αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που δεν πρέπει να αναβάλεις στην ζωή σου

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να αναβάλεις στην ζωή σου

Συχνά παρασυρόμαστε στην ζωή μας, και την γεμίζουμε με… αναβολές. Θέλουμε να κάνουμε κάποια πράγματα, αλλά για διάφορους λόγους τα μεταφέρουμε όλο και πιο πίσω χρονικά. Είτε στην επαγγελματική, είτε στην προσωπική μας ζωή. Και συχνά το «αργότερα» σημαίνει «ποτέ».

Με αυτό τον τρόπο δεν πας πιο κοντά στους μεγάλους στόχους σου, ούτε γίνεσαι ευτυχισμένος στην ζωή σου. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πράγματα που πολλοί άνθρωποι αρνούνται στον εαυτό τους. Μέσα από συνεχής αναβολές. Μην μπεις σε αυτό το μονοπάτι.

1# Να βλέπεις με ειλικρίνεια τις δικές σου ανάγκες

Ενώ το άγχος και κατάθλιψη προκαλούνται από χημικές ανισορροπίες, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν επίσης αυτά τα ζητήματα επειδή αισθάνονται αναγκασμένοι να ζουν με τρόπους που δεν θέλουν. Η διατήρηση αυτού του είδους ”μεταμφίεσης” είναι συναισθηματικά εξουθενωτική και τελικά επιζήμια. Οι άνθρωποι ξέρουν ποιες είναι οι ανάγκες τους και πόσο απαίσιο είναι να μην ικανοποιούνται αυτές οι ανάγκες. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί φοβούνται να είναι ειλικρινείς σχετικά με τις βαθιές ανάγκες τους, επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν αυτό που έχουν. Αλλά, τελικά, σχεδόν όλοι φτάνουν σε ένα σημείο όπου δεν αντέχουν άλλο να ζουν μία «ζωή που δεν θέλουν». Και τότε τείνει να συμβεί ένα περίεργο πράγμα: Ευδοκιμούν. Το να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου, σου δίνει την ευκαιρία να εξελιχθείς στο άτομο που έχεις τη δυνατότητα να γίνεις.

2# Χώρος για ψυχολογική ανάταση

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να είναι «ενεργοί», θετικοί και εξωστρεφείς κυριολεκτικά όλη την ώρα. Ένα άτομο που επιστρέφει στη δουλειά του λίγες μέρες μετά το διαζύγιο ή τον θάνατο ενός στενού μέλους της οικογένειας του, επαινείται για την αφοσίωσή του. Κάποιοι θεωρούν ότι το να διώχνουν τα έντονα αρνητικά συναισθήματα είναι ένα τεράστιο σημάδι του δυνατού χαρακτήρα τους. Αλλά τις περισσότερες φορές, αυτό σημαίνει απλώς ότι έχουν βάλει όλα τα δύσκολα συναισθήματά τους σε ένα κουτί και το έχουν στριμώξει σε μια σκοτεινή ντουλάπα για να… τα λύσουν αργότερα. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να παραχωρήσουμε στον εαυτό μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι ο χώρος να επεξεργαστούμε όλα όσα βιώνουμε, ώστε να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε την ψυχή μας. Ένας τραυματισμός ή ένα μεγάλο κόψιμο στο χέρι, πρέπει να φροντιστεί για να επουλωθεί, σωστά; Είναι επίσης ζωτικής σημασίας λοιπόν να αφήσετε στον εαυτό σας χρόνο για να επουλωθεί από συναισθηματικές και ψυχολογικές πληγές, όπως θα κάνατε για τις σωματικές.

3# Διασκέδαση (ακόμα και… χαζή)

Πολλοί από εμάς αρνούμαστε εμπειρίες που θα μας χαροποιούσαν και θα μας ενέπνεαν επειδή πιστεύουμε ότι είναι ανόητες ή ανώριμες. Έχουμε την τάση να συνδέουμε το παιχνίδι με την παιδική ηλικία, αλλά το παιχνίδι είναι απίστευτα σημαντικό και για τους ενήλικες. Όταν παίζουμε, εστιάζουμε απόλυτα στη στιγμή και συνήθως περνάμε απίστευτα διασκεδαστικά ενώ το κάνουμε. Οταν πετάτε ένα φρίσμπι στην παραλία με τους φίλους σας ή παίζετε ένα ξεκαρδιστικό παιχνίδι με κάρτες ή ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, ανησυχείτε για τη δουλειά; Σκεφτείτε τα λόγια που μοιράστηκε ο σπουδαίος George Bernard Shaw: Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε. Γερνάμε γιατί σταματάμε να παίζουμε. Το παιχνίδι ανακουφίζει από το στρες και ενισχύει τις ενδορφίνες. Αυτές οι χαρούμενες ορμόνες μπορούν να μειώσουν τον ψυχικό πόνο, να μας βοηθήσουν να θεραπευθούμε και να μας βοηθήσουν να εκτιμήσουμε τη ζωή λίγο περισσότερο. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να κάνει «γελοία» πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους.

4# Μία ευκαιρία να κυνηγήσεις το πάθος σου

‘Η περισσότερες ευκαιρίες. Μεγαλώνοντας, πόσοι άνθρωποι θα έλεγαν ότι αν μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά, θα το έκαναν. Ένα από τα πιο κοινά πράγματα που οι άνθρωποι θα επέλεγαν να αλλάξουν είναι η καριέρα τους. Το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι ξοδεύετε τουλάχιστον ένα μέρος του χρόνου σας επιδιώκοντας κάτι για το οποίο είστε παθιασμένοι. Αν έχετε περισσότερα από ένα πάθη, αυτό είναι υπέροχο! Απλώς καθορίστε ποια είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα και υπολογίστε πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώσετε στο κάθε πράγμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να προγραμματίσετε χρόνο για όλα αυτά ανάλογα.

5# Xρόνο με αγαπημένα πρόσωπα

Μέσα στην χαοτική καθημερινότητα μας, συχνά καταλήγουμε να μην περνάμε όσο χρόνο θα έπρεπε με αγαπημένα μας πρόσωπα. Θεωρούμε ότι θα υπάρχει χρόνος για αυτό… αργότερα. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική, και αρκετές φορές δεν υπάρχει τόσο πολύς χρόνος όσο πιστεύουμε. Για διάφορους λόγους, ένα πρόσωπο μπορεί να πάψει να βρίσκεται στην ζωή μας. Φρόντισε λοιπόν να περνάς όσο περισσότερο χρόνο μπορείς με τους ανθρώπους που θες. Και μην το αφήνει για αργότερα, επειδή τώρα έχεις «άλλες δουλειές».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 9 =