αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια για να εντοπίσεις ένα υπεροπτικό άτομο (και πως να το χειριστείς)

Πέντε σημάδια για να εντοπίσεις ένα υπεροπτικό άτομο (και πως να το χειριστείς)

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα τέτοιο άτομο στον κύκλο μας. Στο επαγγελματικό ή στο προσωπικό περιβάλλον μας. Είναι εκείνος που νομίζει… ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του. Βλέπει τα πάντα από ψηλά. Είναι οι υπερόπτες και αλαζονικοί τύποι.

Το να περνάτε χρόνο με ένα υπεροπτικό άτομο σας εξαντλεί συναισθηματικά και μπορεί ακόμη και να είναι επικίνδυνο για την ψυχική σας υγεία και την αίσθηση της αυτοεκτίμησής σας. Δεν υπάρχει τίποτα ωφέλιμο στο να έχεις κάποιον στη ζωή σου που πιστεύει ότι είναι καλύτερος από εσένα σε όλα.

Οι αλαζονικοί άνθρωποι μπορεί να είναι τοξικοί. Είναι σημαντικό να μπορείτε να εντοπίσετε ένα υπεροπτικό άτομο και να ξέρετε πώς να το χειριστείτε το συντομότερο δυνατό – πριν να είναι πολύ αργά. Εδώ είναι 5 σημάδια για να εντοπίσεις έναν υπερόπτη.

Αλαζονεία

Οι αλαζονικοί άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι είναι πιο άξιοι και πιο σημαντικοί από τους άλλους. Αυτό είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό που μπορεί να έχει ένας υπερόπτης. Τέτοιοι τύποι δεν σέβονται τους άλλους, τις οπτικές και τις απόψεις τους. Αυτό συμβαίνει επειδή θεωρούν τους εαυτούς τους πιο έξυπνους ή ικανούς από οποιονδήποτε άλλον. Πιστεύουν πραγματικά ότι είναι οι καλύτεροι σε οποιαδήποτε κατάσταση. Είτε πρόκειται για ευφυΐα, είτε για ελκυστικότητα ή ικανότητες, πάντα θα θεωρούν τον εαυτό τους κορυφαίο.

Πιστεύει ότι έχει πάντα δίκιο

Όταν ένα άτομο είναι αλαζονικό και σκέφτεται πολύ τον εαυτό του, θα δυσκολευτείτε ακόμη και να τον πείσετε ότι κάνει λάθος. Θα μπορούσε να είναι στη δουλειά σε μια σημαντική εργασία ή ένα περιστασιακό σχόλιο σε μια συζήτηση με φίλους. Όπου κι αν είναι, ακόμα κι αν ένας υπεροπτικός τύπος δεν έχει δίκιο, δεν θα το παραδεχτεί ποτέ. Οι αλαζονικοί άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους αλάνθαστους, και όλοι οι άλλοι είναι… χαζοί. Σε μια ομάδα, συχνά προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι η φωνή τους είναι… η πιο δυνατή, ώστε να μην μπορεί να εκφραστεί η γνώμη κάποιου άλλου. Αυτό συμβαίνει απλώς επειδή αισθάνονται ότι η άποψή τους είναι η καλύτερη και η πιο σημαντική.

Θέλει να τραβά τα φώτα πάνω του

Ένα άτομο που είναι αλαζονικό θα έχει σίγουρα εμμονή με τη δική του εικόνα. Θέλουν να τραβούν την προσοχή και πρέπει να είναι ελκυστικοί στους άλλους. Συχνά, μπορεί ακόμη και να βασίζουν την αυτοεκτίμησή τους στο πώς φαίνονται. Θα είστε σε θέση να εντοπίσετε ένα υπεροπτικό άτομο εστιάζοντας στο πόση προσπάθεια καταβάλλει για την εικόνα του, ακόμη και όταν δεν είναι απαραίτητο. Όταν ένα άτομο κρίνει τον εαυτό του με βάση την εικόνα του, τείνει να κάνει το ίδιο και στους άλλους. Μάλλον θα κατατάξουν την αξία των ανθρώπων με την εμφάνισή τους, τη θέση ή τα πλούτη τους. 

Δεν λέει μπράβο σε άλλους

Οι υπεροπτικοί άνθρωποι θέλουν να είναι ο μόνος ωφελούμενος κάθε επιτυχίας. Συνήθως θέλουν να κρατήσουν όλα τα φώτα για τον εαυτό τους, επειδή θέλουν συνεχώς τον έπαινο και τον θαυμασμό. Η λαχτάρα τους για έπαινο και η ανάγκη να είναι πάντα ”οι καλύτεροι” τους οδηγεί στο να αφήνουν μην δίνουν credits σε κανένα. Ανεξάρτητα από την πραγματική τους συμβολή στο έργο, θα θέλουν πάντα το όνομά τους να φαίνεται πρώτο. Ανεξάρτητα από το πόσοι άνθρωποι τους βοήθησαν να πετύχουν έναν στόχο, πάντα θα τους υποβαθμίζουν. Όταν παλεύετε για την αναγνώριση με αυτό το είδος ατόμου, μην τον αφήσετε ποτέ να κερδίσει. Εάν είστε περήφανοι για τη συμμετοχή σας σε κάτι, μην αφήσετε ποτέ έναν αλαζονικό τύπο που αναζητά την προσοχή να σας κλέψει την αναγνώριση. Κάντε γνωστές τις δικές σας επιτυχίες και την προσπάθεια που καταβάλατε.

Χρειάζεται συνεχώς επιβεβαίωση

Ένα υπεροπτικό άτομο μπορεί να φαίνεται σαν να έχει εμμονή με την εμφάνισή του, την επιτυχία του και τη αξία του. Κατά βάθος όμως, ο λόγος που έχουν εμμονή με αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι ότι δεν τα πιστεύουν πραγματικά. Αναφέρουν τα επιτεύγματά τους και μειώνουν τους άλλους γιατί πρέπει να είναι σίγουροι ότι είναι επιτυχημένοι, σημαντικοί και ελκυστικοί. Δημιουργούν συνεχώς ευκαιρίες για να τους προσέχουν οι άλλοι. Πρέπει να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα όταν πρόκειται να αντιμετωπίσετε ένα αλαζονικό άτομο, το οποίο χρειάζεται τη συνεχή σας επιβεβαίωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι επιλογές για τις οποίες μάλλον θα μετανιώσεις σε 10 χρόνια

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 12 =