αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι (και θα κρατήσουν σε εγρήγορση το μυαλό σου)

Πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι (και θα κρατήσουν σε εγρήγορση το μυαλό σου)

Η καθημερινή ζωή μπορεί να γίνει βαρετή. Όταν βαριέσαι, συνήθως να είναι δύσκολο να βρεις πράγματα να κάνεις. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να είναι διασκεδαστικά και να τονώσουν το μυαλό σου ταυτόχρονα.

Ενώ η παρακολούθηση τηλεόρασης μπορεί να είναι διασκεδαστική, δεν δίνει το boost που χρειαζόμαστε για τον εγκέφαλό μας. Αυτή δεν είναι μία καλή επιλογή. Τότε τι μπορείς να κάνεις;

Ίσως ήρθε η ώρα για αλλαγή. Όταν βαριέσαι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις και θα κρατήσουν τον εγκέφαλό σου σε εγρήγορση ταυτόχρονα. Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω και θα δεις 5 τέτοιες δραστηριότητες.

Μάθε μια ξένη γλώσσα

Είναι πάντα χρήσιμο. Αν και μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας εξασκεί τον εγκέφαλό σας και σας βοηθά να μάθετε δεξιότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν επισκέπτεστε τοποθεσίες που δεν έχουν τη γλώσσα σας ως μητρική τους γλώσσα. Η ακρόαση αυτών των γλωσσών διεγείρει επίσης τον εγκέφαλο και προκαλεί θετική ανάπτυξη. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι websites για να βγάλεις χρήματα κάνοντας μεταφράσεις.

Ακόνισε την μνήμη σου

Ένας τρόπος για να κρατήσεις σε εγρήγορση τον εγκέφαλο σου, είναι η βελτίωση της μνήμης σου. Εδώ είναι ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό: Πρώτα κάντε μια λίστα με πράγματα, οτιδήποτε πράγματα. Στη συνέχεια, αφήστε τη λίστα στην άκρη. Μετά από μια ώρα, προσπαθήστε να θυμηθείτε τα αντικείμενα που βάλατε στη λίστα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με μια λίστα ειδών σούπερ μάρκετ. Απλώς πάρτε τη λίστα μαζί σας στο κατάστημα και δείτε πόσα πράγματα μπορείτε να θυμηθείτε, χωρίς να κοιτάξετε τη λίστα σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει τη λίστα μαζί σας βέβαια, για να μην ξεχάσετε πράγματα που χρειάζεστε.

Παίξε σκάκι

Το σκάκι είναι ένα από τα πιο απαιτητικά παιχνίδια που υπάρχουν. Μερικοί αρχάριοι είναι καλοί σε αυτό το παιχνίδι επειδή έχουν υψηλό IQ. Το να παίζεις σκάκι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προετοιμάσεις τον εγκέφαλό σου να σκέφτεται προς τα εμπρός. Ο εγκέφαλός σας μπορεί να γίνει καλύτερος στην ανάπτυξη και τη χρήση στρατηγικών. Το σκάκι επίσης μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη σας.

Διάβασε ένα βιβλίο

Τα βιβλία είναι εύκολοι και υγιεινοί τρόποι για να βελτιώσετε τη λειτουργία του εγκεφάλου σας. Αν και θεωρούνται «παλιομοδίτικα» από μερικούς ανθρώπους, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους βελτίωσης της νοημοσύνης και βελτίωσης των δεξιοτήτων γραφής. Τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα καλό βιβλίο για να τονώσει το μυαλό σας. Είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν βαριέστε.

Ξεκίνα ένα νέο χόμπι

Το γράφαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας. Τα χόμπι μπορούν να μας βοηθήσουν με πολλούς τρόπους στη ζωή μας. Η ψυχίατρος Sue Stuart-Smith έγραψε πρόσφατα ένα άρθρο στους New York Times για το πώς η κηπουρική της έχει χρησιμεύσει ως «ψυχολογική σωτηρία» σε δύσκολες περιόδους. «Η κηπουρική μας γειώνει και μας δίνει κάτι να περιμένουμε», γράφει η Stuart-Smith. «Η κηπουρική είναι μια προσιτή μορφή δημιουργικότητας και μας επιτρέπει να φέρουμε κάτι νέο στον κόσμο» εξηγεί. Είτε πρόκειται για κηπουρική, είτε για ζωγραφική, είτε για μαγείρεμα ή κάτι άλλο, το να αφιερώνουμε χρόνο για τα χόμπι, μπορεί να μας αναζωογονήσει και να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητά μας. Δες εδώ 6 χόμπι και συνήθειες που θα σε κάνουν πιο δημιουργικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερα χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι με βαθύ τρόπο σκέψης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =