αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που κάνουν οι θετικοί άνθρωποι κάθε ημέρα

Πέντε πράγματα που κάνουν οι θετικοί άνθρωποι κάθε ημέρα

Είσαι και εσύ από αυτούς που είναι μόνιμα σε αρνητικό mood; Από το άγχος για την δουλειά, μέχρι το… πρωινό μποτιλιάρισμα, παντού βλέπεις λόγους για να είσαι αρνητικός. Σκέφτεσαι πάντα το χειρότερο πιθανό σενάριο που μπορεί να συμβεί. Αλλά μισό λεπτό: Όλο αυτό το σκηνικό δεν θα σε οδηγήσει πουθενά.

Πολλοί από εμάς έχουμε ένα συνεχές καταιγισμό αρνητικών σκέψεων που μάθαμε να καλλιεργούμε από την παιδική μας ηλικία. Αντί να βλέπουμε τον κόσμο με θετικό και αισιόδοξο τρόπο, κοιτάζουμε πάντα προς την αρνητική μεριά. Το να βλέπεις όμως τον κόσμο μέσα από μια αρνητικότητα και καταστροφολογία δεν σε κάνει πιο παραγωγικό ή πιο χαρούμενο. Και φυσικά δεν θα σου δώσει ώθηση για να φτάσεις στους στόχους σου.

Κάποιοι άνθρωποι κινούνται διαφορετικά. Εδώ θα δεις λοιπόν 5 πράγματα που κάνουν οι θετικοί άνθρωποι κάθε ημέρα. Μερικές απλές συνήθειες που μπορείς να «αντιγράψεις».

1# Δεν διαμαρτύρονται για αυτό που έχει ήδη συμβεί. Οι θετικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν το απλό: Ότι έγινε- έγινε. Και δεν αλλάζει. Βλέπουν τι μπορούν να κάνουν από εδώ και στο εξής, έτσι ώστε να βελτιώσουν την κατάσταση. Δεν μένουν «κολλημένοι» στο παρελθόν.

2# Ζουν με λιγότερες ενοχές και τύψεις. Ανεξάρτητα από το τι έκαναν στο παρελθόν, οι θετικοί άνθρωποι δεν έχουν τόση ενοχή ή μετάνοια για πράγματα που έκαναν λάθος ή που πήγαν στραβά. Βλέπουν τα λάθη και τις λανθασμένες αποφάσεις τους ως χρήσιμα μαθήματα.

3# Δεν κατηγορούν τους άλλους. Ακόμα κι αν συναντήσουν κάτι challenging, δεν κατηγορούν τους άλλους για αυτό. Δεν προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο, να θυμώσουν ή να κρατήσουν μνησικακία εναντίον άλλων ανθρώπων. Ακόμα και αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν συμβάλει στο πρόβλημα. Δες τα δικά σου λάθη και τα σημεία που μπορείς να βελτιωθείς. Και πάρε τις κατάλληλες αποφάσεις.

4# Εστιάζουν στα θετικά. Οι θετικοί άνθρωποι τείνουν να βρίσκουν το θετικό σε κάθε κατάσταση. Κάνουν τη δική τους «σάρωση» τον κόσμο και προσπαθούν να δουν οτιδήποτε μπορεί να τους εμπνεύσει και να τους εξελίξει. Ψάχνουν το καλό που βγαίνει από κάθε κατάσταση.

5# Παραμένουν αισιόδοξοι. οι θετικοί άνθρωποι δεν χάνουν ποτέ την ελπίδα τους. Η επιχείρηση μπορεί να αποτύχει, να μην υπάρχει ούτε ένας πελάτης και να χρωστάει, αλλά οι θετικοί άνθρωποι παραμένουν ελπιδοφόροι. Ελπίζουν ότι οι καλύτερες μέρες είναι προ των πυλών. Και ξέρουν ότι κάθε δυσκολία στη ζωή είναι προσωρινή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 18 =