αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι φτιαγμένος για να δουλεύεις… ως υπάλληλος

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι φτιαγμένος για να δουλεύεις… ως υπάλληλος

Το έχουν πολλοί άνθρωποι: Ενώ έχουν βρει μια καλή δουλειά, με καλά χρήματα και προοπτικές εξέλιξης, δεν είναι ικανοποιημένοι. Νιώθουν ότι έχουν ένα «βάρος». Δεν θέλουν να πηγαίνουν κάθε πρωί στο γραφείο. Και ζουν απλά για να έρθει… η Παρασκευή. Είναι πολύ πιθανό να μην φταίει η δουλειά αυτή κάθε αυτή. Αλλά να μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να δουλέψει ως υπάλληλος. Και όταν το κάνει, γίνεται με το «ζόρι».

Τέτοιοι άνθρωποι αργά ή γρήγορα είναι προτιμότερο να επιλέξουν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους. ‘Η να εργαστούν ως freelancers. Φυσικά μια τέτοια απόφαση δεν είναι εύκολη, αφού την ίδια στιγμή θα πρέπει να αφήσεις πίσω τον «σίγουρο μισθό».

Ποια είναι όμως τα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι φτιαγμένος για να δουλεύεις ως υπάλληλος; Ας δούμε 4 χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

#1 Νιώθεις σαν …φυλακισμένος κάθε φορά που είσαι στο γραφείο. Δεν μπορείς να είσαι μέσα σε έναν τέτοιο κλειστό χώρο. Με προϊσταμένους πάνω από το κεφάλι σου. Με το που μπαίνεις, κοιτάς το ρολόι και περιμένεις… πότε θα φύγεις.

2# Δε σου αρέσει να δουλεύεις σε ένα καθορισμένο ωράριο. Το να πρέπει να πηγαίνεις και να φεύγεις συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα στο γραφείο, μπορεί να σε κάνει να νιώθεις πως δεν έχει κανένα νόημα η ζωή σου. Κάτι που σίγουρα θα σε κάνει να θέλεις να φύγεις αμέσως από αυτήν τη δουλειά.

3# Δεν ταιριάζεις με το ωράριο. Μπορεί μια δουλειά να απαιτεί να είσαι στο γραφείο στις 7:00 το πρωί. Αλλά εσύ να μην είσαι αποδοτικός το πρωί. Ένας ακόμα λόγος που σε κάνει να μισείς την δουλειά σου. Ενώ αν γίνεις freelancer ή επιχειρηματίας, θα έχεις τα δικά σου ωράρια. Α, αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα έχεις λίγη δουλειά…

4# Απεχθάνεσαι να σου λένε τί να κάνεις . Κανένας δεν επιθυμεί να έχει ένα υπερβολικά αυστηρό αφεντικό. Τα άτομα όμως που δεν είναι φτιαγμένα για τη δουλειά γραφείου, ενοχλούνται ακόμα και όταν το αφεντικό τους, τους αναθέτει τη δουλειά που πρέπει να κάνουν. Αν νιώθεις θυμό κάθε φορά που το αφεντικό σου, σου ζητάει να παρευρεθείς σε μία συνάντηση που εσύ δε θέλεις ή να δουλέψεις σε ένα πρότζεκτ που δε θεωρείς προτεραιότητα, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − six =