αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να περιμένεις από άλλους

Πέντε πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να περιμένεις από άλλους

Βάζουμε τον εαυτό μας σε περιττά βάσανα όταν έχουμε παράλογες προσδοκίες από τους άλλους. Φυσικά, όλοι μας αξίζουμε βασικά πράγματα στις ανθρώπινες σχέσεις μας, όπως ο σεβασμός, αλλά το να έχετε υπερβολικές προσδοκίες μπορεί να σας απογοητεύσει πολύ.

Να θυμάστε ότι ο καθένας βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο στη διαδρομή του, επομένως τα λόγια και οι πράξεις του θα σχετίζονται (και) με αυτό. Εάν θέλεις να έχεις πιο επιτυχημένες, πιο ευτυχισμένες σχέσεις με τους ανθρώπους, είναι σημαντικό να σταματήσεις να περιμένεις μερικά πράγματα από τους άλλους. Εδώ είναι 5 από αυτά.

1. Σταματήστε να περιμένετε να κάνουν πάντα το «σωστό» με βάση τα standards σας

Τα ήθη και οι απόψεις των ανθρώπων διαφέρουν βάσει πολλών παραγόντων, όπως η ανατροφή, η κουλτούρα, οι πνευματικές πεποιθήσεις τους κ.λπ.

Το να περιμένεις να κάνουν «το σωστό» με βάση τα δικά σου πλαίσια, θα καταλήγει πάντα σε απογοήτευση επειδή το σωστό και το λάθος δεν ορίζονται το ίδιο για όλους.

Απλώς επικεντρωθείτε στο να τηρείτε τα δικά σας ήθη και αφήστε τους άλλους να ζήσουν όπως αυτοί επιλέγουν. Αρκεί να μην βλάψετε εσάς ή τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν.

2. Σταματήστε να περιμένετε να είναι τέλειοι

Όλοι κάνουν λάθη. Κανείς δεν είναι τέλειος. Μην περιμένετε από τους άλλους να είναι τελειομανείς. Αυτός ο ψυχαναγκασμός να τα κάνουμε όλα τέλεια, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, άγχος και χρόνιες ασθένειες, σύμφωνα με ένα άρθρο στο Review of General Psychology.

Επιτρέψτε στους ανθρώπους να κάνουν λάθη και να μάθουν από αυτά. Σκεφτείτε πώς θα ήταν η ζωή αν κανείς δεν έκανε λάθη ποτέ.

3. Σταματήστε να περιμένετε να συμφωνούν με κάθε λέξη που λέτε

Ακόμη και οι καλύτεροι φίλοι δεν συμφωνούν σε όλα, γι’ αυτό μην εκνευρίζεστε όταν οι άνθρωποι αμφισβητούν αυτά που λέτε ή απλώς έχουν διαφορετική γνώμη. Ο κόσμος θα ήταν αρκετά βαρετός… αν κανείς δεν διαφωνούσε ποτέ. Οι διαφορετικές οπτικές και πεποιθήσεις μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να βρίσκουμε καλύτερες λύσεις.

4. Σταματήστε να περιμένετε να «διαβάσουν» το μυαλό σας

Μερικοί άνθρωποι έχουν μια πιο καλή διαίσθηση, αλλά άλλοι απλά δεν μπορούν να «διαβάσουν» συναισθήματα ή πρόσωπα. Ακριβώς επειδή μπορεί να είστε πιο καλοί σε αυτό και να κατανοείτε πώς νιώθουν οι άλλοι, δεν σημαίνει ότι οι άλλοι άνθρωποι βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος.

Δεν θέλουν όλοι να γίνουν… μέντιουμ, γι’ αυτό εκφραστείτε ξεκάθαρα ώστε οι άλλοι να μην χρειάζεται να μαντεύουν τις σκέψεις σας συνέχεια. Η ειλικρινής, ανοιχτή επικοινωνία χτίζει επίσης ισχυρότερες σχέσεις.

8. Σταματήστε να περιμένετε να είναι κάποιος το ίδιο άτομο που ήταν χρόνια

Οι άνθρωποι αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου με βάση τις εμπειρίες και τις περιστάσεις που βιώνουν.

Κάθε μέρα, οι άνθρωποι δίνουν την δική τους «μάχη» την οποία κανείς δεν καταλαβαίνει αληθινά εκτός από αυτούς. Να το έχετε υπόψη σας τους κρίνετε. Μην περιμένεις ο φίλος σου ή ο συνεργάτης σου να είναι ο ίδιος που ήταν πριν χρόνια. Και αυτό δεν είναι πρόβλημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε φράσεις που δείχνουν ότι έχεις την κατάσταση υπό έλεγχο στη δουλειά

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 9 =