αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος στον κύκλο σου θέλει να ξεκινήσει καυγά μαζί σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος στον κύκλο σου θέλει να ξεκινήσει καυγά μαζί σου

Είναι πιθανό να έχεις κάποιο τέτοιο άτομο στον κύκλο σου. Είτε στην δουλειά είτε στην προσωπική σου ζωή. Είναι αυτοί που σε «τσιμπάνε» συνεχώς, σαν να θέλουν να ξεκινήσουν έναν καβγά μαζί σου. Μπορεί ακόμη και να προσπαθήσουν να σας προκαλέσουν να πείτε κάτι για το οποίο αργότερα θα μετανιώσετε.

Εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος προσπαθεί εσκεμμένα να σας προκαλέσει δυσφορία ή να σας στενοχωρήσει, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος στον κύκλο σου θέλει να ξεκινήσει καυγά μαζί σου.

1# Σπάνε πλάκα μαζί σου

Αυτό το υποτιθέμενο χιούμορ μπορεί να είναι ένας τοξικός τρόπος για να προσπαθείς… να πατήσεις τα κουμπιά κάποιου, ενώ το μεταμφιέζεις ως «απλά ένα αστείο». Τα αστεία που είναι εις βάρος σας ή σας χτυπούν εκεί που πονάτε, μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε αμηχανία ή να σας γελοιοποιήσουν. Μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε ασήμαντοι επειδή έχετε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ή συνήθεια. Αυτό το είδος συμπεριφοράς χρησιμοποιείται συχνά από τέτοιους τύπους, που είναι ανασφαλείς για τις δικές τους ελλείψεις.

2# Προσπαθούν να σε κάνουν να νιώσεις ένοχος

Η χειραγώγηση είναι μέσα στο παιχνίδι. Θέλουν να παίξουν με τα συναισθήματά σας σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την κατάσταση. Αλλά αυτό που προσπαθούν να βγάλουν από μέσα σας δεν είναι πάντα θυμός ή εκνευρισμός. Μερικές φορές επιδιώκουν να σας κάνουν να νιώσετε άσχημα για να μπορέσουν να πάρουν αυτό που θέλουν. Το κουμπί που θέλουν να πατήσουν είναι αυτό που σου προκαλεί την αίσθηση της ενοχής. Οι ενοχές σας κάνουν να αισθάνεστε υπεύθυνοι για τα συναισθήματα των άλλων. Σε κάνει να θέλεις να ζητήσεις συγγνώμη, όταν δεν το θέλεις. Και σε κάνει να θέλεις να τα παρατήσεις.

3# Επαναφέρουν το ίδιο θέμα

Διατηρούν το ίδιο στην επιφάνεια θέμα ξανά και ξανά. Συνεχίζουν να αναφέρουν πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν. Συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται ή τυχαία αναφέρουν παλιά επιχειρήματα. Και δεν θα το αφήσουν να πέσει κάτω. Είναι σχεδόν σαν να αναζητούν δικαίωση για τα συναισθήματα που έχουν τώρα. Αλλά ελλείψει οτιδήποτε καινούργιου, αναζητούν οποιαδήποτε δικαιολογία για την απογοήτευσής τους. Προσπαθούν να σε πείσουν ότι κάνεις λάθος. Ότι είσαι παράλογος. Ότι δεν βλέπεις τα πράγματα καθαρά. Και δεν θα σταματήσουν μέχρι να συμφωνήσεις μαζί τους.

4# Κανουν πολύ προσωπικές ερωτήσεις

Κάποιος που κάνει τέτοιου είδους ερωτήσεις θέλει να σας προκαλέσει να πείτε κάτι που δεν πρέπει. Προσπαθούν να σε κάνουν να χάσεις την ψυχραιμία σου. Ή μπορεί να σας ζητήσουν να κάνετε κάτι που πραγματικά δεν θέλετε να κάνετε. Μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος για να δουν πόσο μακριά μπορούν να σας ωθήσουν. Ίσως απλώς δοκιμάζουν τα όριά σας. Υπάρχουν άγραφοι κανόνες συμπεριφοράς για το πώς συμπεριφερόμαστε όλοι στην κοινωνία. Και όταν κάποιος αρχίζει να σας ρωτάει πράγματα που ειλικρινά δεν του αφορούν, είναι βέβαιο ότι κάτι επιδιώκει.

5# Χρησιμοποιούν τις αδυναμίες σας εναντίον σας

Συχνά συμβαίνει: Οι άνθρωποι που μας γνωρίζουν καλύτερα και που αγαπάμε περισσότερο μπορούν να πατήσουν τα κουμπιά μας όσο κανένας άλλος. Τα κλασικά παραδείγματα είναι τα μέλη της οικογένειάς μας ή οι συνεργάτες μας. Ξέρουν τα σημεία του πόνου μας. Καταλαβαίνουν τις ανασφάλειές μας. Ξέρουν όλους τους τρόπους για να «τσιμπήσουν» καλύτερα και έτσι τους χρησιμοποιούν. Εν ολίγοις, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αδυναμίες σας εναντίον σας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + nine =