αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που θα σου συμβούν αν επενδύεις σε εμπειρίες και όχι σε πράγματα

Πέντε πράγματα που θα σου συμβούν αν επενδύεις σε εμπειρίες και όχι σε πράγματα

Κάθε άνθρωπος έχεις τις δικές του απολαύσεις σε αυτή τη ζωή. Μερικοί, θα μπορούσαν να ξοδέψουν τα χρήματα που κέρδισαν με κόπο για να αγοράσουν τα πιο πρόσφατα gadgets, να αγοράσουν ένα νέο σετ ρούχων για την γκαρνταρόμπα τους ή να παραλάβουν το αγαπημένο τους φαγητό μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας.

Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η ευτυχία είναι κάτι περισσότερο από την απλή ικανοποίηση των στιγμιαίων επιθυμιών τους. Για αυτά τα άτομα, η επένδυση σε εμπειρίες είναι μεγαλύτερη πηγή απόλαυσης και εκπληρώνει μια βαθύτερη ανάγκη, που καμία αγορά υλικού αγαθού δεν μπορεί να καλύψει.

Αν σκέφτεσαι να κινηθείς σε αυτό το μονοπάτι, δες την παρακάτω λίστα. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι εμπειρίες έχουν μεγαλύτερη σημασία και σας κάνουν πιο ευτυχισμένους από ότι τα υλικά αγαθά.

Θα συνδεθείς με περισσότερους ανθρώπους

Ένας λόγος για τον οποίο οι εμπειρίες είναι καλύτερες από τα υλικά αγαθά είναι ότι σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε γνήσιες σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σας. Τίποτα δεν θα σας κάνει πιο χαρούμενους από το να περνάτε ποιοτικό χρόνο με άτομα που αγαπάτε ενώ απολαμβάνετε νέες δραστηριότητες. Οι αναμνήσεις που δημιουργείτε μαζί είναι ένα ουσιαστικό θεμέλιο μιας βαθύτερης και διαρκούς σχέσης, κάτι που τα υλικά αγαθά δεν μπορούν εύκολα να προσφέρουν. Επιπλέον, είναι πιθανό να σας είναι πιο εύκολο να γνωρίσετε νέα άτομα αναζητώντας εμπειρίες. Εάν είστε π.χ. φανατικός ταξιδιώτης, μπορείτε να ανακαλύψετε κοινότητες ή να συναντήσετε άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα.

Οι εμπειρίες γίνονται πιο πολύτιμες και αναντικατάστατες με την πάροδο του χρόνου

Υπάρχει πάντα μια στιγμιαία γρήγορη ευτυχία που έρχεται με την αγορά του πιο πρόσφατου smartphone ή υπολογιστή. Αλλά με τον τρόπο που προχωρά η τεχνολογία, έρχεται ένα σημείο που το αντικείμενο σας χάνει τελικά την αξία του και γίνεται παρωχημένο μπροστά στα νεότερα μοντέλα. Ωστόσο, οι εμπειρίες φέρνουν ανεκτίμητες αναμνήσεις που γίνονται καλύτερες με την πάροδο του χρόνου. Τα συναισθήματα που σχετίζονται με τις εμπειρίες, παραμένουν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σας και παραμένουν μαζί σας καθώς μεγαλώνετε.

Η… αναμονή για μια εμπειρία φέρνει μεγαλύτερη ικανοποίηση

Σύμφωνα με μελέτη, η ανυπομονησία για μια εμπειρία μπορεί να προσφέρει περισσότερη ευχαρίστηση από την αγοράς ενός αντικειμένου. Φανταστείτε την τελευταία φορά που κάτσατε στην ουρά για μια βόλτα σε ένα θεματικό πάρκο ή περιμένατε για μια θέση στο αγαπημένο σας εστιατόριο. Όταν τελικά έφτασες στο τέλος της γραμμής, μάλλον ένιωσες ένα κύμα ικανοποίησης και ανακούφισης να σε κυριεύει. Αυτό συμβαίνει επειδή η αναμονή είναι ένα σημαντικό μέρος της όλης εμπειρίας. Το ίδιο συμβαίνει και όταν σχεδιάζουμε ένα ταξίδι. Θυμήσου και το άρθρο: Πως κάποιοι βρίσκουν πάντα λεφτά για ταξίδια; Εδώ είναι η απάντηση.

Νιώθεις πιο ζωντανός

Σήμερα, είμαστε όλοι παγιδευμένοι στις πολυάσχολες ζωές μας που ξεχνάμε να ζήσουμε τη στιγμή. Για αυτόν τον λόγο, συχνά πιστεύουμε ότι το να ξοδεύουμε χρήματα σε υλικά είναι ένας τρόπος για να νιώθουμε ολοκληρωμένοι και αναζωογονημένοι μετά από σκληρή μέρα στη δουλειά. Ωστόσο, είναι εύκολο να κουραστείτε από τα συσσωρευμένα υπάρχοντά σας και να νιώσετε άδειος. Αυτό δεν συμβαίνει όταν συλλέγετε εμπειρίες.

Είτε πηγαίνετε μόνοι σας ένα ταξίδι, είτε σχεδιάζετε μια δραστηριότητα με τους φίλους σας, αυτές οι στιγμές σας επιτρέπουν να ξεφύγετε από την καθημερινότητα σας και να γεμίσετε μπαταρίες.

Μαθήματα ζωής

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο αξίζει να επενδύσετε στις εμπειρίες είναι ότι ενθαρρύνουν την προσωπική. Από τα ταξίδια επιστρέφεις διαφορετικό άτομο, λένε. Αλληλεπιδρώντας με τους ντόπιους και βυθίζοντας τον εαυτό σου στις κουλτούρες και τις κοινότητες τους θα διευρύνεις τους ορίζοντές σου και και θα πάρεις πολύτιμα μαθήματα. Αυτό είναι το σπουδαίο με τις εμπειρίες: Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα για τον κόσμο γύρω σας ικανοποιώντας παράλληλα την ανάγκη σας για διασκέδαση και αναψυχή. Μόλις αρχίσετε να κυνηγάτε εμπειρίες, θα νιώσετε διαφορετικός άνθρωπος και θα αποκτήσετε μαθήματα που θα σας συνοδεύουν για πολύ καιρό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως ξοδεύουν τον χρόνο [και τα χρήματα] τους οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι: Η επιστημονική έρευνα δίνει 3 απαντήσεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + eighteen =