αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι… υπερβολικά αισιόδοξος

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι… υπερβολικά αισιόδοξος

Ναι, είναι καλό να είσαι αισιόδοξος. Ένα από τα βασικά στοιχεία που έχουν οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες του κόσμου, είναι ακριβώς αυτό.

Το να είσαι αισιόδοξος όμως… έχει και τα αρνητικά του. Όταν βλέπεις το θετικό σενάριο στις περισσότερες καταστάσεις και ανθρώπους, μπορεί να «καείς». Ξανά και ξανά. Μερικές φορές ακόμη και μη αναστρέψιμα. Εδώ είναι μερικά σημάδια που δείχνουν ότι είσαι «αιώνιος αισιόδοξος».

Δεν βλέπεις τους κινδύνους

Η διαρκής αισιοδοξία μπορεί να σας κάνει να μην βλέπετε το εκάστοτε κόστος και τους κινδύνους. Επειδή είστε τόσο σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η ζωή είναι μια θετική και χαρούμενη διαδρομή, μερικές φορές αγνοείτε την πιο σκοτεινή, επικίνδυνη πλευρά της ζωής και το ρίσκο που ενδεχομένως υπάρχει πίσω από μία επιλογή.

Προσελκύεις τους λάθος ανθρώπους

Αν είσαι μόνιμα αισιόδοξος, θα δεις τους λάθος ανθρώπους να «κολλάνε» πάνω σου. Μπορεί να κολλήσουν στα χρήματα, τον χρόνο και τη βοήθειά σου με διάφορους τρόπους. Εάν είστε καλοπροαίρετοι και αισιόδοξοι, είναι δύσκολο για εσάς να πείτε «όχι» ή να σκεφτείτε τα χειρότερα για τους ανθρώπους που έρχονται κοντά σας θέλοντας να γίνουν φίλοι ή να ζητήσουν τη βοήθειά σας. Για να είμαστε δίκαιοι, μερικές φορές υπάρχουν πράγματι καταστάσεις όπου το να βοηθάς κάποιον είναι σίγουρα η σωστή κίνηση. Αλλά χρειάζεται ισορροπία εδώ. Αλλιώς κινδυνεύεις να γίνεις… χαλί που σε πατάνε οι άλλοι.

Δυσκολεύεσαι να βάλεις όρια

Έχεις μια γενική δυσκολία να πεις «όχι» και να βάλεις όρια γενικότερα. Πάρα πολλά πράγματα που σας φορτώνουν στη δουλειά; Είστε έτοιμοι να σηκώσετε το βάρος… στο χαλαρό. Ο/η σύντροφος σου απαιτεί να κάνεις πάντα ό,τι θέλει χωρίς να λαμβάνει υπόψη το χρόνο ή τα συναισθήματά σου; Μπορεί επίσης να το κάνεις ελπίζοντας ότι θα ηρεμήσει σύντομα. Και ούτω καθεξής. Το κοινό σημείο είναι η αισιοδοξία που σε εμποδίζει να πει κανείς όχι και να ξέρεις πού να τραβήξεις τη γραμμή και να επιβάλεις ένα όριο. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολλή απογοήτευση και χαμένος χρόνος.

Θυμήσου και το άρθρο: Έξι απλές τακτικές για να σέβονται οι άλλοι τα όρια που βάζεις.

Πέφτεις θύμα απάτης συχνά

Είτε πρόκειται για απάτη τηλεμάρκετινγκ, για κλοπή ταυτότητας στο διαδίκτυο ή για μια απλή υπόθεση μιας ψεύτικης φιλανθρωπικής οργάνωσης που έρχεται στην πόρτα σας για να συγκεντρώσει δωρεές, οι απατεώνες εκμεταλλεύονται την ευπιστία και την καλή πίστη των ανθρώπων. Οι αιώνιοι αισιόδοξοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, επειδή τείνουν να σκέφτονται το καλύτερο για τους ανθρώπους και να βλέπουν θετικές προθέσεις εκεί που δεν είναι απαραίτητα αληθινές…

Νιώθετε ότι πρέπει να παίξετε τον «ρόλο» του αισιόδοξου

Μπορεί να καταλήξεις να νιώθεις ότι παίζεις έναν ρόλο. Τα άτομα στη ζωή σας συνηθίζουν τόσο πολύ το γεγονός ότι είστε αισιόδοξοι που γίνεται κάτι περισσότερο από μια φήμη, γίνεται ρόλος. Ακόμα κι όταν είστε πραγματικά ανήσυχοι, αγχωμένοι ή θυμωμένοι… Νιώθεις την ανάγκη να παίξεις τον ρόλο που θέλουν οι άλλοι για εσένα, τον ρόλο του τύπου που βλέπει πάντα την θετική πλευρά. Το να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να το κάνετε αυτό, μπορεί να είναι καταλήξει να σε περιορίζει με πολλούς τρόπους, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε ψεύτικοι και καταπιεσμένοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =