αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι οι στόχοι σου είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι οι στόχοι σου είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για φέτος; Ποια είναι τα πράγματα που θέλετε να πετύχετε στην καριέρα σας; Στα οικονομικά σας; Στις σχέσεις σας;

Οι περισσότεροι ίσως θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα, να βρουν μία καλύτερη δουλειά ή να ξεκινήσουν επιτέλους εκείνο το business project που έχουν στο μυαλό τους. ‘Η μπορεί να θέλουν να πάνε διακοπές- εκείνες που έχουν περιορίσει στην εποχή της πανδημίας. Κάποιοι άλλοι ίσως θέλουν να χάσουν βάρος.

Είναι σωστό να καταγράφεις στην λίστα σου αυτά που θες να πετύχεις. Αλλά, όποιοι κι αν είναι οι στόχοι σου, θα χρειαστεί προσπάθεια για να φτάσεις ως την γραμμή τερματισμού.

Χρειάζεται προσοχή από την αρχή. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγοι από τους ανθρώπους που θέτουν στόχους στο ξεκίνημα μιας χρονιά, καταφέρνουν τελικά να τους πετύχουν. Μπορείς όμως να… προλάβεις καταστάσεις και να γνωρίζεις από την αρχή αν έχεις βάλει σωστούς στόχους; Μπορεί και ναι. Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι οι στόχοι σου είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν. Αν βλέπεις κάτι από αυτά στην περίπτωση σου, κάνε γρήγορα τις διορθωτικές κινήσεις.

Σημάδι #1: Οι στόχοι σας είναι ασαφείς. Θες να χάσεις βάρος, να εξοικονομήσεις χρήματα, να ξεκινήσεις μία επιχείρηση. Όλοι αυτοί οι στόχοι είναι ασαφείς και σχεδόν χωρίς νόημα. Προσπάθησε να είσαι συγκεκριμένος. Βάλε στόχο να έχεις 10.000 ευρώ στον λογαριασμό σου στο τέλος του έτους. ‘Η όρισε πόσα κιλά θες να χάνεις κάθε μήνα, με την κατάλληλη γυμναστική και διατροφή. Μην μένεις στην ασάφεια. Να είστε συγκεκριμένοι με τους στόχους σας.

Σημάδι #2: Είναι δύσκολο να μετρήσετε πόσο μακριά είστε από την επίτευξη των στόχων σας. Αν ο στόχος σας είναι απλά να εξοικονομήσετε χρήματα, πώς ακριβώς θα γνωρίζετε ότι έχετε καταφέρει να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα; Ναι, αυτό είναι το πρόβλημα με το να έχεις έναν στόχο που δεν είναι αρκετά συγκεκριμένος. Αντίθετα, αν πεις ότι θες να βάλεις στην άκρη 10.000 ευρώ, θα γνωρίζεις πότε έχεις καλύψει το 10% αυτού του ποσού, πότε το 15% κοκ. Κάντε τους στόχους σας μετρήσιμους.

Σημάδι #3: Οι στόχοι σας είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν. Δεν είναι κακό να βάζουμε μεγάλους στόχους. Αρκεί να μην είναι… εξωπραγματικοί. Αν πεις ότι θέλεις να έχει στα χέρια σου 1 εκατ. ευρώ ως το τέλος του έτους, μάλλον δεν θα τα καταφέρεις. Να είστε ρεαλιστές και πρακτικοί σχετικά με την κατάστασή σας. Είναι χρήσιμο να σπας αυτά που θες να πετύχεις, σε μικρότερα διαχειρίσιμα κομμάτια. Και να πας βήμα-βημα, καταγράφοντας πρόοδο. Βάλε εφικτούς στόχους και ξεκίνα την δουλειά.

Σημάδι #4: Οι στόχοι σας δεν σας εμπνέουν. Το να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, είτε δική σου είτε franchise, απαιτεί σκληρή δουλειά και συγκέντρωση. Μπορεί να είστε σε θέση να αντέξετε οικονομικά αυτό το franchise, αλλά σας ενθουσιάζει αυτό το είδος επιχείρησης; Εάν το πάθος σας είναι η φωτογραφία, τότε ίσως είναι πιο καλό να δημιουργήσετε μια επιχείρηση σε αυτό το πεδίο. Αναρωτηθείτε: Αξίζει αυτός ο στόχος τον χρόνο μου; Η επίτευξη αυτού του στόχου θα με κάνε να νιώσω ολοκληρωμένος;

Σημάδι #5: Οι στόχοι σας δεν έχουν deadline. Δεν αρκεί απλά να πεις τι θες να πετύχεις. Πρέπει να έχεις ένα χρονοδιάγραμμα και φυσικά ένα deadline. Πες ότι θες να έχεις 10.000 ευρώ στον λογαριασμό σου ως το τέλος του έτους. Να έχεις ξεκινήσει την νέα επιχείρηση σου ως την 1 Μαρτίου. Να έχεις χάσει 15 κιλά σε 4 μήνες από σήμερα. Πρέπει πάντα να έχεις μια ημερομηνία-στόχο. Αυτό θα σε κάνει να εργάζεσαι κάθε ημέρα, να καταγράφεις πρόοδο και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις εκεί που θες, μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχεις θέσει. Α ναι, και κάπως έτσι δεν θα αφήνεις την δουλειά… για αργότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + six =