αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι δεν πρέπει να εμπιστευτείς ένα άτομο

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι δεν πρέπει να εμπιστευτείς ένα άτομο

Εμπιστοσύνη. Είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν έχει σημασία αν αυτή η σχέση είναι βαθιά προσωπική ή αν είναι με έναν συνεργάτη, προϊστάμενο ή κάποιον με τον οποίο μπορεί να θέλετε να κάνετε business. Η εμπιστοσύνη είναι ένα βασικό συστατικό στον δρόμο προς την επιτυχία.

Όπως έγραψε περίφημα ο Stephen Covey, επιχειρηματίας και best-seller συγγραφέας: Επειδή η εμπιστοσύνη είναι τόσο σημαντική για την επιβίωσή μας, είναι ένας από τους πρώτους συναισθηματικούς δεσμούς που αναπτύσσουμε μετά τη γέννηση.

Η εμπιστοσύνη που αναπτύσσουμε διαμορφώνει τις σχέσεις μας από τα πρώτα στάδια. Στην πορεία, όχι μόνο μαθαίνουμε τη σημασία της εμπιστοσύνης, αλλά και πώς να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε, πείθοντας τους άλλους να μας εμπιστευτούν.

Μέσα σε αυτό τον κόσμο όμως, υπάρχουν άτομα που δεν θα είναι ποτέ αξιόπιστα- αν και μερικά θα μάθουν να κρύβουν αυτή την ιδιότητα τους αρκετά αποτελεσματικά. Υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι δεν πρέπει να εμπιστευτείς ένα άτομο. Παρακάτω θα δεις 5 τέτοια σημάδια. Έτσι ώστε να αποφύγεις τις όποιες αρνητικές συνέπειες, εμπιστευόμενος τα λάθος άτομα.

1# Είναι διπρόσωπος. Όλοι έχουμε συναντήσει αυτό τον τύπο ανθρώπου. Όταν ένα άτομο είναι μαζί σας, έχει τέλεια συμπεριφορά. Αλλά όταν γυρίσετε την πλάτη σας, δεν θα διστάσει να επικρίνει αυτό που κάνετε και λέτε. Μόλις εντοπίσετε αυτό το είδος συμπεριφοράς, ήρθε η ώρα να κάνετε μια «μεγάλη έξοδο» και να φύγετε μακριά από το συγκεκριμένο άτομο.

2# Δεν σου δίνει σημασία όταν είστε μέσα σε πολύ κόσμο. ΄΄Οταν είστε μόνοι με αυτό το άτομο, θα διαπιστώσεις ότι είναι φιλικός μαζί σου και δείχνει να απολαμβάνει την παρέα σου. Αντίθετα, όταν βρεθείτε ανάμεσα στο πλήθος ή σε ανθρώπους που προσπαθεί να εντυπωσιάσει, δεν θα σου δώσει σημασία. Τότε λειτουργεί σα να μην έχετε συναντηθεί ποτέ. Αυτό το είδος συμπεριφοράς δείχνει ότι προσπαθεί να πάρει κάτι από εσάς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Το ενδιαφέρον του για εσάς είναι απλά επιφανειακό.

3# Σε θυμάται μόνο… όταν έχει ανάγκη. Θα μπορούσε να είναι συνέχεια του παραπάνω Point. Όλοι έχουμε τέτοια άτομα ειδικά μέσα στον επαγγελματικό μας κύκλο. Είναι αυτοί που σε θυμούνται μόνο όταν έχουν ανάγκη. Τότε θα σε πάρουν τηλέφωνο ή θα στείλουν ένα email. Και θα ζητήσουν κατευθείαν αυτό που θέλουν. Στη συνέχεια θα «εξαφανιστούν» πάλι, μέχρι την επόμενη φορά που θα χρειαστούν κάτι. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξεκόψεις εντελώς ένα τέτοιο άτομο. Αλλά σίγουρα δεν πρέπει να τον έχεις μέσα στον στενό κύκλο σου και στα άτομα που εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια.

4# Κάνει κατάχρηση εξουσίας πάνω σου. Μόλις έχει την εμπιστοσύνη σας και έχει στην κατοχή του κάποιες πληροφορίες σχετικά με εσένα, ένα άτομο μπορεί να αρχίσει να τις χρησιμοποιεί για να σου ασκεί έλεγχο. Συχνά αυτού του είδους η συμπεριφορά ξεκινά αρκετά αθώα. Αρχικά δηλαδή θα έχει καλή συμπεριφορά απέναντι σου, αλλά στην συνέχεια θα διαπιστώσεις ΄ότι προσπαθεί να σε ελέγξει όλο και περισσότερο.

5# Λέει ψέμματα… ακόμα και στον εαυτό του. Συχνά υπάρχει σημαντική απόσταση μεταξύ του τρόπου με τον οποίο ένας αναξιόπιστος άνθρωπος βλέπει τον εαυτό του και της πραγματικότητας. Μπορεί, για παράδειγμα, να παρουσιάσει τον εαυτό τους ως ήσυχο και ειρηνικό. Ωστόσο, στην πραγματικότητα να είναι ένα νευρικό άτομο έτοιμο για τσακωμό με κάθε αφορμή. Αν δεις τέτοια φαινόμενα, φρόντισε να κρατήσεις τις αποστάσεις σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − five =