αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, αν θες να φτάσεις στην επιτυχία

Πέντε πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, αν θες να φτάσεις στην επιτυχία

Πολλές φορές γράφουμε για τα πράγματα που πρέπει να κάνει κάποιος για να φτάσει στην επιτυχία. Και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν κάποιες κινήσεις και συνήθειες που μπορούν να σε ωθήσουν προς τα εκεί. Άρα είναι καλό να τις βάλεις στην ζωή σου. Όμως αυτό δεν αρκεί.

Υπάρχουν και κάποιες κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις, αν θέλεις να φτάσεις στην επιτυχία. Σε αυτές εστιάζει σε άρθρο της στο Medium.com η επιχειρηματίας, Elle Kaplan, η οποία είναι CEO και Founder της LexION Capital. Και παραθέτει μια σειρά από πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις. Εδώ είναι 5 αυτά. Πόσα έχεις στο δικό σου πρόγραμμα;

1# Multistasking. Το έχουμε ξανά πει. Όταν πας να κάνεις πολλά πράγματα μαζί, το πιο πιθανό είναι να μην τα κάνεις καλά. Εστίασε σε ένα task κάθε φορά.

2# Προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους. Υπάρχει μια φράση που λέει ότι όταν προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους, μάλλον δεν θα ευχαριστήσεις κανέναν. Κάνε τις σωστές επιλογές, ανεξάρτητα από το τι λένε οι άλλοι.

3# Λάθος παρέες. Οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου σε επηρεάζουν. Άρα φρόντισε να έχεις τα σωστά άτομα γύρω σου. Βρες ανθρώπους που έχουν παρόμοιους στόχους με εσένα ή έχουν φτάσει εκεί που θες να φτάσεις και εσύ. Θα έχουν μια καλή συμβουλή να σου δώσουν και θα μπορείτε να κάνετε καλές συζητήσεις.

4# Τα παρατάς εύκολα. Είναι δεδομένο ότι η επιτυχία δεν θα έρθει μέσα σε μια νύχτα. Πρέπει να είσαι επίμονος. Αν τα παρατάς με την πρώτη δυσκολία, απλά δεν θα φτάσεις στον στόχο σου.

5# Παίρνεις αποφάσεις όταν είσαι συναισθηματικά φορτισμένος. Όταν οι επιτυχημένοι άνθρωποι βρίσκονται σε καταστάσεις όπου είναι πολύ θυμωμένοι, λυπημένοι ή απογοητευμένοι δεν λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις. Αφήνουν λίγο τον χρόνο να κυλήσει, και στην συνέχεια ενεργούν με καθαρό μυαλό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − two =