αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που δεν πρέπει να αναβάλεις στη ζωή σου

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να αναβάλεις στη ζωή σου

Πολλές φορές, προσπαθώντας να συμβαδίσουμε με τα πλαίσια που θέλουν οι άλλοι, νιώθουμε… ενοχές για πράγματα που κάνουμε. Εάν ένα άτομο τρώει ένα φαγητό που του αρέσει, νιώθει ότι πρέπει να ομολογήσει πόσο «κακό» είναι. Εάν συμμετέχουν σε μια δραστηριότητα που τους φέρνει χαρά, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, τότε είτε το κρύβουν είτε ζητούν συγγνώμη για το πόσο… ανώριμα ή γελοία φέρονται. Σου ακούγεται γνώριμο αυτό; Κρατάς ποτέ τον εαυτό σου μακριά από ορισμένες εμπειρίες; Ποιος θα ήσουν αν ζούσες μια πιο αληθινή εκδοχή του εαυτού σου;

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πράγματα που πολλοί άνθρωποι αρνούνται στον εαυτό τους. Και είναι λάθος. Εδώ είναι 5 πράγματα που δεν πρέπει να αναβάλεις στη ζωή σου.

1# Να είσαι ειλικρινής σχετικά με τις δικές σου ανάγκες. Πολλοί άνθρωποι «μεταμφιέζονται» και αφήνουν στην άκρη τις ανάγκες τους. Οι άνθρωποι ξέρουν ποιες είναι οι ανάγκες τους και πόσο απαίσιο είναι να μην ικανοποιούνται αυτές οι ανάγκες. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί φοβούνται να είναι ειλικρινείς σχετικά με τις βαθιές ανάγκες τους, επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν αυτό που έχουν. Αλλά, τελικά, σχεδόν όλοι φτάνουν σε ένα σημείο όπου ο φόβος του πόνου ή της αποτυχίας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο ενδεχόμενο μιας κακής ζωής. Και τότε συμβαίνει ένα περίεργο πράγμα: ευδοκιμούν. Το να είσαι ειλικρινής στον εαυτό σου, σου δίνει την ευκαιρία να εξελιχθείς στο άτομο που έχεις τη δυνατότητα να γίνεις. Ναι, δεν θα είναι εύκολο μερικές φορές. Ναι, θα πρέπει να παλέψετε και να επιμείνετε.

2# Χρόνος για να επαναφορτιστείς. Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να είναι «ενεργοί» και θετικοί και εξωστρεφείς κυριολεκτικά όλη την ώρα. Ένα άτομο που επιστρέφει στο γραφείο λίγες μέρες μετά το διαζύγιο του ή τον θάνατο ενός στενού μέλους της οικογένειας του, επαινείται για την αφοσίωσή του. Αυτό δεν σημαίνει πραγματικά ότι είναι σε το σωστό μέρος. Τις περισσότερες φορές, σημαίνει απλώς ότι έχουν βάλει όλα τα αρνητικά συναισθήματά τους σε ένα… κουτί και το έχουν στριμώξει σε μια σκοτεινή ντουλάπα για να τα λύσουν αργότερα. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να παραχωρήσουμε στον εαυτό μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι ο χώρος να επεξεργαστούμε όλα όσα βιώνουμε. Ένας τραυματισμός ή ένα βαθύ κόψιμο πρέπει να φροντιστεί, για να επουλωθεί σωστά. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να αφήσετε στον εαυτό σας χρόνο για να επουλωθεί από συναισθηματικές και ψυχολογικές πληγές όπως θα κάνατε για τις σωματικές.

3# Διασκέδαση. Έχουμε την τάση να συνδέουμε το παιχνίδι και την διασκέδαση με την παιδική ηλικία, αλλά είναι απίστευτα σημαντικά και για τους ενήλικες. Όταν διασκεδάζουμε βιώνουμε την κάθε στιγμή και συνήθως περνάμε πολύ ωραία ενώ το κάνουμε. Οταν πετάτε ένα φρίσμπι στην παραλία με τους φίλους σας ή παίζετε ένα ξεκαρδιστικό παιχνίδι με κάρτες ή ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, ανησυχείτε για τη δουλειά; Ή ασχολείστε πλήρως – σώμα, μυαλό και ψυχή – με μια δραστηριότητα που εμπνέει γέλιο και πλήρη εγκατάλειψη της «ενηλικίωσης» για λίγα λεπτά;

4# Μια ευκαιρία να κυνηγήσεις το πάθος σου. Μεγαλώνοντας, πόσοι άνθρωποι θα έλεγαν ότι αν μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά, θα το έκαναν; Ένα από τα πιο κοινά πράγματα που οι άνθρωποι θα επέλεγαν να αλλάξουν είναι η καριέρα τους. Πολλοί από εμάς ανατράφηκαν με την ιδέα ότι αν απολαμβάναμε τη δουλειά μας, δεν θα ήταν «δουλειά». Ότι αυτό που αγαπάμε να κάνουμε μάλλον είναι ένα χόμπι. Αυτό μπορεί να ταιριάζει σε κάποιους ανθρώπους μια χαρά. Άλλοι ομως μπορεί να προτιμούν να κάνουν καριέρα βασιζόμενοι στο πάθος τους, και αυτό είναι επίσης ΟΚ. Το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι ξοδεύετε τουλάχιστον ένα μέρος του χρόνου σας επιδιώκοντας κάτι για το οποίο είστε παθιασμένοι.

5# Διαλείμματα. Πολλοί πιστεύουν ότι τα διαλείμματα σε κάνουν λιγότερο παραγωγικό. Αφού «ξεκλέβουν» χρόνο από την δουλειά που κάνεις μέσα στην ημέρα. Κι όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Eρευνες δείχνουν ότι τα διαλείμματα σε κάνουν πιο παραγωγικό. Η ξεκούραση είναι σημαντική, σε βοηθά να «καθαρίζεις» το μυαλό σου και στην συνέχεια να έχεις περισσότερη ενέργεια και δημιουργικότητα όταν επιστρέφεις στην δουλειά. Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για τα 3 είδη διαλειμμάτων που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι μέσα στην ημέρα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =