αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι μία φιλία είναι μονόπλευρη (και βγαίνεις χαμένος)

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι μία φιλία είναι μονόπλευρη (και βγαίνεις χαμένος)

Οι μονόπλευρες φιλίες είναι πολύ πιο συνηθισμένες από ό,τι νομίζετε και πολύ πιο επιζήμιες επίσης. Μπορεί απλώς να ακούγεται σαν να συμπαθείς και υποστηρίζεις τον φίλο σου λίγο περισσότερο από ότι εκείνος, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι μια τοξική φιλία που καταλήγει να βλάψει την ψυχική υγεία και την αυτοπεποίθησή σου.

Αλλά πως μπορείς να ξέρεις ότι είσαι σε μία τέτοια φιλία είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική σου ζωή; Εδώ είναι 5 σημάδια που πρέπει να σε κάνουν να προβληματιστείς. Και να κρατήσεις ίσως τις αποστάσεις σου.

1# Μόνο… ότι βολεύει τον άλλο. Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι η φιλία σας κινείται πολύ με τους όρους του άλλου; Συναντιέστε παντα όταν βολεύει τον άλλο και πηγαίνετε στα μέρη που του αρέσουν. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να είναι απλώς μια σύμπτωση. Αλλά αν γίνεται συνεχώς σε βάθος χρόνου, μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι είναι σύμπτωση και τι όχι, αλλά αν συνεχίσει να συμβαίνει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η φιλία σας να μην είναι πολύ ισορροπημένη. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να κρατούν τους «φίλους» τους πάντα στη διάθεση τους. Επιλέγουν να τους δουν όταν βαριούνται ή όταν δεν έχουν καλύτερη… προσφορά.

2# Κάνεις πάντα εσυ την προσπάθεια. Είστε αυτός που στέλνει πάντα πρώτος μήνυμα, προτείνοντας διασκεδαστικές βραδιές ή πρωινό καφέ το Σαββατοκύριακο; Ο καθένας έχει τη δική του ζωή, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι αν ο άλλος θα βρει χρόνο για σένα στη δική του ζωή. Εάν νιώθετε ότι είστε πάντα αυτός που κάνει την προσπάθεια, ίσως είναι καιρός να επανεκτιμήσετε τη φιλία σας.

3# Αισθάνεσαι οτι έχεις χρησιμοποιηθεί. Αυτό συνδέεται με το προηγούμενο point. Μπορεί να είστε απλώς μια ευκολία για αυτούς – παρέα όταν βαριούνται – παρά ένας αληθινός φίλος. Αν νιώθετε συχνά ότι έχετε κουραστεί στο τέλος μιας ημέρας που περνάτε μαζί τους, μάλλον έχετε δίκιο. Μπορεί το άλλο άτομο να σας χρησιμοποιεί. Αυτό μπορεί να είναι για να καλύψει το κενό ενός φίλου ή συντρόφου που λείπει, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ή μπορεί να είναι για να τους κάνει να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους. Μερικοί άνθρωποι περιβάλλουν τους εαυτούς τους με πολλούς «φίλους» για να φαίνονται πιο δημοφιλείς. Θέλουν να φαίνονται αγαπητοί και ότι έχουν αξία, θέλουν να κοινοποιούν ιστορίες και διασκεδαστικές βραδιές και θέλουν να γεμίσουν όλο το Instagram με την πολυάσχολη κοινωνική τους ζωή.

4# Δεν ακούς ποτέ ευχαριστώ. Σε όλους μας αρέσει να κάνουμε πράγματα για να βοηθήσουμε τους αγαπημένους μας – θέλουμε να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη και πιο ευχάριστη, και μας αρέσει επίσης να νιώθουμε καλοί άνθρωποι. Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά και υγιή, όπως και η προσδοκία ή η επιθυμία να ακούσουμε ένα ευχαριστώ. Είτε πρόκειται απλώς για ένα γρήγορο «ευχαριστώ» που τους αγοράσαμε καφέ ή μία γιορτινή βραδιά αν τους βοηθήσουμε να μετακομίσουν σε άλλο σπίτι- είναι ωραίο να νιώθουμε ότι εκτιμούνται οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για τους φίλους μας. Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αισθανόμαστε άσχημα όταν κάνουμε όλα αυτά τα ωραία πράγματα και δεν λαμβάνουμε ούτε ένα ευχαριστώ.

5# Δεν μπορείς ποτέ να στηριχτείς στον συγκεκριμένο φίλο. Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της φιλίας είναι η εμπιστοσύνη και η υποστήριξη. Όλοι θέλουμε έναν άνθρωπο στον οποίο να μπορούμε να στηριχτούμε σε μία δύσκολη στιγμή. Εάν αυτό το στοιχείο απουσιάζει από την φιλία σας,΄ ίσως πρέπει να προβληματιστείτε. ‘Η απλά πρέπει να κατατάξετε την συγκεκριμένη φιλία πιο κάτω στην κλίμακα σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − four =