αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι κάθε βράδυ

Πέντε πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι κάθε βράδυ

Συχνά μιλάμε για την σημασία της πρωινής ρουτίνας. Κάτι που το γνωρίζουν καλά οι πετυχημένοι άνθρωποι. Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για την πρωινή ρουτίνα του Richard Branson. Είναι ίδια εδώ και 50 χρόνια.

Aν ξυπνάτε νωρίς και κάνετε τα σωστά πράγματα για να boostάρετε το σώμα και το μυαλό σας για την ημέρα που ξεκινά, θα δείτε θετική διαφορά.

Το πώς περνάμε τα βράδια μας τραβάει πολύ λιγότερη προσοχή, αλλά είναι εξίσου σημαντικό – ο χρόνος που «γεφυρώνει» τη μια μέρα με την άλλη. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για να κάνετε αυτή τη μετάβαση σωστά. Εδώ είναι 5 βραδινές συνήθειες που μπορείς να «αντιγράψεις» από τους πολύ επιτυχημένους ανθρώπους.

1. Διάβασμα

Η ανάπτυξη απαιτεί συνεχή μάθηση και με όσο περισσότερα θέματα ασχολείστε και σας ενδιαφέρουν, τόσο πιο αποτελεσματικοί μπορείτε να είστε. Αλλά σπάνια υπάρχει χρόνος κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας για να τροφοδοτήσετε το μυαλό σας ή να μάθετε κάτι νέο. Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να διαβάσετε το βράδυ, θα διαπιστώσετε ότι είναι ένας χαλαρωτικός τρόπος για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Ως μπόνους, μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τη μετάβαση σε έναν υπέροχο βραδινό ύπνο. Αρκεί να διαβάζετε από ένα βιβλίο ή ένα e-book.

2. Περάστε χρόνο με άτομα που σας ενδιαφέρουν

Μία επίσης καλή συνήθεια, είναι να περνάτε χρόνο κάνοντας παρέα με ανθρώπους που συνδέεστε βαθιά και σας ενδιαφέρουν. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα σε ωθήσουν να γίνεις ο καλύτερος εαυτός σου. Εκείνοι των οποίων η υποστήριξη και η φροντίδα μπορεί να σε τροφοδοτήσει με «καύσιμο» σε δύσκολες στιγμές. Δεν έχει σημασία αν είναι φίλοι ή οικογένεια, και δεν έχει σημασία τι κάνετε – μπορείτε να δείτε μια ταινία μαζί, να κάνετε μια βόλτα ή πάρετε ένα γεύμα. Το θέμα είναι να περνάμε χρόνο μαζί.

3. Βρείτε χρόνο για να… μην κάνετε τίποτα

Ξοδεύουμε τόσο μεγάλο μέρος του χρόνου μας σε πολυάσχολες δραστηριότητες. Το καλύτερο αντίδοτο είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο χωρίς να κάνετε τίποτα. Κλείστε τις οθόνες και τους ήχους, βρείτε μια ήσυχη γωνιά και ηρεμήστε το μυαλό σας. Μερικές στιγμές ηρεμίας θα σας κάνουν να καθαρίσετε το μυαλό σας και θα σας κρατήσουν συγκεντρωμένους, ενώ προάγουν επίσης τον καλό ύπνο. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

4. Οργανωθείτε

Κάντε ό,τι μπορείτε το βράδυ για να οργανωθείτε καλά για το επόμενο πρωί. Ετοιμάστε τα πράγματα σας και φτιάξτε μία λίστα με τις αυριανές εργασίες. Θα κοιμάστε καλύτερα γνωρίζοντας ότι η επόμενη μέρα είναι πιθανό να έχει ένα ήρεμο, αποτελεσματικό ξεκίνημα.

5. Πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα

Το σώμα μας χρειάζεται μια ειδική περίοδο ξεκούρασης και αδράνειας κάθε βράδυ. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κατανοούν την αξία του ύπνου και σχεδιάζουν τις ώρες ύπνου τους για να εξασφαλίσουν ότι λαμβάνουν τις συνιστώμενες επτά έως εννέα ώρες σταθερής ανάπαυσης.

Όχι μόνο αυτό, αλλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι προσπαθούν να πέφτουν στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε βράδυ. Όσο πιο συνεπής είστε, τόσο περισσότερο το σώμα σας θα μάθει να αναγνωρίζει ότι είναι ώρα για ύπνο, που σημαίνει ότι μπορείτε να κατευθυνθείτε αμέσως στη χώρα των ονείρων αντί να στριφογυρνάτε στο κρεββάτι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − five =