αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις κάθε απόγευμα για να βελτιώσεις τον εαυτό σου (αντί να βλέπεις… ατελείωτο Netflix)

Πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις κάθε απόγευμα για να βελτιώσεις τον εαυτό σου (αντί να βλέπεις… ατελείωτο Netflix)

Δεν ξέρετε τι να κάνετε όταν επιστρέφετε στο σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα; Μπορεί να έχετε πει στον εαυτό σας ότι πρέπει να είστε πιο παραγωγικοί στον ελεύθερο χρόνο σας, αλλά πολύ συχνά καταλήγετε να περνάτε το βράδυ ξαπλωμένος στον καναπέ παρακολουθώντας το Netflix.

Δεν είσαι ο μόνος. Αλλά αν θες να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να βρεθείς ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους, τότε πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς τον χρόνο σου πιο αποτελεσματικά.

Αν χρησιμοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου παραγωγικά, μπορείς να κάνες βελτιώσεις στον εαυτό σου και στη ζωή σου. Ο χρόνος είναι πραγματικά το πολυτιμότερο αγαθό μας. Εδώ είναι λοιπόν 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις τα απογεύματα έτσι ώστε να ανέβεις ένα σκαλί παραπάνω και να εξελιχθείς.

1# Μάθε ένα νέο skill. Αυτή είναι μια προφανής επιλογή που πρέπει να έχετε στα υπόψη. Η απόκτηση νέων δεξιοτήτων θα είναι πάντα χρήσιμη και μπορεί να σου ανοίξει νέες πόρτες στο μέλλον.. Και ποτέ δεν είναι αργά για να μάθεις κάτι νέο. Θέλετε να μάθετε μια γλώσσα; Αφιερώστε μία ή 2 ώρες κάθε απόγευμα. Θέλεις να μάθεις να γράφεις κώδικα; Επίσης βάλε το στο απογευματινό πρόγραμμα σου. Αποφασίστε τι θέλετε να μάθετε, βρείτε ένα μάθημα στο διαδίκτυο (Δοκιμάστε το Coursera ή το Udemy) και, στη συνέχεια, εντάξτε το στο πρόγραμμά σας. Αν και χρειάζεται χρόνος για να μάθετε νέες δεξιότητες, αν επιμείνετε θα είστε περήφανοι για τον εαυτό σας μακροπρόθεσμα.

2# Ξεκίνα ένα παράλληλο project. Δεν είναι πάντα εύκολο να παρατήσεις την πρωινή δουλειά σου μέσα σε μία ημέρα και να μπεις full time στο project σου. Τι μπορείς να κάνεις; Να τα τρέχεις παράλληλα για ένα χρονικό διάστημα. Όπως έχουμε ξανά πει άλλωστε, πολλές από τις digital εταιρίες που βλέπουμε γύρω μας -ακόμα και στην Ελλάδα- ξεκίνησαν κάποτε ως παράλληλα projects. Ξεκίνα και εσύ. Στην συνέχεια αν δεις ότι η ιδέα σου αναπτύσσεται και φέρνει έσοδα, δες το ενδεχόμενο να μπεις full time στο project σου.

3# Απογευματινή άθληση. Δεν είναι μυστικό ότι η άσκηση είναι ένα ευεργετικό χόμπι που μπορείτε να ασχοληθείτε. Ακόμη και μια βραδινή βόλτα μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Είτε πηγαίνετε στο γυμναστήριο και κάνετε βάρη, είτε σας αρέσει το τρέξιμο, αν επιμείνετε σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας μακροπρόθεσμα. Η άσκηση είναι ιδιαίτερα καλή για άτομα που εργάζονται από το laptop τους ή στο γραφείο όλη την ημέρα.

4# Συνάντησε ανθρώπους. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Και πάντα είναι μια καλή στιγμή για να επεκτείνεις το δίκτυο σου. Οργάνωσε μερικές συναντήσεις με άτομα που σε ενδιαφέρουν, σε κάποιο cafe ή ακόμα και σε κάποιο ωραίο μπαρ. Εκεί το πλαίσιο θα είναι πιο χαλαρό και θα μπορέσεις να γνωρίσεις καλύτερα τον άνθρωπο που θες. Χτίζοντας ουσιαστικές σχέσεις. Θυμήσου και το άρθρο: «Αποφάσισα να συναντώ έναν άγνωστο άνθρωπο κάθε εβδομάδα, για 1 έτος. Και να τι έμαθα»: Μια ιδρύτρια εξηγεί το πως έρχονται οι ευκαιρίες».

5# Η τακτική του «νεκρού χρόνου». Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους. Ο «νεκρός χρόνος» είναι ουσιαστικά μια ήσυχη στιγμή κατά την οποία ένα άτομο μπορεί να απομονωθεί από τον θόρυβο και τις υποχρεώσεις. Όπως έχει δείξει η επιστήμη, είναι χρήσιμο να περνάς λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. Χωρίς να κάνεις τίποτα. Χωρίς να δουλεύεις και χωρίς να απασχολείσαι σε κάποια άλλη δραστηριότητα. Αν δεν έχεις χρόνο μέσα σε μια εργάσιμη ημέρα για να κάνεις κάτι τέτοιο, μπορείς να οργανώσεις το πρόγραμμα σου και να ξυπνάς λίγο νωρίτερα. Έτσι ώστε να έχεις αυτόν τον «νεκρό χρόνο» το πρωί, πριν ξεκινήσεις τις δουλειές σου. Μισή ή μία ώρα μπορεί να είναι αρκετή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 6 =