αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σκληρές αλήθειες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας εκατομμυριούχος (και κανείς δεν μιλά για αυτές)

Πέντε σκληρές αλήθειες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας εκατομμυριούχος (και κανείς δεν μιλά για αυτές)

Ναι, όλοι θέλουν να γίνουν εκατομμυριούχοι. Και είναι λογικό. Αφού όταν ακούς την λέξη εκατομμυριούχος, μάλλον σου έρχεται στο μυαλό η οικονομική ελευθερία, τα αμέτρητα χρήματα, το πρεστίζ, τα ταξίδια, η καλή ζωή. Όλα αυτά μπορεί να ισχύουν. Όμως τώρα θα μιλήσουμε για την άλλη πλευρά.

Ο Timothy Sykes είναι ένας εκατομμυριούχος. Ο οποίος έχει την δική του ιδιαίτερη business ιστορία. «Βγάζω περίπου 5.000 δολάρια την εβδομάδα, καθώς ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και εμπορεύομαι penny stocks» έχει πει ο ίδιος σε παλαιότερη ανάλυση του. Με απλά λόγια, ασχολείται με μετοχές μικρών εταιριών, με χαμηλές τιμές.

Τώρα, σε νέο άρθρο του στο αμερικανικό Entrepreneur.com, μιλά για την άλλη πλευρά. Και παραθέτει τα 5 αρνητικά που έχεις όταν είσαι εκατομμυριούχος. Και για τα οποία κανείς δεν σου μιλά.

1# Θέλει πολύ κόπο να γίνεις εκατομμυριούχος: Παρόλο που κάποιοι μπορεί όντως να έχουν γεννηθεί μέσα στα πλούτη, στην περίπτωση του Sykes και χιλιάδων άλλων, αυτό δεν ισχύει. Πρέπει να δουλέψεις πολλές ώρες, να έχεις αποτυχίες, να κάνεις τολμηρές επιλογές, για να φτάσεις (ίσως) να γίνεις πλούσιος. Μην κοιτάς μόνο τον τέλος στην ιστορία ενός εκατομμυριούχου.

2# Μπορεί να είναι βαρετό: Σε συνέχεια του προηγούμενου Point. Για να γίνει κάποιος εκατομμυριούχος, σημαίνει ότι ίσως δεν θα πάει διακοπές, δεν θα βγει έξω όσο θέλει, δεν θα κάνει πολλές αγορές. Πρέπει να κάνει μια πολύ «στεγνή» ζωή, μέχρι να πετύχει τον στόχο του. Και αυτό μπορεί να σε κάνει να βαρεθείς.

3# Οι εκατομμυριούχοι δεν έχουν μόνο μια δουλειά: Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι συνειδητοποιούν ότι οι ”καθημερινές θέσεις εργασίας” δεν θα τους κάνουν εκατομμυριούχους. Γι ‘αυτό αναπτύσσουν παράλληλα projects που ενισχύουν τα εισοδήματά τους. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι η πώληση μεταχειρισμένων προϊόντων στο eBay, η freelance δουλειά online ή μια δεύτερη εργασία πάνω στο αντικείμενο σου.

4# Θα μπεις στον πειρασμό να σταματήσεις: Μέχρι να φτάσεις στον τελικό στόχο, θα σκεφτείς πολλές φορές να σταματήσεις. Οι δυσκολίες θα είναι πολλές, και θα είναι εύκολο να πεις «σταματάω». Να θυμάσαι το αρχικό όραμα σου. Είναι αυτό που θα σε οδηγήσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

5# Χρειάζεσαι φίλους: Η θυσίες είναι απαραίτητες. Όμως σε αυτό το «ταξίδι» χρειάζεσαι απαραίτητα και φίλους. Είναι αυτοί που θα σε στηρίξουν και θα σου δώσουν χρήσιμο feedback. Ακόμα κι αν δεν είσαι κάθε ημέρα διαθέσιμος… για νυχτερινές εξόδους, πρέπει να δημιουργήσεις έναν κοινωνικό κύκλο που θα είναι δίπλα σου, και θα σε βοηθήσει στο δύσκολο εγχείρημα σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =