αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άλλο άτομο δεν ενδιαφέρεται για τα όρια που βάζεις

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άλλο άτομο δεν ενδιαφέρεται για τα όρια που βάζεις

Το έχουμε ξανά πει: Είναι σημαντικό να βάζεις τα δικά σου όρια, είτε στην επαγγελματική, είτε στην προσωπική ζωή σου. Αλλά ακόμα κι αν το κάνεις, πάντα θα υπάρχουν κάποια άτομα τριγύρω τα οποία δεν θα ενδιαφέρονται για τα όρια που βάζεις και θα τα ξεπερνούν. Κάτι που φυσικά μπορεί να δημιουργήσει αρνητικές καταστάσεις και να σε φθείρει.

Αλλά πως μπορείς να τους εντοπίσεις και να κρατήσεις τις αποστάσεις σου ή να θέσεις ακόμα πιο δυναμικά τα δεδομένα στο τραπέζι; Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι ένα άλλο άτομο δεν ενδιαφέρεται για τα όρια που βάζεις. Μήπως έχεις τέτοιους ανθρώπους στον κύκλο σου;

1# Ελαχιστοποιούν τα συναισθήματα σου. Κάθε φορά που τους λέτε τον λόγο για τον οποίο είστε αναστατωμένοι ή νιώθετε άβολα, κάνουν ένα αστείο με την κατάσταση. Ή σε κατηγορούν ότι αντιδράς υπερβολικά. Ή αλλάζουν θέμα επειδή δεν θέλουν να σας ακούσουν να παραπονιέστε. Ποτέ δεν παίρνουν τα συναισθήματά σας στα σοβαρά. Δεν πιστεύουν ότι οι εμπειρίες ή οι απόψεις σας είναι λογικές, επομένως δεν πρόκειται καν να κάνουν το ελάχιστο και να ακούσουν τι έχετε να πείτε.

2# Κάνουν ό,τι είναι πιο εύκολο για αυτούς, ανεξάρτητα από το πώς μπορεί να σε κάνει να νιώθεις. Μπορεί να ισχυρίζονται ότι νοιάζονται για τα συναισθήματά σας, αλλά όταν τα όριά σας εμποδίζουν κάτι που θέλουν, θα τα αγνοήσουν. Δεν θέλουν να ενοχληθούν με κανέναν τρόπο. Νοιάζονται περισσότερο για τις δικές τους επιθυμίες παρά για το δικό σου καλό.

3# Ξεπερνούν τα όρια ξανά και ξανά. Σας υπόσχονται ότι δεν πρόκειται να κάνουν το ίδιο λάθος δύο φορές, αλλά συμβαίνει ούτως ή άλλως. Πάλι. Και ξανα. Δεν μαθαίνουν ποτέ από τα λάθη τους. Παρόλο που ήσασταν απολύτως ξεκάθαροι για τα συναισθήματά σας, δεν λαμβάνουν υπόψη τη δική σας πλευρά. Κάνουν ό,τι θέλουν και υποθέτουν ότι θα τους συγχωρήσετε όπως το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

4# Φέρνουν… άλλα παραδείγματα. Μιλούν για άλλους ανθρώπους στη ζωή τους που μπορούν να δεχτούν ένα αστείο ή που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο μαζί τους. Παίζουν το παιχνίδι της σύγκρισης για να σας κάνουν να νιώσετε ότι τα όριά σας είναι παράλογα. Θέλουν να νιώθετε ότι γίνεστε γελοίοι, ακόμα και όταν οι σκέψεις σας είναι απολύτως λογικές, ώστε να μπορούν να σας φέρουν στο σημείο που θέλουν. Όσο χειρότερα αισθάνεστε για τον καθορισμό των ορίων σας, τόσο πιο πιθανό είναι να κάνετε πίσω σε αυτά.

5# Δεν σε ακούνε καν. Ό,τι έχετε να τους πείτε, μπαίνει στο ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο. Δεν έχουν καμία απολύτως επιθυμία να συμβιβαστούν με αυτά που τους λέτε. Θεωρούν ότι αν νιώθεις άβολα, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Δεν θα μπουν στον κόπο να ακούσουν τη δική σας πλευρά της ιστορίας ή να προσπαθήσουν να καταλάβουν από που προέρχονται οι απόψεις σας. Απλώς θα αγνοήσουν τα όριά σας και θα προσπαθήσουν να το κάνουν για όσο περισσότερο καιρό μπορούν. Αν τους αφήσεις να μείνουν στη ζωή σου «χωρίς κανόνες», τότε δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου για να πάρεις αυτό που θες στη ζωή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 17 =