αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένας φίλος θέλει να ξεκόψει την επαφή μαζί σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένας φίλος θέλει να ξεκόψει την επαφή μαζί σου

Επειδή οι άνθρωποι είναι σε μεγάλο βαθμό κοινωνικά πλάσματα, είναι φυσικό να λαχταράμε τη συντροφικότητα και την παρέα των άλλων. Ενώ το να κάνετε και να διατηρείτε φίλους είναι ζωτικό μέρος της κοινωνικής και καθημερινής σας ζωής, μετά από μια ορισμένη ηλικία μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να βρείτε ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν μαζί σας τις χαρές, τους φόβους, την ευτυχία και τις ανησυχίες τους.

Είναι γνωστό έτσι κι αλλιώς, ότι όσο μεγαλώνουμε αλλάζουμε και παρέες. Οι άνθρωποι με τους οποίους περνάγαμε καλά στα 20s μας, ίσως να μην είναι οι ιδανικοί για παρέα σε μεγαλύτερη ηλικία. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνει λάθος η μία ή η άλλη πλευρά. Απλά οι άνθρωποι εξελίσσονται και οι προτεραιότητες αλλάζουν.

Πως όμως θα καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα να αφήσεις πίσω έναν φίλο και να προχωρήσεις προς τα εμπρός κάνοντας νέες επαφές; Εδώ είναι μερικά σημάδια που δείχνουν ότι ένας φίλος θέλει να ξεκόψει την επαφή μαζί σου.

1# Πάντα κάνεις την πρώτη κίνηση

Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλές φορές είμαστε απασχολημένοι στην καθημερινή ζωή μας, μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι οταν διαπιστώνεις ότι πρέπει συνεχώς να κάνεις την πρώτη κίνηση για να επικοινωνήσεις με έναν υποτιθέμενο φίλο, είτε πρόκειται για τηλεφωνικές συνομιλίες, μηνύματα κειμένου ή email. Σκεφτείτε ποιος ξεκινά τη συζήτηση. Όταν διαπιστώνετε ότι εννέα στις 10 (ή και τις 10) φορές που δημιουργείται επαφή, η προσπάθεια έγινε από εσάς, το άλλο άτομο μπορεί να θέλει να ξεκόψει την επαφή μαζί σας.

2# Δεν ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό όταν επικοινωνείς μαζί του

Για να καταλάβετε ότι ο άλλος δεν ενδιαφέρεται για μια προσωπική σχέση μαζί σας, λάβετε υπόψη τις απαντήσεις που δίνουν κατά τη διάρκεια των αλληλεπιδράσεών σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι δίνουν μονολεκτικές απαντήσεις σε ερωτήσεις ή δεν έχουν πραγματικό ενθουσιασμό όταν ακούνε νέα σας. Όχι ότι κάποιος πρέπει να πηδά από χαρά κάθε φορά που σε ακούσει, αλλά η φιλία είναι αμφίδρομη. Αν κάποιος ακούγεται πάντα σαν να προτιμούσε να κάνει κάτι άλλο, αυτό είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να μην ενδιαφέρεται πολύ για μια φιλία.

3# Αποφεύγει να σε συναντήσει ή ακυρώνει τα πλάνα σας

Ένας τρόπος για να αναγνωρίσετε κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για μια φιλία είναι το πόσο λίγο μπορείτε να τον δείτε. Αφού καταβάλετε τον κόπο να τους προσκαλέσετε για ποτά, ταξίδια, να δουντο διαμέρισμά σας ή κάποια άλλη περίσταση, υπάρχει πάντα μια δικαιολογία που εξηγεί γιατί δεν θα μπορούν να παρευρεθούν την καθορισμένη ημέρα. Σε ακόμη χειρότερες περιπτώσεις, μπορεί να συμφωνήσουν να συναντηθούν μαζί σας και τελικά να το ακυρώσουν την καθορισμένη ημέρα με οποιοδήποτε τρόπο.

4# Μιλούν μόνο για τα δικά τους ενδιαφέροντα

Όταν δυσκολεύεστε να συνεισφέρετε οτιδήποτε στη συζήτηση επειδή πάντα μιλούν για τα επιτεύγματά τους, το πώς πέρασαν την εβδομάδα τους, σε ποια projects δυσκολεύονται κ.λπ., αυτό μπορεί να σημαίνει ότι σας βλέπουν απλώς ως… ηχητικό καταγραφέα. Και νοιάζονται λιγότερο για το τι μπορεί να συμβαίνει στη ζωή σας. Ένας φίλος θα ήθελε να ακούσει πώς τα κατάφερες, τυχόν συναρπαστικά projects στα οποία έχεις δουλέψει, ή ακόμα και για πράγματα που αφορούν την προσωπική σου ζωή.

5# Δεν αλληλεπιδρούν μαζί σου στα social media

Αν και αυτό μπορεί να μην δείχνει πάντα ότι ένα άτομο δεν σας θέλει για φίλο, το να λάβετε υπόψη τις αλληλεπιδράσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να δώσει μια σαφέστερη εικόνα της πραγματικής κατάστασης της σχέσης σας. Εάν δεν βλέπουν καν τα stories ή τις αναρτήσεις σας ή ίσως ακόμη και κάνουν προσπάθεια να αγνοήσουν τα σχόλια που κάνετε στις δικές τους αναρτήσεις, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν θέλουν να δουν οι άλλοι ότι έχετε επαφή. Η αποφυγή στα social media μπορεί να φαίνεται ασήμαντη, αλλά μπορεί να είναι ένας έγκυρος τρόπος για να προσδιορίσετε πώς νιώθει πραγματικά ένα άτομο για εσάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =