αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ξοδεύεις τον χρόνο σου σε λάθος πράγματα

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ξοδεύεις τον χρόνο σου σε λάθος πράγματα

Όλοι μπορούμε να… σπαταλήσουμε χρόνο. Είτε τρώγοντας φαγητό ενώ παράλληλα κοιτάμε Netflix, είτε επειδή αναβάλουμε συνεχώς μια δύσκολη δουλειά που πρέπει να κάνουμε.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να ‘σκοτώνεις’ λίγο χρόνο για να σπάσεις την ρουτίνα της καθημερινότητας σου, και του να σπαταλάς τόσο πολύ χρόνο εδώ και εκεί, με αποτέλεσμα να χάνεις ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή! Ας δούμε μερικά από τα πιο προφανή σημάδια που δείχνουν ότι δεν χρησιμοποιείτε το χρόνο σας προς όφελός σας.

1# Δεν κάνεις τίποτα για να αλλάξεις μία κατάσταση που δεν σου αρέσει

Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τις επιλογές της ζωής του. Ενώ μερικές φορές είναι δύσκολες, από την άλλη η επιλογή να μην κάνετε τίποτα δεν είναι ποτέ λύση εάν δεν είστε ευχαριστημένοι. Πες ότι είσαι ελεύθερος/η και νιώθεις μόνος. Εάν θέλετε να το αλλάξετε αυτό, πρέπει να βγείτε από το σπίτι, να συναντηθείτε με άλλους ανθρώπους, να πάτε σε μαζώξεις ή ακόμα και να εγγραφείτε σε κάποια dating apps. Κάντε κάτι, οτιδήποτε, αντί να περιμένετε τα πράγματα να γίνουν από μόνα τους με έναν μαγικό τρόπο! Σκληρό αλλά αληθινό. Εάν ξυπνάτε κάθε μέρα με μια ζοφερή οπτική και δεν βλέπετε τίποτα καλό στον ορίζοντα, είναι καιρός να επαναξιολογήσετε το πώς περνάτε τις μέρες σας και να σταματήσετε να χάνετε χρόνο σε πράγματα που δεν σας εξυπηρετούν.

2# Συμβιβάζεσαι με το «να είσαι απλά ΟΚ»

Ρεαλιστικά, δεν περιμένουμε να είμαστε χαρούμενοι με τη ζωή μας κάθε δευτερόλεπτο. Η πραγματική ζωή δεν είναι ταινία του Χόλιγουντ. Ωστόσο, αν ξοδεύετε χρόνο σε μια δουλειά/ φιλία/ δραστηριότητα/ ζωή που δεν εκπληρώνει τις επιθυμίες σας ή τις φιλοδοξίες σας, είναι πολύ εύκολο να υποθέσετε ότι δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα καλύτερο. Ναι, η ζωή θέλει προσπάθεια! Αλλά, αν δεν δοκιμάζετε ποτέ νέα πράγματα, δεν βάζετε ενέργεια και σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση, ακόμα κι αν δεν είστε στο σημείο που θέλετε να είστε, θα πρέπει να βάλετε τη δουλειά για να ανάψετε πάλι τη σπίθα μέσα σας.

3# Δουλειά, δουλειά, δουλειά

Η καριέρα έχει σημασία. Το να μπορείς να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου στο τέλος του μήνα έχει σημασία. Το να είσαι καλός επαγγελματίας έχει επίσης σημασία. Αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα που μετράει. Πολύ συχνά, σπαταλάμε τον χρόνο μας στην καριέρα μας, συχνά για ασήμαντα πράγματα, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι οι υπόλοιπες ευκαιρίες της ζωής μας προσπερνούν. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις εκεί έξω, πέρα από την δουλειά.

Και να θυμάσαι τη σοφή φράση που έχει πει ο επενδυτής Warren Buffett: «Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο». Όσο χρόνο ξοδεύεις, μετά δεν μπορείς να τον πάρεις πίσω. Ούτε μπορείς να… δανειστείς χρόνο. Πρέπει να τον χρησιμοποιείς με σύνεση και να απολαμβάνεις τη διαδρομή.

4# Εχεις πάντα μια δικαιολογία

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι άνθρωποι δεν είναι εγγενώς τεμπέληδες. Δεν θέλουμε να χάνουμε χρόνο σε βαρετά πράγματα που δεν αξιοποιούν την ικανότητά μας για ευτυχία, αλλά μπορούμε να μπούμε σε ένα μοτίβο και να δικαιολογούμε τον εαυτό μας για να αποφύγουμε αυτό το άλμα προς την επιτυχία και την ευτυχία. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται συνέχεια ότι πρέπει να κάνει αίτηση για την Χ δουλεια, να πάει σε εκείνο το ραντεβού ή σε εκείνο το ταξίδι, αλλά πάντα βρίσκεις… μια δικαιολογία για να μην δράσεις, πιθανότατα σπαταλάς τον χρόνο σου με συνεχές overthinking, αντί να κινηθείς και να πάρεις αυτά που θες.

5# Κοινωνική ζωή; Μόνο μεσα από την… οθόνη

Η τηλεόραση και τα smartphones είναι σχεδιασμένα για να σπαταλάμε χρόνο εκεί. Το όλο νόημα της ψηφιακής ψυχαγωγίας είναι να μας δώσει κάτι ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε όταν δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε. Αλλά πρόσεξε γιατι είναι εύκολο να πας στην υπερβολή. Το να μην μπορείτε να βάλετε το τηλέφωνό σας κάτω, το να ξυπνήσετε για να διαβάσετε τις ειδοποιήσεις σας στα social media ή το να ξοδεύετε επανειλημμένα ώρες μπροστά στην τηλεόραση είναι όλα σημάδια που δείχνουν ότι αφήνετε την τεχνολογία να σας… καταναλώσει, αντί για το αντίστροφο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 2 =