αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια για να καταλάβεις ότι τα συναισθήματα που δείχνει κάποιος είναι ψεύτικα

Πέντε σημάδια για να καταλάβεις ότι τα συναισθήματα που δείχνει κάποιος είναι ψεύτικα

Η ειλικρινής ανταλλαγή συναισθημάτων καθώς οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους μπορεί να θέσει τα θεμέλια για υγιή διάλογο και ανθρώπινες σχέσεις. Τα συναισθήματα επιτελούν μια μοναδική κοινωνική λειτουργία που βοηθούν τους ανθρώπους να συνδεθούν μεταξύ τους με τρόπους που μπορούν να προωθήσουν την αμοιβαία κατανόηση, επειδή αποκαλύπτουν τι αισθάνονται οι άνθρωποι, όχι απλώς τι λένε. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους ανθρώπους να συγκαλύπτουν ή να κρύβουν τα αληθινά τους συναισθήματα, εμποδίζοντας αυτόν τον δρόμο επικοινωνίας.

Μπορεί να συμβεί στον προσωπικό ή στον επαγγελματικό σου κύκλο. Πως θα το καταλάβεις; Εδώ είναι 5 απλά σημάδια όπως τα παραθέτει το psychology today.

1. Η κατάσταση δεν δικαιολογεί το συναίσθημα που δείχνει το άτομο

Αυτό το πρώτο σημάδι απαιτεί να δείτε την πραγματικότητα της κατάστασης που βρίσκεστε με αυτό το άτομο. Εάν μπορείτε να παραδεχτείτε ότι είστε… λίγο ενοχλητικός ή ανυπόφορος, και παρόλα αυτά το άλλο άτομο εξακολουθεί να χαμογελά, τότε ίσως προσπαθεί απλώς να σας ευχαριστήσει. Το άλλο άτομο χρησιμοποιεί επιφανειακή δράση και η απόκριση του είναι πιθανόν ψεύτικη.

2. Νιώθετε ότι κάτι είναι «περίεργο» σχετικά με την αλληλεπίδραση

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι καθημερινοί ηθοποιοί… δεν αξίζουν ένα Όσκαρ για την ικανότητά τους να παρουσιάζουν ένα ψεύτικο πρόσωπο, μπορεί να έχετε μια αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί το άτομο να είναι υπερβολικά διακριτικό, να χρησιμοποιεί πάρα πολλά θαυμαστικά στην ομιλία του για να ακούγεται ενθουσιασμένο ή μπορεί να είναι ότι το άτομο γελάει με κάτι που είπατε που δεν είναι και τόσο αστείο.

3. Το άτομο εμφανίζει μικρά σημάδια άγχους, είτε στο πρόσωπο είτε στη φωνή

Συνέχεια του παραπάνω σημείου. Αν δώσετε μεγάλη προσοχή, θα δείτε μερικά ενδεικτικά σημάδια ότι το άτομο αισθάνεται άγχος. Αυτό το συναισθηματικό βάρος της επιφανειακής δράσης οδηγεί συχνά σε μικρές «διαρροές» μη λεκτικού στρες που βγαίνουν προς τα έξω. Φαίνεται το άλλο άτομο αγχωμένο;

4. Υπάρχει κέρδος που σχετίζεται με την απεικόνιση ενός συγκεκριμένου συναισθήματος

Περιττό να πούμε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι έχουν μια τέτοια συμπεριφορά «ηθοποιού» είναι για να βγάλουν κάτι από μια κατάσταση, είτε πρόκειται για μια θετική αξιολόγηση από έναν πελάτη ή το αφεντικό, είτε απλώς για να κερδίσουν κάτι σε μία προσωπική σχέση.

5. Παρατηρείτε ότι το άτομο θέλει να απεμπλακεί

Δεν είναι εύκολο να είσαι σε έναν τέτοιο ρόλο. Η πίεση που έρχεται όταν προσπαθείς να βγάλεις ένα ψεύτικο πρόσωπο προς τα έξω, μπορεί να οδηγήσει κάποια άτομα στο να απομακρυνθούν και να υποχωρήσουν πίσω στον δικό τους χώρο. Με απλά λόγια, θέλουν να απεμπλακούν από το σκηνικό όσο πιο γρήγορα γίνεται- και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 3 =