αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που θα διαπιστώσεις σίγουρα μόλις ξεκινήσεις μια νέα επιχείρηση

Πέντε πράγματα που θα διαπιστώσεις σίγουρα μόλις ξεκινήσεις μια νέα επιχείρηση

Όταν ξεκινάς μια νέα επιχείρηση, πιθανότατα έχεις κάνει ένα βασικό πλάνο και μια έρευνα αγορά. Κάποια πράγματα τα περιμένεις να έρθουν στην πορεία. Τώρα θα δούμε την άλλη πλευρά. Μερικά στοιχεία που ίσως δεν τα περιμένεις, όταν ξεκινάς μια νέα εταιρία. «Πέντε πράγματα που κανείς δεν θα σου πει σχετικά με το ξεκίνημα μιας επιχείρησης», λέει το άρθρο στο blog της WeWork.

Ένα άρθρο που μας τράβηξε την προσοχή. Πάμε κατευθείαν στο θέμα, για να δούμε ποια είναι αυτά τα πράγματα, σύμφωνα με την WeWork.

1- Αρκετοί φίλοι θα σου πουν να μην το κάνεις: Ειδικά όταν ξεκινάς μια εταιρία σε νεαρή ηλικία, θα βρεθούν αρκετοί φίλοι και γνωστοί που θα σου πουν να μην το κάνεις. Κάποιοι ίσως δεν θέλουν να τα καταφέρεις, κάποιοι άλλοι το λένε απλά επειδή ανησυχούν για εσένα. Δεν βλέπουν όλοι με καλό μάτι τον «άγνωστο» δρόμο. Ωστόσο, όλο αυτό το σκηνικό μπορεί να σου δώσει παραπάνω κίνητρο και να μπεις ακόμα πιο δυναμικά στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

2- Οι πελάτες δεν νοιάζονται για το ότι απλά ξεκίνησες: Κανείς δεν θα σε πληρώσει για μια κακή υπηρεσία. Επικεντρώσου από την αρχή στο να δημιουργήσεις μια καλή υπηρεσία ή προϊόν, έτσι ώστε να αναπτύξεις μια καλή φήμη. Α και σίγουρα μην έχεις στο μυαλό σου μόνο το πως θα πάρεις την επόμενη χρηματοδότηση.

3- Το να ξεκινήσεις, δεν είναι το ίδιο με το να βρεις πελάτες: Πολλοί νέοι επιχειρηματίες επικεντρώνονται στο πως θα ξεκινήσουν κάτι, πως θα βρουν γραφεία ή πως θα… εκτυπώσουν επαγγελματικές κάρτες. Καλά όλα αυτά. Αλλά δεν πρέπει να χάσεις κάτι σημαντικό: Το πως θα βρεις τους πρώτους πελάτες σου.

4- Χρειάζεσαι μερικά λεφτά: Σίγουρα στην digital εποχή τα κόστη για να δημιουργήσεις ένα δικό σου project έχουν πέσει. Ωστόσο, πάλι θα χρειαστεί να έχεις μερικά χρήματα στην τσέπη σου, για να καλύψεις τις πρώτες ανάγκες που θα παρουσιαστούν.

5- …Αλλά μη σπαταλάς χρήματα σε ανούσια πράγματα: Δεν έχει νόημα όταν ξεκινήσεις μια καινούργια επιχείρηση να δώσεις λεφτά π.χ. για τεράστια γραφεία. ‘Η για άλλα έξοδα που δεν χρειάζονται άμεσα. Ίσως το πρώτο πράγμα που αξίζει να δώσεις χρήματα, είναι η διαφήμιση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =