αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να βγάλεις ένα άτομο από τον κύκλο σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να βγάλεις ένα άτομο από τον κύκλο σου

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Σε προηγούμενο άρθρο μας, γράφαμε γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Είναι μια πραγματικότητα: Όλοι αλλάζουμε, κατά την διάρκεια της ζωής μας, τα άτομα με τα οποία κάνουμε περισσότερη παρέα.

Αλλά πως μπορείς να κάνεις τις σωστές επιλογές; Ενώ δεν υπάρχει κάποιο… Εγχειρίδιο επιτυχίας, υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορούν να σε καθοδηγήσουν. Στην παρακάτω λίστα θα δεις 5 κακές συμπεριφορές που δείχνουν ότι κάποιο άτομο μάλλον πρέπει να δει την πόρτα της εξόδου από τον κύκλο σου. Αν έχει, δηλαδή, κάποια από αυτές τις συμπεριφορές.

1# Είναι κοντά σου… μόνο για τα χρήματα. Δεν είναι κακό να βοηθήσεις οικονομικά έναν φίλο ή συνεργάτη σε μια δύσκολη στιγμή. Αλλά υπάρχουν και αυτοί που είναι κοντά σε άλλους μόνο για να… αντλούν χρήματα. Αν διαπιστώσεις ότι κάποιος είναι κοντά σου μόνο για να σου ζητάει χρήματα, τότε μάλλον πρέπει να κρατήσεις τις αποστάσεις σου. Αφού το συγκεκριμένο άτομο δεν ενδιαφέρεται για κάτι άλλο.

2# Σε κάνει να χάσεις μια δουλειά ή μια ανθρώπινη σχέση. Υπάρχουν και αυτοί που σε ωθούν να χάσεις μια δουλειά ή να ξεκόψεις μια ανθρώπινη σχέση, χωρίς να υπάρχει λόγος. Σίγουρα δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Το που ακριβώς θα τραβήξεις την κόκκινη γραμμή, εξαρτάται φυσικά από εσένα.

3# Λέει συνέχεια ψέματα. Αν κάποιος λέει συνέχεια ψέματα δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς. Και θα σου δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Ηρθε η ώρα να αποκόψετε αυτό το άτομο από τη ζωή σας εάν είναι δυνατόν ή τουλάχιστον να μειώσετε το αποτύπωμά του στη ζωή σας.

4# Θέλει να φτιάξεις… την δική του ζωή. Ως παιδιά έχουμε θέλουμε να έχουμε ανθρώπους που μας προσέχουν και μας ταΐζουν. Αλλά καθώς πάμε από την εφηβεία και στην ενήλικη ζωή, αρχίζουμε να αναλαμβάνουμε περισσότερες ευθύνες για τη δική μας ζωή. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να αποκόψεις κάποιον από τη ζωή σου είναι να θέλσει συνεχώς να φτιάχνεις την δική του ζωή και να του λύνεις όλα του τα προβλήματα. Χωρίς αυτός να κάνει τίποτα.

5# Gaslighting. Έχουμε ξανά μιλήσει για αυτό. Το Gaslighting είναι ουσιαστικά όταν κάποιος αρνείται ένα γεγονός ή μια συνομιλία που έχει συμβεί. «Πότε έγινε αυτό;» μπορεί να είναι η πρώτη αντίδραση του. Το gaslighting δυνητικά μπορεί να υπάρξει σε κάθε είδους σχέση. Είναι η Νο1 τακτική χειραγώγησης των νάρκισσων. Άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτού του είδους τη χειραγώγηση, αρνούνται όσα θυμάται ο άλλος από μια συνομιλία ή ένα περιστατικό, δεν πιστοποιούν την εγκυρότητα των συναισθημάτων του, τον αγνοούν όταν εκφράζει παράπονα ή τον αντιμετωπίζουν με ασέβεια. Του λένε ότι είναι υπερβολικός, ότι πολύς κόσμος συμμερίζεται αυτήν την άποψη και ότι του αξίζει όσα ακούει, επειδή ο ίδιος τα προκαλεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + seventeen =