αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να χτίσεις το δικό σου brand

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να χτίσεις το δικό σου brand

Στην εποχή μας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το μεγάλο βήμα και ξεκινούν το δικό τους brand. Με αυτό τον τρόπο κάνεις πράξη μια ιδέα που έχεις και ουσιαστικά δημιουργείς μια αμειβόμενη θέση εργασίας για εσένα. Στην πορεία είναι πιθανό να δημιουργήσεις και άλλες θέσεις φυσικά.

Ένας δρόμος που δεν είναι εύκολο, αφού το να αναπτύξεις το προσωπικό σου brand απαιτεί αρκετές θυσίες, μπόλικο χρόνο και κάποια χρήματα. Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν είναι για όλους. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν είναι γεννημένοι για κάτι τέτοιο, ενώ αρκετοί άλλοι προτιμούν τις δουλειές με ωράριο 9-5 και δεν θέλουν να εμπλακούν σε κάτι πιο πολύπλοκο.

Πως όμως θα καταλάβεις ότι έχει έρθει η ώρα να τα αφήσεις όλα, και να χτίσεις το δικό σου brand; Υπάρχουν σημάδια. Αυτά παραθέτει το αμερικανικό Entrepreneur.com.

1- Θες να βοηθάς τους ανθρώπους: Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το νέο project σου δεν θα γίνει μόνο για εσένα. Το βασικό είναι να κάνεις καλύτερη τη ζωή κάποιων ανθρώπων. Αν λοιπόν είσαι έτοιμος να βοηθήσεις τους άλλους και μέσα από αυτό να αναπτύξεις το brand σου, τότε ξεκίνα.

2- Βλέπεις μακροπρόθεσμα, όχι βραχυπρόθεσμα: Η δημιουργία ενός προσωπικού brand δεν θα σου αποφέρει σχεδόν τίποτα στο κοντινό μέλλον. Χρειάζεται χρόνο για να χτίσεις το κοινό και το εμπορικό σήμα σου. Αν σκέφτεσαι όμως μακροπρόθεσμα, τότε φτιάξε το προσωπικό σου brand.

3- Βλέπεις ευκαιρίες: Αυτό είναι συνέχεια του προηγούμενου. Αν έχεις μακροπρόθεσμο πλάνο, τότε θα ξεκινήσεις να βλέπεις μια σειρά από ευκαιρίες που ανοίγονται, μέσα στον δρόμο που συζητάμε. Έτσι θα καταλάβεις ότι αξίζει τον κόπο.

4- Δρας και έχεις τον χρόνο να το κάνεις: Ο χρόνος είναι σημαντικός. Σίγουρα, για να ξεκινήσεις ένα προσωπικό brand θέλεις χρόνο. Αλλά και την αποφασιστικότητα για να δράσεις. Αν έχεις αυτά τα δύο, είσαι έτοιμος να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία.

5- Είσαι leader: Είναι σημαντικό να είσαι ηγετική προσωπικότητα. Πως αλλιώς άλλωστε, θα μπορέσεις να χτίσεις μια δική σου εταιρία. Και να έχεις κοινό να σε «ακολουθεί». Βέβαια, αρκετές φορές είναι δύσκολο να κρίνουμε τον εαυτό μας, για το αν είναι καλός leader.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =