αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που κάνουν οι ναρκισσιστές για να παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής

Πέντε πράγματα που κάνουν οι ναρκισσιστές για να παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής

Οι αληθινοί ναρκισσιστές είναι πολύ επιδέξιοι όταν πρόκειται να χειραγωγήσουν τους ανθρώπους γύρω τους. Ξέρουν πώς να παίρνουν τους άλλους με το μέρος τους και πώς να κρατούν την προσοχή εκείνων που προσπαθούν να κρατήσουν αποστάσεις.

Εάν έχετε συναντήσει ποτέ έναν αληθινό ναρκισσιστή, πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί πώς καταφέρνουν να παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ είναι τόσο… χάλια στο σύνολό τους, αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μερικές συμπεριφορές με έναν βασικό σκοπό: Να παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής.

Και εδώ είναι 5 τρόποι με τους οποίους τα καταφέρνουν.

1. Παίζουν το θύμα. Οι ναρκισσιστές θα παρουσιάζουν πάντα τους εαυτούς τους σα να είναι εκείνοι που υφίστανται βλάβη ακόμα κι αν αυτό δεν συμβαίνει. Όταν σας στενοχωρούν, θα ανατρέψουν τα πράγματα και θα σας κάνουν να νιώσετε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος. Αυτό σε κάνει να νιώθεις άσχημα σε κάθε ενέργεια σου. Και φυσικά μπορούν εκείνοι να πετύχουν πιο εύκολα τους σκοπούς τους.

2. Παίζουν το παιχνίδι ευθυνών. Οι ναρκισσιστές δεν αναλαμβάνουν ποτέ την ευθύνη για τα πράγματα που κάνουν. Κατηγορούν για τα πάντα τους άλλους ανθρώπους, ακόμα και για τα μικρά πράγματα. Αυτό τους επιτρέπει πολλές φορές να κρατούν τους άλλους με το μέρος τους.

3. Κάνουν και λένε πράγματα για να προκαλέσουν αντίδραση. Οι ναρκισσιστές είναι σε θέση να επινοήσουν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα για να κρατήσουν τα μάτια των ανθρώπων πάνω τους. Μπορεί να κάνουν πράγματα που σας φαίνονται λίγο αιχμηρά ή ακόμα και να κάνουν κινήσεις που σας αφήνουν έκπληκτους. Όλα αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού τους.

4. Σπρώχνουν τη συζήτηση με τους δικούς τους κανόνες. Στους ναρκισσιστές αρέσει να διακόπτουν τους άλλους ανθρώπους επειδή αισθάνονται ότι τα πράγματα που έχουν να πουν είναι πιο σημαντικά συνολικά. Αν δεν θέλετε να συζητήσετε μαζί τους, φαινομενικά θα σας αναγκάσουν. Ξέρουν πώς να κάνουν τους ανθρώπους να ανταποκρίνονται σε αυτό που θέλουν, είναι σίγουρο.

5. Στρέφουν τα φώτα πάνω τους. Ένας ναρκισσιστής πιστεύει ότι τα πάντα θα πρέπει είναι εστιασμένα πάνω του, έτσι μην εκπλαγείτε αν δεν σας ακούει. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο ναρκισσιστής αλλάζει αμέσως ένα θέμα και το φέρνει γύρω από τον εαυτό του, σας διακόπτει όταν μιλάτε αλλά δεν ανέχεται να τον διακόπτουν. Μπορούν να μεταφέρουν την ενέργεια που θέλουν σε ένα δωμάτιο αρκετά γρήγορα. Το κάνουν αυτό γιατί επιτρέπει περισσότερη εστίαση σε αυτούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 19 =