αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που σκέφτονται οι πετυχημένοι άνθρωποι (και φτάνουν στην καλύτερη version του εαυτού τους)

Πέντε πράγματα που σκέφτονται οι πετυχημένοι άνθρωποι (και φτάνουν στην καλύτερη version του εαυτού τους)

Ο δρόμος προς την επίτευξη των μεγάλων στόχων μας δεν είναι ποτέ εύκολος. Και σίγουρα δεν υπάρχει μια «συνταγή επιτυχίας».

Αλλά πέρα από τους εξωτερικούς παράγοντες που παίζουν τον ρόλο τους, υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που καθορίζει το αν θα φτάσεις στην επιτυχία ή στην αποτυχία: Η νοοτροπία σου. Οι πετυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Και έχουν μερικές συγκεκριμένες αρχές πάντα στο μυαλό τους, οι οποίες τους οδηγούν στο να γίνουν η καλύτερη version του εαυτού τους.

Εδώ είναι 5 συγκεκριμένα πράγματα που σκέφτονται οι winners λοιπόν. Πόσες από αυτές τις αρχές έχεις;

1# Κρατούν τον λόγο τους. Όταν κάνεις αυτό που λες ότι θα κάνεις, προσελκύεις μεγαλύτερο σεβασμό. Ενώ την ίδια στιγμή αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις αυτό για το οποίο έχεις δεσμευτεί. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις μεγάλες αποφάσεις στην ζωή μας, αλλά και τα μικρά πράγματα της καθημερινότητας. Για παράδειγμα, εάν δεσμευτείς οτι θα αθλείσαι για 30 λεπτά κάθε μέρα, τότε κάνε το. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα χτίσεις χαρακτήρα νικητή και αυτό θα δημιουργήσει νέα δυναμική στη διαδρομή σου. Α, και άσε την αναβλητικότητα στην άκρη.

2# Χρησιμοποιούν τον φθόνο προς όφελος τους. Το να θέλεις κάτι που δεν έχεις αυτή τη στιγμή είναι μια συμπεριφορά που έχει τις ρίζες του στο DNA σου. Αλλά επειδή είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το ελέγξετε ή να το αξιοποιήσετε προς όφελός σας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι κάτω από τα στρώματα του φθόνου κρύβεται μια βασική ανάγκη που επιθυμούν. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί νιώθετε φθόνο. Εάν πρόκειται για χρήματα, για παράδειγμα, τι θα αντιπροσωπεύουν αυτά τα χρήματα για εσάς; Τις περισσότερες φορές, είναι χρόνος και ελευθερία. Αφού μάθετε τη βασική αιτία, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τρόπους για να αποκτήσετε τα πράγματα που θέλετε, όπως ο χρόνος και η ελευθερία, αυτή τη στιγμή, ενώ χτίζετε το όνειρό σας.

3# Εστιάζουν σε αυτά που μπορούν να ελέγξουν. Ένα βασικό πράγμα που διαφοροποιεί εκείνους που συνεχίζουν το ταξίδι της προσωπικής ανάπτυξης, σε σύγκριση με εκείνους που ξεφεύγουν από την πορεία τους, είναι η ικανότητα να ανακάμπτουν γρήγορα από τις αποτυχίες. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η ζωή δεν είναι δίκαιη και ότι κανείς δεν τους χρωστά κάτι. Καταλαβαίνουν επίσης ότι οι συνεχείς δικαιολογίες για τον εαυτό τους καταστρέφουν την προσωπική τους δύναμη. Εστιάζουν λοιπόν σε αυτά που μπορούν να ελέγξουν. Όταν κατηγορείτε τις εξωτερικές συνθήκες και τους άλλους, ουσιαστικά παραχωρείτε την προσωπική σας δύναμη. Όπως λέει μια σοφή φράση: Το κλειδί στη ζωή δεν είναι τι σου συμβαίνει, αλλά πώς αντιδράς σε αυτό που σου συμβαίνει.

4# Κατανοούν ότι η αποτυχία είναι ένα feedback. Είναι συνέχεια του προηγούμενου point. Ακόμα και οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες του κόσμου έχουν περάσει μέγα από μεγάλες αποτυχίες στην ζωή τους. Αλλά πήραν τα χρήσιμα μαθήματα και έγιναν ακόμα καλύτεροι. Όταν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κυνηγούν έναν στόχο, δύο πράγματα μπορούν να συμβούν: Να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ή να λάβουν χρήσιμο feedback.

5# Νοοτροπία… επενδυτή. Όπως γίνεται και στο χρηματιστήριο, έτσι και στο δικό σου ταξίδι θα έχεις «πάνω» και «κάτω». Οι επενδυτές έχουν μακροπρόθεσμους στόχους και υπομονή. Έτσι και οι επιτυχημένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι τα συναισθήματα και τα αποτελέσματα έχουν ανεβοκατεβάσματα στην πορεία. Το κλειδί είναι να παραμείνετε εντός τους δρόμου σας, και να δείτε το ταξίδι ως έναν μαραθώνιο και όχι ως ένα σπριντ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι καλός στο να «διαβάζεις» τους ανθρώπους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =