αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ήδη είσαι ένας leader (ακόμα κι αν δεν το έχεις καταλάβει)

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ήδη είσαι ένας leader (ακόμα κι αν δεν το έχεις καταλάβει)

Βλέποντας τους μεγάλους business leaders, πολλοί θέλουν να τους μοιάσουν. Σίγουρα για να καταφέρεις να γίνεις ηγέτης μέσα σε μια επιχείρηση θέλει χρόνο και σκληρή δουλειά. Αλλά πρακτικά, πως μπορείς να καταλάβεις ότι είσαι έτοιμος για μια τέτοια θέση; Αφού δεν υπάρχει κανένα… πτυχίο που να σου εξασφαλίζει ότι έχεις τα απαιτούμενα προσόντα και γνώσεις.

Στην παρακάτω λίστα θα δεις ακριβώς αυτό: Είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ήδη ένας leader. Ακόμα κι αν δεν το έχεις καταλάβει. Αν βλέπεις αυτά τα σημάδια στον εαυτό σου, τότε επεδίωξε να αναλάβεις μια υψηλή θέση σε μια εταιρία ή προσπάθησε να ξεκινήσεις ένα δικό σου project.

1# Είσαι ανοιχτόμυαλο και ακούς τις ιδέες των άλλων ανθρώπων. Το έχουμε ξανά πει, κανείς δεν τα ξέρει όλα. Και αν θέλεις να γίνεις ένας σπουδαίος leader δεν πρέπει να πέσεις σε αυτή την παγίδα.

2# Οι άλλοι στηρίζονται σε εσένα. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα skills σου πάνω στην δουλειά. Έχεις καταφέρει να χτίσεις και μια σχέση εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες σου.

3# Είσαι αισιόδοξος. Ένα από τα βασικά στοιχεία που έχουν οι leaders, είναι η αισιοδοξία. Ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις. Δες τις ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν και εξέτασε τις λύσεις που μπορούν να υπάρξουν για τα προβλήματα που έχεις μπροστά σου.

4# Δεν περιμένεις το «τέλειο» για να δράσεις. Οι μεγάλοι ηγέτες δεν περιμένουν την «τέλεια στιγμή» ή την «τέλεια ιδέα» για να δράσουν. Ξεκινούν να εργάζονται και βαδίζουν βήμα- βήμα προς την επιτυχία.

5# Σέβεσαι τους άλλους. Αυτό κάποιες φορές… δεν το βλέπουμε στην Ελλάδα. Υπάρχουν δηλαδή εργοδότες ή προϊστάμενοι που επενδύουν στην πίεση και στο εκφοβισμό των εργαζομένων τους. Αν θέλεις όμως να ηγηθείς μιας ομάδας, πρέπει να σέβεσαι τους άλλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =