αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι πιο πετυχημένος από όσο νομίζεις

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι πιο πετυχημένος από όσο νομίζεις

Μερικές φορές στη ζωή, είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι σε αυτά που δεν έχουμε επιτύχει, με αποτέλεσμα να μην ρίχνουμε το βλέμμα μας σε όλα εκείνα που ήδη έχουμε καταφέρει. Είναι εύκολο να ξεχάσουμε τις θετικά points που έχουμε αναπτύξει με την πάροδο του χρόνου και να επικεντρωθούμε σε όλα όσα δεν έχουνε γίνει.

Ενώ η επιτυχία είναι διαφορετική για τον καθένα, υπάρχουν μερικά σημάδια στα οποία μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι δείχνουν ότι είστε πιο επιτυχημένοι από όσο νομίζετε. Ενώ μπορεί να μην είστε ο CEO μιας μεγάλης εταιρείας ή ένας διάσημος μουσικός, αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στη ζωή σας, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι είστε πραγματικά πιο επιτυχημένος άνθρωπος από όσο νομίζετε.

Εδώ είναι 6 χαρακτηριστικά σημάδια. Πόσα από αυτά βλέπεις στον εαυτό σου;

1# Δεν προσπαθείς να είσαι σαν τους άλλους. Το να προσπαθείς να «ταιριάξεις» και να είσαι όπως όλοι οι άλλοι, είναι μια συνταγή για να ζήσεις μια ψεύτικη ζωή. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό κάθε επιτυχημένου ατόμου είναι η ικανότητα να είναι αυθεντικός- να είναι ο εαυτός του. Αν αυτό σημαίνει να είσαι διαφορετικός από όλους τους άλλους, τότε να είσαι.

2# Έχεις σχέδιο και σύστημα. Η επιτυχία βασίζεται σε ένα σχέδιο και ένα σύστημα. Ξέρετε πού θέλετε τελικά να πάτε, αλλά έχετε επίσης καταλάβει τι πρέπει να κάνετε κάθε μέρα για να φτάσετε εκεί. Οι πετυχημένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι τίποτα σπουδαίο δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε μια νύχτα. Χρειάζεται χρόνος για να επιτύχετε τους μεγάλους στόχους σας και αυτό περιλαμβάνει την επίτευξη μικρών στόχων κάθε μέρα. Για παράδειγμα, ίσως έχετε βάλει στόχο να διαβάσετε περισσότερα βιβλία σε ένα χρόνο. Τοτε ξεκίνα με έναν μικρότερο στόχο: Να διαβάζεις περισσότερες σελίδες ενός βιβλίου κάθε ημέρα.

3# Συνεχίζεις να εξελίσσεσαι. Μπορεί η πρόοδος να είναι αργή. Αλλά είναι σημαντικό να εξελίσσεσαι. Όπως είπαμε πριν, τίποτα δεν γίνεται μέσα σε μια νύχτα. Και είναι επίσης χρήσιμο να τσεκάρεις την πρόοδο σου ανά τακτά διαστήματα.

4# Μπορείς να λες «όχι». Δεν είναι τυχαίο ότι ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Το να μάθουμε να λέμε «όχι» μας βοηθά να διατηρούμε κάποιο επίπεδο ελέγχου στη ζωή μας. Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία.

5# Έχεις ένα υποστηρικτικό δίκτυο φίλων. Ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης σάς επιτρέπει να παίρνετε ρίσκα, να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις και να αναπτύσσεστε. Τα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι εκεί για να σας υποστηρίξουν και θα είναι εκείνα που θα είναι εκεί για εσάς όταν δεν είναι κανένας άλλος. Επίσης οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Φρόντισε να έχεις κοντά σου ανθρώπους που σου δίνουν ώθηση και έμπνευση για να πας προς τα εμπρός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + thirteen =