επιλεκτικό άτομο;

Αν κρατάς μικρό τον κοινωνικό σου κύκλο, πιθανόν είσαι επιλεκτικός με τους άλλους ανθρώπους. Επιλέγεις προσεκτικά τους φίλους σου και κάνεις παρέα μόνο με εκείνους τους ανθρώπους που σε κάνουν ευτυχισμένο και δίνουν νόημα στη ζωή σου.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα συνώνυμο του εσωστρεφής. Στην ουσία, δεν είναι όλοι οι κοινωνικά επιλεκτικοί άνθρωποι εσωστρεφείς. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι – τόσο εσωστρεφείς όσο και εξωστρεφείς – γίνονται πιο επιλεκτικοί όσον αφορά τις κοινωνικές τους σχέσεις καθώς μεγαλώνουν. Λοιπόν, είσαι τέτοιος άνθρωπος; Ας δούμε τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές που σχετίζονται με την «κοινωνική επιλεκτικότητα».

Δεν έχεις πολλούς φίλους

Το πιο χαρακτηριστικό σημάδι ενός ατόμου που είναι επιλεκτικός στον κοινωνικό του κύκλο είναι ότι δεν έχει πολλούς φίλους. Εάν είσαι σε αυτή την κατηγορία, τότε πιθανότατα έχεις μόνο λίγους καλούς φίλους. Όμως αυτοί οι άνθρωποι είναι δίπλα σου χρόνια και είσαι σίγουρος ότι μπορείς να τους εμπιστευτείς. Δεν βλέπετε κανένα νόημα να διατηρείτε επιφανειακές φιλίες. Επομένως, είναι δική σας επιλογή να διατηρήσετε τον κοινωνικό σας κύκλο μικρό, αλλά υψηλής ποιότητας.

Δεν κάνεις εύκολα φίλους

Επίσης, δεν δένεσαι εύκολα με ανθρώπους. Ούτε ανοίγεστε σε άλλους αν δεν τους γνωρίζετε αρκετά καλά. Έχετε την τάση να είστε προσεκτικοί με τους νέους ανθρώπους που γνωρίζετε. Θέλετε να γνωρίσετε κάποιον σε βαθος και σε διαφορετικές καταστάσεις ζωής προτού μπορέσετε να τον αποκαλέσετε φίλο. Είστε αρκετά ευχαριστημένοι με τον μικρό σας κύκλο, οπότε δεν νιώθετε ανάγκη να τον επεκτείνετε.

Οι φιλίες σου είναι βαθιές και ουσιαστικές

Μπορεί να μην έχετε πολλούς φίλους, αλλά αυτοί οι λίγοι άνθρωποι με τους οποίους περιβάλλεστε είναι πιστοι φιλοι. Έχουν επίσης παρόμοια πάθη και στόχους στη ζωή με εσάς, έτσι νιώθετε ότι μπορείτε να είστε ο εαυτός σας στην παρέα τους. Επιδιώκετε να δημιουργήσετε ουσιαστικούς δεσμούς με άλλους ανθρώπους, όχι επιφανειακές συνδέσεις. Ίσως απολαμβάνετε τις βαθιές συζητήσεις με τους φίλους σας. Ή σας αρέσει να κάνετε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες μαζί, όπως πεζοπορία ή ταξίδια.

Η συναναστροφή με τυχαίους ανθρώπους σου φαίνεται σαν χάσιμο χρόνου

Δεν βλέπετε κανένα νόημα να αστειεύεστε παρέα με τυχαίους ανθρώπους. Ναι, μπορεί να σου άρεσε όταν ήσουν μικρότερος – ειδικά αν είσαι εξωστρεφής. Μεγάλες παρέες, συγκεντρώσεις, πάρτι όλη τη νύχτα. Αλλά δεν σας αρέσει πλέον αυτό το πράγμα. Η συναναστροφή με άτομα με τα οποία δεν έχετε τίποτα κοινό, δεν έχει πλέον νόημα. Είναι σαν χάσιμο χρόνου. Προτιμάτε να μείνετε μέσα και να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας ή μόνοι σας.

Θες… την ηρεμία σου

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι οι κοινωνικά επιλεκτικοί άνθρωποι επιδιώκουν να προστατεύσουν την εσωτερική τους γαλήνη. Είτε είστε εσωστρεφής είτε εξωστρεφής, μερικές φορές νιώθετε ότι η υπερβολική επαφή με άλλους ανθρώπους σας… στραγγίζει. Σαν να διαταράσσουν την εσωτερική σου ηρεμία.

Είσαι καλός στο να «διαβάζεις» τους ανθρώπους

Το να είσαι επιλεκτικός στον κοινωνικό σου κύκλο σημαίνει επίσης να είσαι αρκετά γρήγορος για να αναγνωρίσεις ποιος ανήκει σε αυτόν και ποιος όχι. Είστε αρκετά καλοί στο να «διαβάζετε» ανθρώπους – είτε επειδή είστε διαισθητικό άτομο και είναι η έμφυτη ιδιότητά σας είτε επειδή είναι μια δεξιότητα που αναπτύχθηκε από την εμπειρία. Είσαι ιδιαίτερα παρατηρητικός και γρήγορα καταλαβαίνεις τι είδους άτομο έχεις απέναντί σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως θα καταλάβεις τι σκέφτεται κάποιος «διαβάζοντας» τα μάτια του- Οι 6 χαρακτηριστικές κινήσεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =