αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σκληρές αλήθειες για την ζωή που μπορούν να σε κάνουν καλύτερο άτομο

Πέντε σκληρές αλήθειες για την ζωή που μπορούν να σε κάνουν καλύτερο άτομο

Δεν είναι πάντα εύκολο να γίνεις μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Yπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης. Παρόλο που υπάρχουν πράγματα που σε κρατούν πίσω.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του, το αμερικανικό learning-mind.com παραθέτει 5 σκληρές αλήθειες για την ζωή που μπορούν να σε κάνουν καλύτερο άτομο. Αρκεί να τις δεις και να κινηθείς κατάλληλα.

1. Ο κόσμος ενδιαφέρεται μόνο για ό,τι μπορείς να προσφέρεις

Ανεξάρτητα από το πόσο καλό άτομο πιστεύετε ότι είστε, ο κόσμος ενδιαφέρεται μόνο για το πόσα… μπορείτε να προσφέρετε με τις δεξιότητες που έχετε. «Πιστεύετε ότι ο κόσμος σκέφτεται τη γοητευτική προσωπικότητά σας ή τη συμπονετική σας φύση; Λυπάμαι, αλλά για τον κόσμο, αυτά τα πράγματα είναι απλά ένα όμορφο κερασάκι σε μια τούρτα που μπορεί να τους αρέσει ή όχι. Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι κάποιον που μπορεί να βγάλει χρήματα, να κατασκευάσει πράγματα, να παράγει πράγματα και να παρέχει οτιδήποτε έχει μεγάλη ζήτηση», σημειώνει το αμερικανικό site.

Αν το αποδεχτείς αυτό, θα μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου ανεξάρτητα από το τι θέλει ο κόσμος.

2. Οι άνθρωποι θα σε απογοητεύσουν

Θυμάσαι που είπες στον καλύτερο φίλο σου εκείνο το μυστικό και πώς υποσχέθηκε να μην το πει ποτέ σε κανέναν; Ναι, είπε σε κάποιον, ίσως και σε λίγους περισσότερους ανθρώπους. Οταν λες σε ένα άτομο ένα μυστικό, τουλάχιστον ένας άλλος θα το μάθει, και ούτω καθεξής.

Και δεν είναι μόνο αυτό, οι άνθρωποι θα σας απογοητεύσουν και με άλλους τρόπους. Αν νομίζεις ότι θα μπεις σε μια σχέση και θα είναι τέλεια, έχεις αυταπάτες. Ο εργοδότης σας δεν θα είναι τέλειος, η οικογένειά σας δεν θα είναι τέλεια. Οι άνθρωποι είναι ατελείς και δεν μπορούν να κάνουν το σωστό στο 100% των περιπτώσεων. Συνηθίστε το λοιπόν.

3. Οτιδήποτε αξίζει, απαιτεί σκληρή δουλειά

Ποτέ δεν θα μπορέσετε να έχετε κάτι πραγματικά ξεχωριστό, εάν δεν δουλέψετε πραγματικά σκληρά. Αυτό μάλλον δεν είναι αυτό που θέλετε να ακούσετε, αλλά είναι η σκληρή αλήθεια. Ξέρετε εκείνους τους χαλαρούς τύπους που πιστεύουν οτι… «θα το κάνουν χαλαρά»; Ναι, συνήθως δεν πετυχαίνουν τους μεγάλους στόχους στη ζωή τους.

Αν θέλετε να ξεχωρίσετε και να πάρετε προαγωγή, για παράδειγμα, πρέπει να δουλέψετε καλά και να το κάνετε με τέτοιο τρόπο ώστε να σας προσέξουν ως ένα εξαιρετικά παραγωγικό άτομο. Αν δουλέψεις λίγο, θα καρπωθείς μόνο μια μικρή ανταμοιβή.

4. Η τέλεια ευτυχία δεν υπάρχει

Αν πιστεύετε ότι κάποιο συγκεκριμένο πράγμα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να είστε απόλυτα ευτυχισμένοι, κάνετε λάθος. Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο σε σημείο που να μην έχεις άλλα προβλήματα και άγχη. Η αληθινή ευτυχία είναι μέσα μας- και μάλλον το έχετε ξανακούσει αυτό.

5. Κάποια στιγμή θα πεθάνεις

Μπορεί να μην είναι αύριο, τον επόμενο μήνα ή ακόμα και τον επόμενο χρόνο. Μπορεί να ζήσουμε 100 χρόνια. Όμως, το τέλος παραμένει το ίδιο: Θα πεθάνουμε. Αυτή είναι μια σκληρή αλήθεια που πρέπει να σας κάνει να οργανώνετε τις προτεραιότητές σας και να αξιοποιείτε στο έπακρο κάθε μέρα. Αν τον αγνοούμε, τον αρνούμαστε ή απλώς στρέφουμε το πρόσωπό μας μακριά από τον θάνατο, καταλήγουμε να τεμπελιάζουμε και να χρονοτριβούμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν θα πετύχετε, αν δεν αντέχετε να είστε λάθος σε κάτι»: 4 συμβουλές καριέρας από ένα 73χρονο δισεκατομμυριούχο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =