αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που μόνο οι παρατηρητικοί άνθρωποι θα καταλάβουν

Πέντε πράγματα που μόνο οι παρατηρητικοί άνθρωποι θα καταλάβουν

Οι υπερ-παρατηρητικοί άνθρωποι δεν χρειάζεται να έχουν μάτια… σαν του χαμαιλέοντα για να παρατηρήσουν τον κόσμο γύρω τους. Είναι ακριβώς όπως εμείς – εκτός από μερικές σημαντικές διαφορές στην οπτική γωνία που έχουν.

Συνήθως παρασυρόμαστε τόσο πολύ στην καθημερινότητά μας που ξεχνάμε να παρατηρήσουμε τον συναρπαστικό κόσμο γύρω μας — τουλάχιστον, συναρπαστικός για εκείνους που δίνουν προσοχή. Οι παρατηρητικοί βλέπουν τον κόσμο όχι μόνο ως ένα μέρος για να ζήσουν, αλλά ως κάτι για να μελετήσουν και να μάθουν από αυτό.

Πώς περπατούν οι άνθρωποι, ο τόνος της φωνής τους, πώς σχεδιάζονται οι πόλεις, γιατί οι θεσμοί ακολουθούν ορισμένα συστήματα. Για τον απλό άνθρωπο, όλα αυτά είναι καθημερινές λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο σε αυτά. Αλλά οι υπερ-παρατηρητικοί άνθρωποι δεν μπορούν παρά να κοντοσταθούν, να κοιτάξουν επίμονα και να δείξουν περιέργεια.

Εδώ είναι λοιπόν 5 πράγματα που μόνο οι παρατηρητικοί άνθρωποι θα καταλάβουν. Αλλά αν τα μελετήσεις λίγο καλύτερα, μπορείς και εσύ να τα «αντιγράψεις».

1# Πάντα ρωτούν «γιατί». Κάποιος δεν μπορεί να είναι εκ φύσεως παρατηρητικός αν δεν είναι από τη φύση του περίεργος. Αυτό σημαίνει ότι ένα υπερ-παρατηρητικό άτομο ξοδεύει μεγάλο μέρος του χρόνου του απλά προσπαθώντας να καταλάβει γιατί ο κόσμος είναι έτσι όπως είναι. Γιατί οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι δεν οδηγούν στην ίδια πλευρά του δρόμου; Γιατί το αλφάβητο είναι διατεταγμένο έτσι; Γιατί ο ουρανός είναι μπλε; Αν και μπορεί να ακούγονται σαν ανόητες μικρές ερωτήσεις, αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που παρατηρούν μόνο οι παρατηρητικοί άνθρωποι και ξοδεύουν χρόνο για να αναρωτηθούν. Και φυσικά, έχουν αντίστοιχες ερωτήσεις για την δουλειά τους ή την ζωή τους γενικότερα.

2# Ακούν ενεργά τι λέει ο άλλος. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλού πετυχημένοι επιχειρηματίες, την κατατάσσουν μέσα στα σημαντικότερα skills που μπορεί να έχει κάποιος. Δεν είναι εύκολο να το πετύχεις, αλλά είναι ένα στοιχείο που σε βάθος χρόνου μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία. Με την ενεργή ακρόαση συλλέγεις συνεχώς νέες πληροφορίες, γνωρίζεις καλύτερα τους ανθρώπους που είναι γύρω σου, κατανοείς καλύτερα τις καταστάσεις που συμβαίνουν. Δες εδώ 7 points που πρέπει να προσέξεις για να γίνεις ενεργός ακροατής.

3# «Σαρώνουν» το περιβάλλον τους. Σκεφτείτε ένα υπερ-παρατηρητικό άτομο σαν έναν πρόσκοπο: Κάποιον που είναι σε θέση να σαρώσει το περιβάλλον του με ακρίβεια και λεπτομέρεια. Ένα παρατηρητικό άτομο είναι σε θέση να θυμάται σημεία και κατευθύνσεις καλύτερα από άλλους. Η καλή αίσθηση της κατεύθυνσης, τους βοηθά να περιηγηθούν σε μια πόλη που δεν έχουν πάει ποτέ. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο σε απλά πράγματα. Ξεχάσατε ποτέ πού παρκάρατε το αυτοκίνητό σας σε μια sold-out εκδήλωση ή σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο; Το να είστε υπερ-παρατηρητικοί εγγυάται ότι δεν θα ξεχάσετε ποτέ πού παρκάρατε, επειδή θα έχετε προσέξει την περιοχή όπου βρίσκεται το αυτοκίνητό σας.

4# Μπορούν να «διαβάσουν» τα συναισθήματα. Οι άνθρωποι δεν κυκλοφορούν με μια πινακίδα… που λέει τι συναίσθημα νιώθουν. Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα όταν πρέπει να μιλήσουμε σε κάποιον που, μέσα του, είναι πραγματικά απογοητευμένος και θυμωμένος μαζί μας. Μπορεί να μην προλάβουμε να καταλάβουμε τι «παίζει», αλλά ένας υπερ-παρατηρητικός άνθρωπος θα το κάνει. Θα παρατηρήσει τον αυστηρό τόνο της φωνής που έχει κάποιος ή ότι αρνείται να κοιτάξει στα μάτια. Η ανάγνωση των συναισθημάτων είναι αυτό που επιτρέπει στους υπερ-παρατηρητικούς ανθρώπους να οικοδομήσουν μόνιμες σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Μπορούν να καθορίσουν όχι μόνο τι είναι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να πει κάποιος σε μια δεδομένη στιγμή, αλλά και πότε και πώς να το πει.

5# Μαθαίνουν συνεχώς από τους ανθρώπους που έχουν γύρω τους. Οι υπερ-παρατηρητικοί άνθρωποι προσέχουν το περιβάλλον τους, κάτι που μπορεί επίσης να τους δώσει σοφία. Υπάρχουν μαθήματα που μπορούν να αντληθούν από οπουδήποτε. Οι περισσότεροι μεγάλοι καλλιτέχνες και φιλόσοφοι αντλούν την έμπνευσή τους από τον τρόπο που λειτουργεί η φύση. Ενώ σίγουρα μπορείς να πάρεις μαθήματα από τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Αρκεί να τους παρατηρήσεις λίγο καλύτερα. Στο τρόπο που ζουν, τις αποφάσεις που παίρνουν, τα λάθη που κάνουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το ξεκίνημα είναι το δυσκολότερο κομμάτι, αλλά ακόμα κι αν αποτύχεις θα έχεις αναπτυχθεί»: 8 συμβουλές από ανθρώπους με εμπειρία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 11 =