αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου

Υπάρχουν οι άνθρωποι που όταν κάνουν ένα λάθος, λένε: «Δεν πειράζει, συμβαίνουν αυτά». Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που όταν κάνουν ένα λάθος (όσο ασήμαντο κι αν είναι), τα βάζουν με τον εαυτό τους, αγχώνονται και εκνευρίζονται. Συνέχεια.

Μήπως είσαι στην δεύτερη κατηγορία; Μήπως είσαι δηλαδή μόνιμα σκληρός με τον εαυτό σου; Εδώ είναι 5 σημάδια που πρέπει να σε βάλουν σε σκέψεις.

1. Η φράση «Μην ανησυχείς για αυτό», δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για σένα. Στην πραγματικότητα, ακούγοντάς κάποιον να στο λέει, μπορεί πραγματικά να μεγεθύνει την ενοχή σου και να σε κάνει να σκεφτείς από μέσα σου: «Περίμενε. Δεν ανησυχούσα αρκετά γι’ αυτό. Τώρα είμαι τρομοκρατημένος». Πιστεύετε ότι αυτό το άτομο παραθέτει τα καλά του λόγια σε μια προσπάθεια να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, αλλά στην πραγματικότητα οι θετικές του σκέψεις για εσάς έχουν μειωθεί δραματικά.

2. Μένεις στο παρελθόν. Μπορεί να περνάτε μια υπέροχη μέρα, αλλά τότε απροσδόκητα μια ενοχλητική οδυνηρή ανάμνηση θα βρει τον τρόπο της να συρθεί στο μυαλό σας. Ακόμα και κάτι ασήμαντο που έγινε στο γραφείο ή σε μία έξοδο με φίλους. Και κάπως έτσι κάνεις πάλι κριτική στον εαυτό σου.

3. Σκέφτεστε υπερβολικά τα πράγματα σε σημείο που δημιουργείτε προβλήματα που δεν υπήρχαν εξαρχής. Το overthinking γενικά, είναι ένα πρόβλημα για το οποίο έχουμε ξανά μιλήσει. Τι είναι αυτό με απλά λόγια; Η αδιάκοπη ανάλυση των πάντων και κατ’ επέκταση η διαρκής ανησυχία για τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι πράξεις μας. Αυτή η υπερανάλυση μπορεί να σε βάλει ένα φαύλο κύκλο.

4. Είσαι εξαιρετικά παθιασμένος. Όχι μόνο θέλετε να κάνετε κάτι σωστά, αλλά θέλετε επίσης να κάνετε κάτι που θεωρείτε ότι έχει νόημα. Δεν ολοκληρώνετε εργασίες απλά για να τις ολοκληρώσετε και να προχωρήσετε – τις κάνετε για να κοιτάξετε περήφανα πίσω και να σκεφτείτε: «Το πέτυχα αυτό – και έκανα καταπληκτική δουλειά». Η προσοχή σας στο κάθε project θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αφοσίωση – και η επιτυχία έρχεται γιατί ασκείτε τόση πίεση στον εαυτό σας.

5. Δεν υπάρχει εποικοδομητική κριτική. Ακόμα κι αν κάποιος σου ξεκαθαρίσει ότι λέει κάτι «για καλό», εσύ θα εστιάσεις στα αρνητικά. Δεν υπάρχει εποικοδομητική κριτική. Κάθε κριτική είναι ένας ακόμα λόγος για να… μαστιγώσεις τον εαυτό σου που δεν ήσουν αρκετά καλός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − seven =