αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι παίρνεις την ζωή σου… υπερβολικά σοβαρά. Και πρέπει να το ελαφρύνεις λίγο

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι παίρνεις την ζωή σου… υπερβολικά σοβαρά. Και πρέπει να το ελαφρύνεις λίγο

Δεν είναι κακό να αντιμετωπίζεις σοβαρά κάποια πράγματα στη ζωή σου. Αρκεί να μην μπεις σε μια υπερβολή. Το να είσαι πολύ σοβαρός και να έχεις πάντα ένα αυστηρό πλαίσιο στη ζωή, μπορεί να έχει τα δικά του μειονεκτήματα.

Μέρος του ενθουσιασμού αλλά και της εξέλιξης μας στη ζωή προέρχεται από αυθόρμητες στιγμές. Από πράγματα που γίνονται «εκτός πλάνου» όπως: Ευκαιρίες εργασίας που συναντάτε στο διαδίκτυο, προσκλήσεις από φίλους για εξόδους αργά το βράδυ, ένα τυχαίο βιβλίο που διαβάσατε και άλλαξε την οπτική σας για τον κόσμο ή ένα ταξίδι που αποφάσισες την τελευταία στιγμή και το έκανες χωρίς να το πολυσκεφτείς.

Ναι, το να κινείσαι πάντα βάσει πλάνου φέρνει μείωση της αβεβαιότητας του μέλλοντος και σου δημιουργεί μια άνεση. Αλλά σε οδηγεί επίσης στο να χάσεις άλλα σπουδαία πράγματα που έχει να προσφέρει η ζωή. Το να έχεις μια υγιή ισορροπία μεταξύ αυστηρού πλάνου και «χαλαρού», είναι το κλειδί για να ζήσεις μια γεμάτη ζωή.

Αλλά πως θα ξέρεις αν είσαι στο σωστό μονοπάτι ή όχι; Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι παίρνεις την ζωή σου… υπερβολικά σοβαρά και πάντα προσπαθείς να κινείσαι μέσα σε συγκεκριμένα κουτάκια.

1# Σπάνια έχεις χρόνο για να χαλαρώσεις. Έχεις καταλήξει να δουλεύεις όλη ημέρα, κάθε ημέρα. Ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Το μόνο που έχεις στο μυαλό σου είναι πως θα φέρεις μεγαλύτερα αποτελέσματα. Αν και κάποιοι το ονομάζουν πάθος, τέτοιες συμπεριφορές οδηγούν γρήγορα στην εξουθένωση. Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να δουλεύεις συνεχώς. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ένα σημείο από το οποίο και μετά η ποιότητα θα αρχίζει να μειώνεται. Ένας κινητήρας δεν μπορεί να λειτουργεί συνεχώς χωρίς να ζεσταθεί και να χαλάσει. Μην ξεχνάς: Υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από την τήρηση των deadlines και το άλμα από τη μια εργασία στην άλλη. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται χρόνο για να επαναφορτιστεί και να ξεκουραστεί. Μερικές φορές, το πιο παραγωγικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κοιμηθείτε ή να περάσετε χρόνο με φίλους.

2# Δεν κάνεις πλάκα με τους φίλους σου. Ενώ οι φίλοι σου μιλούν για τις ταινίες που είδαν πρόσφατα ή για το ένα αστείο που άκουσαν, εσύ θα προτιμούσες να επιστρέψεις στη δουλειά γιατί «έχει μεγαλύτερο νόημα». Οι άνθρωποι με αυτή τη συμπεριφορά τείνουν να παραβλέπουν την αξία του γέλιου και της χαράς στις σχέσεις – ή την αξία των ίδιων των σχέσεων. Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Πάντα θα υπάρχει μια εργασία να γίνει. Όμως οι στιγμές με φίλους φεύγουν. Σε λίγο, μπορεί να μεταναστεύσουν σε διαφορετική χώρα ή να βρουν δουλειά σε άλλη εταιρεία ή απλώς να περάσουν περισσότερο χρόνο με μια νέα ομάδα φίλων. Μερικές φορές, το να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή στο δωμάτιο ή στο γραφείο σας είναι πιο σημαντικό από το να ολοκληρώσετε αυτό που πρέπει να κάνετε.

3# Είσαι πάντα αυστηρός με τους άλλους. Όταν συμφωνείτε να συναντήσετε τον φίλο σας για μεσημεριανό γεύμα σε μια συγκεκριμένη ώρα και φτάνει με 7 λεπτά καθυστέρηση, σπεύδετε να τον επιπλήξετε σαν να είστε… ο γονιός του. Είναι σαν να να τον επιπλήττεις για ένα σοβαρό παράπτωμα – ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία δεν αξίζει να τσακωθείς ή να ξεσπάσεις με οργή. Υπάρχουν λάθη που συγχωρούνται. Δεν είναι όλα σημαντική υπόθεση.

4# Είσαι πάντα αυστηρός με τον εαυτό σου. Τείνεις να τιμωρείς τον εαυτό σου επειδή δεν κατάφερες αυτό που ήθελες να πετύχεις. Λέτε στον εαυτό σας ότι αν δεν ολοκληρώσετε τη δουλειά σας μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, θα είναι πλήρης αποτυχία. Όλο αυτό μπορεί να γίνει τοξικό. Βγες από αυτό το μονοπάτι. Πρέπει να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι είσαι άνθρωπος και δεν θα πετυχαίνεις πάντα τους μεγάλους ή τους μικρότερους στόχους που θέτεις. Και αυτό είναι ΟΚ.

5# Ακολουθείς πάντα τους κανόνες. Ενώ η τήρηση των κανόνων διατηρεί την τάξη, στην ζωή δεν πρέπει να πηγαίνεις πάντα «by the book». Για παράδειγμα, όταν διαβάζετε ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που παρουσιάζει έναν τρόπο για να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας, μην ακολουθείτε τους επιβεβλημένους κανόνες χωρίς καν να αμφισβητείτε εάν το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί για εσάς ή όχι. Μερικές φορές, πρέπει να παραβιάσεις τους «κανόνες» για να ζήσεις πραγματικά μια ουσιαστική και ευχάριστη ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε πράγματα που σκέφτονται οι πετυχημένοι άνθρωποι (και φτάνουν στην καλύτερη version του εαυτού τους)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 4 =