αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν θέλει να πετύχεις

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν θέλει να πετύχεις

Κι όμως, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι εκεί έξω που αντλούν τη μεγαλύτερη ικανοποίηση βλέποντας άλλους ανθρώπους να αποτυγχάνουν. Μπορεί να έχεις και εσύ ένα τέτοιο άτομο στον κύκλο σου. Δυστυχώς, δεν είναι πάντα αμέσως προφανές ποιος είναι αληθινός φίλος και ποιος θέλει να σε δει να αποτυγχάνεις. ‘Η μπορεί ακόμη και να συνωμοτεί ενάντια στα σχέδιά σας.

Εδώ είναι 5 σημάδια που μάλλον πρέπει να σε προβληματίσουν. Είναι μερικά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν θέλει να πετύχεις.

1) Είναι ξεκάθαρα ζηλιάρηδες

Aκόμα κι όταν κάποιος κάνει ό,τι μπορεί για να κρύψει το γεγονός ότι σας ζηλεύει, μπορείτε σχεδόν πάντα να το αισθανθείτε. Μπορεί να είναι το βλέμμα που παραμένει λίγο πολύ καρφωμένο ή ο τόνος στη φωνή τους. Ο,τι κι αν είναι, απλά ξέρεις πότε κάποιος σε ζηλεύει. Ανεξάρτητα από αυτό, όταν ένα άτομο σας ζηλεύει, όχι μόνο ποθεί αυτό που έχετε, αλλά δεν θέλει επίσης να το έχετε εξαρχής. Έχουν τη νοοτροπία: «Γιατί του αξίζει, αν δεν το αξίζω εγώ;» που στη συνέχεια μετατρέπεται σε: «Αν δεν μπορώ να το έχω, κανείς δεν μπορεί».

2) Υποβαθμίζει τα επιτεύγματα σου

Όταν καταφέρνετε κάτι αξιέπαινο, ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλετε να κάνετε είναι να το μοιραστείτε με τα άτομα που αγαπάτε περισσότερο. Οι φίλοι σου, η οικογένειά σου, οι άνθρωποι που ήταν μαζί σου στο ταξίδι σου. Αλλά όταν μοιράζεστε την πρόοδό σας, τα επιτεύγματά σας, τα πράγματα για τα οποία είστε περήφανοι με τους ανθρώπους που αγαπάτε, υπάρχει ένα άτομο που βγαίνει μπροστά πριν μπορέσετε να ολοκληρώσετε απλώς για να υπονομεύσει ή να μειώσει οτιδήποτε μοιράζεστε.

3) Δίνει ψεύτικες υποσχέσεις

Οι άνθρωποι που θέλουν το καλύτερο για εσάς θα κάνουν πάντα ό,τι μπορούν για να σας βοηθήσουν. Όταν κάποιος θέλει να πετύχεις, γνωρίζει ότι η βοήθειά του μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεσαι, αλλά προσπαθεί να τη δώσει ούτως ή άλλως, γιατί ξέρει ότι είναι επίσης μια μορφή ηθικής υποστήριξης. Δεν είναι μόνο η ίδια η βοήθεια. Εχει να κάνει με το γεγονός ότι ήταν εκεί για σένα όταν τον χρειαζόσουν, και αυτό θέλει να σου το δείξει.

Αλλά όταν κάποιος δεν θέλει να πετύχεις, θα κάνει κάτι πολύ χειρότερο από το να αρνηθεί να σε βοηθήσει. Αντί να αρνηθεί ευθέως, θα προσποιηθεί ότι θα προσπαθήσει να σε βοηθήσει, για να καταλήξει να σε απογοητεύσει στο τέλος της ημέρας.

4) Μιλά πίσω από την πλάτη σου

Είναι τρομερό συναίσθημα. Το να μάθεις ότι κάποιος σε αντιπαθεί τόσο πολύ που σε κουτσομπολεύει αρνητικά στους κοινούς σου φίλους. Όχι μόνο καταλήγετε να αισθάνεστε ανασφαλείς γύρω τους, αλλά καταλήγετε επίσης να αισθάνεστε ανασφαλείς με όλους όσους γνωρίζετε και οι δύο, γιατί τώρα δεν ξέρετε τι νιώθει ο καθένας για εσάς. Το να μιλάς πίσω από την πλάτη ενός ατόμου είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποθαρρύνεις ένα άτομο να κάνει ό,τι κι αν κάνει.

5) Λέει ότι οι στόχοι σου είναι αδύνατοι

Ανεξάρτητα από το ποιος μπορεί να είναι ο στόχος σας, θα δυσκολευτείτε στην διαδρομή. Και αν έχεις ένα άτομο δίπλα σου που σου λέει ότι οι στόχοι σου είναι… αδύνατοι, είναι πιθανό να μην ξεκινήσεις καν την προσπάθεια σου. Κάθε φορά που μιλάς με αυτό το άτομο, οι στόχοι σου φαίνονται πιο μακριά από ποτέ, και πιο δύσκολο να επιτευχθούν. Μήπως έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο κοντά σου;

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + nine =